ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Απολαυστικός Παναθηναϊκός και πράσινος λαός

Ομάδα και κόσμος έκαναν πάρτι στο Βερολίνο! Ένας σαρωτικός Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα της Άλμπα με 85-99 το εμφατικό για την 7η αγωνιστική της Euroleague βγάζοντας.... γούστα επιθετικά με πέντες παίκτες διψήφιους. Τρομερή εμφάνιση από τον Μήτογλου (24 πόντους, 10 ριμπάουντ).

Απολαυστικός Παναθηναϊκός και πράσινος λαός

Το ματς

Οι «πράσινοι» είδαν τον αρχηγό τους να μπαίνει «ζεστός» στο ματς και έχοντας πέντε πόντους και μία ασίστ, ο Σλούκας έγραψε το 2-8 στο 7’. Ο Μήτογλου πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα, αλλά η άμυνα του «τριφυλλιού» δεν ήταν η ενδεδειγμένη επιτρέποντας στην Άλμπα να μειώσει σε 11-12 στο 5’. Την ίδια ώρα ο Λεσόρ είχε χρεωθεί με το δεύτερο προσωπικό του φάουλ, δίνοντας τη θέση του στον Μπαλτσερόφσκι. Το παιχνίδι πήγε περισσότερο στο γρήγορο ρυθμό που ήθελαν οι γηπεδούχοι και αυτό τους είχε επιτρέψει να βρίσκονται κοντά στο σκορ 16-18 (στο 7’). Το «τριφύλλι» πήρε πόντους από τον Γκριγκόνις και έφτασε στο +5 (16-21), ενώ ο Κέντρικ Ναν πέρασε στο παρκέ 2’46” πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η κακή άμυνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και έτσι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 21-21 στο 8’, επιδεικνύοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμά. Ο Παναθηναϊκός και ο αφιονισμένος Μήτογλου (10π.) έτρεξε σερί 6-0 για το 21-27, αλλά οι κακές και βιαστικές επιλογές των φιλοξενούμενων στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου επέτρεψαν στην Άλμπα να κατεβάσει και πάλι τη διαφορά στο -1 (26-27).

Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Γερμανοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα (28-27 στο 11’), αλλά ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα η τριάδα των εξαιρετικών Σλούκα, Γκριγκόνις και Μήτογλου… τράβηξαν σε απόδοση τους Βιλντόζα και Μπαλτσερόφσκι και ο τελευταίος με φοβερό κάρφωμα και φάουλ διαμόρφωσε το 33-38 στο 14’, φτάνοντας τους 7 προσωπικούς πόντους. Το «τριφύλλι» είχε από το πεντάλεπτο το μπόνους των βολών στη δεύτερη περίοδο, αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερνε να ξεφύγει στο σκορ, αν και ο Βιλντόζα με 3/3 τρίποντα έφτανε τους 10 πόντους για το 40-48 στο 17’. Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για τους «πράσινους» (40-50 στο 18’) ήρθε δια χειρός Μπαλτσερόφσκι έπειτα από δημιουργία του θετικού Γκαρντ, ο οποίος σκόραρε για τρεις για το 42-53 στο 19’. Οι παίκτες του Αταμάν είχαν λυθεί στο δεύτερο δεκάλεπτο, απέδιδαν όμορφο μπάσκετ και αύξαναν τη διαφορά (42-56 στο 19’), καθώς ο Βιλντόζα σούταρε με 4/4 τρίποντα. Το άκρως παραγωγικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί προβάδισμα 13 πόντων, έχοντας ήδη φτάσει τους 60 πόντους (47-60), μίας και οι Μπαλτσερόφσκι (11π), Βιλντόζα (13π), Μήτογλου (12π) και Γκριγκόνις (10π) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 219.254 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπορεί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να… κόπασαν τα συνεχόμενα τρίποντα, αλλά και πάλι οι «πράσινοι» βρήκαν τρόπο να ελέγξουν το ματς και να βρεθούν για πρώτη φορά και στο +17 (55-72) δείχνοντας έτοιμοι να «τελειώσουν» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.

Όμως ένα δίλεπτο «ξεσπάσματος» για την Άλμπα και ένα σερί 8-0 έφεραν την γερμανική ομάδα και πάλι μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε μονοψήφιο αριθμό (63-72) στο 26′. Έως και το τέλος της 3ης περιόδου το ματς πήγαινε «μία σου και μία μου» χωρίς να ξεφύγει περισσότερο η διαφορά. Παρόλα αυτά το buzzer beater τρίποντο του Μήτογλου με τη λήξη του δεκαλέπτου έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό στο +12 (70-82).

Η Άλμπα Βερολίνου συνέχισε την άμυνα ζώνης και στην τέταρτη περίοδο αφού έκανε τη δουλειά της, την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει να είναι άστοχοι, κυρίως κάποιων τραβηγμένων σουτ του Ναν που έψαχνε ακόμα τα πατήματά του. Έτσι, ο Ματ Τόμας σκόραρε για τρεις και μείωσε σε 78-84 στο 33’. Ο ρυθμός είχε μειωθεί και πλέον το ματς είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Το «τριφύλλι» δεν έχασε τον έλεγχο παρά την αντεπίθεση των Γερμανών και προηγήθηκε εκ νέου με +11 (80-91 στο 35’) ύστερα από τρίποντο του εξαιρετικού Γκριγκόνις. Ο ρυθμός μειώθηκε ακόμα περισσότερο, αλλά ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα είχε το μπόνους των βολών, αλλά και δύο φάουλ να δώσει ακόμα ενώ το σκορ ήταν στο 80-93 (37’). Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει να παίζει και με το χρόνο, ενώ η Άλμπα μετά από δύο άστοχες επιθέσεις άρχισε να συμφιλιώνεται με την ιδέα της ήττα που ήταν προ των πυλών. Το «τριφύλλι» στο χρόνο που απέμενε διαχειρίστηκε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 85-99.

Τα δεκάλεπτα: 26-27, 47-60, 70-82, 85-99

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.