ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπερνάρ: «Μεγαλύτερη συγκέντρωση και λιγότερα λάθη στην Ευρώπη»

Ο Μπερνάρ εξήγησε στην εφημερίδα «Live Sport» τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη για να είναι το ίδιο αποτελεσματικός με τα παιχνίδια στην Ελλάδα.

Μπερνάρ: «Μεγαλύτερη συγκέντρωση και λιγότερα λάθη στην Ευρώπη»

Ο Μπερνάρ εξήγησε στην εφημερίδα «Live Sport» τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη για να είναι το ίδιο αποτελεσματικός με τα παιχνίδια στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Για τα μεγάλα σκορ με τους μικρομεσαίους αντιπάλους φέτος: «Δεν έχουμε κάποιο συγκριμένο κλειδί ή κάποιο μυστικό. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να βγαίνουμε με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση, να έχουμε προσήλωση σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε στα πιο δύσκολα παιχνίδια, είναι να τελειώνουμε με μεγαλύτερη προσοχή τις ευκαιρίες μας».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.144 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν μπορούν να έχουν την ίδια συγκέντρωση σε κάθε ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου: «Νομίζω πως με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό τα καταφέραμε. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, όμως σκοράραμε σε σημαντικά σημεία. Ήμασταν πιο προσεκτικοί στις πάσες μας. Σε κοντινές αποστάσεις, υπό πίεση, οι πάσες μας ήταν σωστές. Αυτό μας λείπει μερικές φορές, η προσοχή στην τελική επιλογή όταν είμαστε κοντά στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το είχαμε αυτό με τον Πανσερραϊκό και πρέπει να το κρατήσουμε».

Για την καλή λειτουργία της ομάδας παρά το ροτέισον: «Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε ένα ρόστερ με πολλούς ποιοτικούς παίκτες και δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά όταν μπαίνει ο ένας και βγαίνει ο άλλος. Επίσης, τώρα πια όλοι ξέρουμε τι ζητάει από εμάς ο προπονητής. Οπότε γνωρίζουμε τη φιλοσοφία του προπονητή και ο ένας το παιχνίδι του άλλου».

Για το αν είναι εύκολο για έναν παίκτη να μένει στον πάγκο: «Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, θα δώσουμε πολλά παιχνίδια και όλοι θα χρειαστεί να βοηθήσουμε. Υπάρχουν τιμωρίες, τραυματισμοί, κούραση. Όλοι είμαστε χρήσιμοι και είναι σημαντικό που είμαστε εξίσου καλοί. Δείτε την προηγούμενη εβδομάδα, παίξαμε με τον Ολυμπιακό, λίγες μέρες μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όλοι θα έχουμε ευκαιρίες και θα κληθούμε να βοηθήσουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε και να τα δώσουμε όλα».

Για ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στην Ευρώπη: «Είναι αλήθεια ότι με τη Ρεν χάσαμε κλασικές ευκαιρίες. Δεν επιτρέπεται να μην τις αξιοποιούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο δυνατοί, το επίπεδο υψηλότερο και όταν δεν σκοράρεις, το πληρώνεις. Αυτό μας συνέβη την Πέμπτη. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας και άμεσα, γιατί πλέον ο όμιλος δεν έχει πολλά παιχνίδια. Θέλουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και θα δούμε τι θα καταφέρουμε στο τέλος».

Για τη συνύπαρξή του με τον Τζούρισιτς: «Το πιο σημαντικό είναι η αξία ενός ποδοσφαιριστή. Ένας αθλητής με ταλέντο και ικανότητες δεν παίζει μόνο σε μια θέση. Μπορεί να βοηθήσει όπου του ζητήσει ο προπονητής. Ο Τζούρισιτς κι εγώ μπορούμε να συνυπάρξουμε στην ενδεκάδα και να συνεργαστούμε. Το πού και πώς θα βοηθήσουμε την ομάδα, εναπόκειται στον προπονητή».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.