ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ιωαννίδης: «Μας δίνει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη – Να φωνάξουν το όνομά μου και με την ΑΕΚ»!

Ο Φώτης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο γκολ που πέτυχε, αλλά και στην αγαστή συνεργασία του με τον Αντράζ Σπόραρ.

Ιωαννίδης: «Μας δίνει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη - Να φωνάξουν το όνομά μου και με την ΑΕΚ»!

Ο Ιωαννίδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης και τόνισε ότι η νίκη αυτή δίνει αυτοπεποίθηση τόσο στην ομάδα όσο και στον ίδιο.

Η ατάκα στον Σπόραρ μετά το τέλος του αγώνα και η βοήθεια του Σλοβένου όλο αυτό το διάστημα που συνυπάρχουν.

Aναλυτικά όσα είπε ο Φώτης Ιωαννίδης: 

Ποια είναι τα συναισθήματά σου και οι σκέψεις σου μετά από την εντυπωσιακή νίκη επί της Βιγιαρεάλ;

«Είναι μία μεγάλη νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως το κάνουμε ως τώρα. Όλα τα ματς είναι καθοριστικά, παίζουμε κάθε 3-4 μέρες. Αποδίδοντας ανάλογα με τις δυνατότητές μας, θα έχουμε την ευκαιρία να μείνουμε μέσα σε όλους μας τους στόχους».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 60.934 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ένα παιχνίδι ομίλων Europa League, κόντρα σε μία ομάδα όπως η Βιγιαρεάλ, κόντρα σε έναν τερματοφύλακα που έχει ζήσει… τα πάντα, όπως ο Ρέινα. Κι όμως, έχεις την ψυχραιμία να τελειώσεις τη φάση με τον τρόπο που το κάνεις και να σκοράρεις. Πως μπορείς και είσαι τόσο ήρεμος;

«Η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Στη φάση αυτήν, κατάφερα να κάνω αυτό που έπρεπε. Τόσο ο τερματοφύλακας όσο και ο αντίπαλος είναι από το ψηλότερο επίπεδο. Εγώ ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, δεν κοιτάζω ποτέ τον αντίπαλο. Αν εγώ νιώθω καλά και βλέπω ότι είμαι σε θέση να βγάλω αυτά που έχω μέσα μου στον αγώνα, μπορώ να τα καταφέρω απέναντι στον οποιονδήποτε».

Έχεις βάλει ήδη τρία γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης. Πριν από δύο μήνες, μπορούσες να φανταστείς ότι ο Φώτης θα έχει φτάσει στα τέλη του Σεπτέμβρη σε αυτό το επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά;

«Είναι αλήθεια ότι συνήθως αρχίζω να σκοράρω πιο αργά, από τον Γενάρη! Φέτος είπα να ξεκινήσω πιο νωρίς, για να μην χάνω χρόνο. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητές μου, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο».

Πως ένιωσες ακούγοντας ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο να τραγουδά το όνομά σου;

«Η αλήθεια είναι ότι ακουγόταν πολύ δυνατά το όνομά μου. Πρώτη φορά το άκουσα τόσο δυνατά!».

Με την ΑΕΚ θα το φωνάξουν ξανά;

«Μακάρι, ο στόχος μου είναι να βοηθάω πάντα την ομάδα μου και να κάνω χαρούμενους τους οπαδούς. Δευτέρα… κοντή γιορτή!».

Στη φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που δεν κατάφερες να σκοράρεις, τι συνέβη;

«Έκανα μια πολύ όμορφη προσπάθεια στο κοντρόλ και στο πως απέφυγα τον αντίπαλο. Είχα φόρα και φοβήθηκα μην ανοίξω το κοντρόλ, γιατί και ο Ρέινα έκανε βήματα προς τα έξω. Ήθελα να κάνω μία επαφή και να πλασάρω, αλλά η επαφή κόλλησε στο γήπεδο και μετά ήρθε ο αμυντικός. Την επόμενη φορά θα σκοράρω!».

Κόντρα στη Βιγιαρεάλ σκόραρε και ο Σπόραρ. Μετά το σημερινό ματς έχετε και οι δύο ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και κίνητρο να δουλέψετε ακόμα πιο σκληρά;

«Τελειώνοντας το παιχνίδι μου είπε ο Σπόραρ ότι αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε ματς, να πετυχαίνουμε από ένα γκολ και να κερδίζουμε. Του απάντησα ότι δεν έχει σημασία ποιος ξεκινάει στο βασικό σχήμα και ποιος περνάει στο ματς ως αλλαγή. Έχουμε τρομερή σχέση. Ο Άντραζ είναι τρομερός παίκτης, όσα έχουν γραφτεί ή ειπωθεί είναι λάθος.

Έχει βοηθήσει πάρα πολύ τόσο φέτος όσο και πέρσι. Θα το κάνει και στη συνέχεια της σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Είναι ο καλύτερος παρτενέρ που είχα ποτέ στο γήπεδο. Όταν είχα έρθει στον Παναθηναϊκό, δεν ήξερα πως να κινηθώ στο χώρο με ευκολία. Καθόμουν και τον παρακολουθούσα. Εκείνος προσπαθούσε να μου εξηγήσει. Έχω μάθει πολλά πράγματα από τον Άντραζ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.