ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τσάμπα ήττα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερη ομάδα από τη Ρεν, αλλά οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν δύο αδράνειες στις αρχές του κάθε ημιχρόνου και προηγήθηκαν με 2-0 στη Λεωφόρο. Μείωσε με πέναλτι ο Ιωαννίδης, αλλά δεν έφτανε. Δοκάρι στο 97' είχαν οι πράσινοι που χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο τους στο φινάλε.

Τσάμπα ήττα για τον Παναθηναϊκό

Ήταν ανώτερος αλλά πλήρωσε την ατυχία του ο Παναθηναϊκός.

Οι “πράσινοι” παρότι πίεσαν τη Ρεν, πλήρωσαν δυο στιγμές αδράνειας, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, έκαναν το 2-1 με τον Ιωαννίδη με εκτέλεση πέναλτι, είχαν δοκάρι στο 93′ αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν γνωρίζοντας την ήττα στη Λεωφόρο.

Στη 2η θέση πλέον, ο Παναθηναϊκός με τέσσερις βαθμούς και πηγαίνει στις 9 Νοεμβρίου στη Γαλλία για τη νίκη που θα τον κάνει ξανά αφεντικό του 6ου ομίλου.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.097 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To ματς

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του ματς προσπάθησε να πιέσει τη Ρεν, αλλά οι Γάλλοι «πάγωσαν» τη Λεωφόρο, στο 7’ με τον Γκουιρί να βρίσκεται μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και να πλασάρει στην κίνηση από τη σέντρα του Ασινιόν για το 0-1.

Οι «πράσινοι» έδειξαν αποσβολωμένοι και στο 14’ ο σκορερ των φιλοξενούμενων, με ασύλληπτο σουτ τράνταξε το δοκάρι του Μπρινιόλι. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άγγιξε το 1-1 στο 24’ όταν από το φάουλ που κέρδισε ο Παλάσιος, ο Τσέριν ανέλαβε την εκτέλεση με τον Μανταντά να αποκρούει. Το ματς ισορρόπησε από τον ξέφρενο ρυθμό του και στο 35’ η Ρεν πήρε μέτρα στο γήπεδο. Ο Μάτιτς απείλησε τον Μπρινιόλι με ξαφνικό σουτ, με τον Ιταλό να αντιδρά και να κρατά το σκορ στο 0-1. Ξανά οι φιλοξενούμενοι στο προσκήνιο με τον Τρουφέρ στο 39’ να κάνει την κούρσα και τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπλας έκανε το σουτ που κατέληξε άουτ. Στο 41’ ο Παναθηναϊκός έχασε απίθανη ευκαιρία με τον Μπερνάρ να βρίσκει κάθετα τον Ιωαννίδη που αφού πέρασε έναν παίκτη της Ρεν πλάσαρε με τον Μανταντά να μπλοκάρει. Ξανά ο Παναθηναϊκός στο προσκήνιο στο 42’ όταν ο Τζούριτσιτς βρήκε τον Βαγιαννίδη, αυτός γύρισε συρτά στην περιοχή αλλά ο Σέρβος με προβολή την έστειλε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά. Ο Μλαντένοβιτς έσκασε στον Παλάσιος, αυτός έφυγε από τον Ασινιόν, γύρισε παράλληλα στον Ιωαννίδη που σούαταρε με την μπάλα να καταλήγει εκτός και τον διαιτητή να καταλογίζει άουτ αντί για κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει με το εις βάρος του 0-1 στα αποδυτήρια.

Το έργο του Παναθηναϊκού μετατράπηκε σε… βουνό με τη συμπλήρωση 50 λεπτών στο ματς. Φάουλ για τη Ρεν από τα δεξιά με τον Μπλας να εκτελεί, τον Καλιμουεντό να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να γράφει το 0-2.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να έχει τη διαχείριση του παιχνιδιού κυκλοφορώντας την μπάλα γύρω από την περιοχή του Μανταντά χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο ήρθε μια φάση στο 58’ που έμελλε να αλλάξει τη ροή του ματς. Ο Παλάσιος πίεσε τον Ασινιόν με τον Γάλλο να τον πατά και τον Πινέιρο να δείχνει το σημείο του πέναλτι μετά από χρήση VAR. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1 με μισή και πλέον ώρα αγώνα στο ματς.

Στο 69′ ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έσωσε τον Παναθηναϊκό από βέβαιο γκολ. Κόντρα ένας με τρεις για τη Ρεν, με τον Καλιμουεντό να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Ιταλό, αλλά ο πορτιέρε του “τριφυλλιού” κράτησε το σκορ.

Στο 72′ ο Παναθηναϊκός πάτησε με αξιώσεις την περιοχή της Ρεν με τον Ιωαννίδη να περνάει κάθετα στον Αϊτόρ, αυτός γύρισε ξανά στον Ιωαννίδη που σούταρε δυο φορές πάνω στα σώματα και με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν.

Η Ρεν βλέποντας τον Παναθηναϊκό να εντείνει την πίεση, προσπάθησε να “ροκανίσει” χρόνο με κάθε πιθανό τρόπο. Αυτό πήγε να τους βγει σε καλό καθώς στο 81′ ο Γκουιρί σε ακόμη μια κόντρα, βρέθηκε εκτός περιοχής και σούταρε με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε το γκολ να έρθει…ουρανοκατέβατο, με τη σέντρα του Μλαντένοβιτς να καταλήγει στο δοκάρι του Μανταντά ο οποίος στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ, με το ματς να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (62’ Βιλένα), Αράο, Τζούρισιτς (74’ Σπόραρ), Μπερνάρ (61’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Παλάσιος (62’ Μαντσίνι).

ΡΕΝ (Μπρούνο Ζενεσιό / 4-3-3): Μανταντά, Ασινιόν, Ομαρί, Μπελοσιάν, Τρουφέρ (80’ Τεατέ), Μπουριγκό (31’ Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φι (46’ Ριεντέ), Μπλας, Καλιμουεντό, Γκουιρί (92’ Τεριέ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.