ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΤΡΟΜΕΡΟΣ Παναθηναϊκός έλιωσε τη Βίρτους Μπολόνια στο καμίνι του ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός αντεπιτίθεται και το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια! Νέα νίκη για το τριφύλλι με σκορ 90-76 επί των Ιταλών στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και στο 5-4 το πράσινο ρεκόρ. Μυθικό ματς από τον Μήτογλου (24 π. - 10 ριμπάουντ), άξιοι συμπαραστάτες οι Σλούκας, Λεσόρ, Γκραντ και Βιλντόζα. Διψήφιος για πρώτη φορά ο Ναν.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ Παναθηναϊκός έλιωσε τη Βίρτους Μπολόνια στο καμίνι του ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός αντεπιτίθεται και το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια! Νέα νίκη για το τριφύλλι με σκορ 90-76 επί των Ιταλών στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και στο 5-4 το πράσινο ρεκόρ. Μυθικό ματς από τον Μήτογλου (24 π. – 10 ριμπάουντ), άξιοι συμπαραστάτες οι Σλούκας, Λεσόρ, Γκραντ και Βιλντόζα. Διψήφιος για πρώτη φορά ο Ναν.

Το ματς

Το γρήγορο 0-4 της Βίρτους στο ματς βρήκε απάντηση από τον Παναθηναϊκό «χτυπώντας» στο ανοιχτό γήπεδο και με καλάθι και φάουλ του Μήτογλου από ασίστ του… κεφάτου Γκριγκόνις, το «τριφύλλι» προσπέρασε (6-4) στο 2’. Η Βίρτους εκτελούσε τις επιθέσεις της στα πρώτα δευτερόλεπτα των 24’’, κάτι που έδωσε γρήγορο ρυθμό στο ματς. Παρόλη την ευστοχία των Ιταλών, ο Παναθηναϊκός ακολούθησε και επιδίδοντας μεγαλύτερη σκληράδα στην άμυνα διατήρησε το προβάδισμα (14-11) στα μέσα της πρώτης περιόδου. Την ίδια ώρα ο Μπράιαν Ντάνστον είχε χρεωθεί με δύο φάουλ, αποτελώντας το πρώτο πρόβλημα για τον Λούκα Μπάνκι. Ο Ναν για πρώτο παιχνίδι ήταν καλός και για αυτό έμεινε στο παρκέ για περίπου 7’:30’’, όπου και αποχώρησε για να δώσει τη θέση του στον Σλούκα, έχοντας 4 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να προηγούνται (+6, 19-13 στο 8’), διαφορά την οποία διατήρησαν έως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-15).

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 41.570 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αταμάν στη δεύτερη περίοδο επέλεξε να πορευτεί με τριάδα στα γκαρντ τους Βιλντόζα, Σλούκα και Ναν, σχήμα το οποίο δεν πήγε άσχημα αφού οι «πράσινοι» αύξησαν τη διαφορά στο +7 (28-21 στο 14’). Ο Αμερικανός ΝΒΑer με λίγες εξαιρέσεις ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι και φτάνοντας τους 9 προσωπικούς πόντους συνέβαλε τα μέγιστα (μαζί με τον εξαιρετικό Μήτογλου) για να πάει ο Παναθηναϊκός στο +8 (34-26 στο 16’), βγάζοντας εκτός ρυθμού τη Βίρτους. Ο Λούκα Μπάνκι κάλεσε τάιμ άουτ, ενώ επανέφερε και τον Σενγκέλια στην 5άδα. Οι Ιταλοί ισορρόπησαν και με το πρώτο καλάθι του Χάκετ στο ματς μείωσαν 36-33 στο 17’. Ο Μπελινέλι (8 πόντοι, 3 ασίστ) με τον Σενγκέλια (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ) αποτελούσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού, που όμως έβρισκε τον τρόπο να παραμένει μπροστά στο σκορ. Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να είναι σε θέση οδηγού (45-42), αφού ο Ναν αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή, ύστερα από τάιμ άουτ που κάλεσε ο Αταμάν για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους.

Ο Χάκετ χρεώθηκε πολύ γρήγορα δύο φάουλ στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας έτσι τα τέσσερα, αλλά στην άλλη άκρη του παρκέ ο Μπελινέλι συνέχισε το βιολί του και σκοράροντας για τρεις έφτασε τους 17 πόντους και έδωσε το προβάδισμα στη Βίρτους (47-48 στο 23’). Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τρίποντο του Μήτογλου, αλλά έχασε κάποια συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ, τα οποία έφεραν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν, προσπερνώντας και πάλι με 52-54 στο 25’, φτάνοντας τα 4/7 τρίποντα στο δεκάλεπτο! Το ματς είχε χάσει τον επιθετικό του ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν δυναμώσει τις μονομαχίες τους στο παρκέ. Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια (54-56, 57-56, 57-58, 59-58), οι Μπελινέλι και Σενγκέλια οδήγησαν τη Βίρτους στο +4 (59-63), άλλα με ένα τρίποντο του Βιλντόζα στο τέλος του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε το 62-63, προμηνύοντας πως ο αγώνας θα είχε φινάλε θρίλερ!

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου η Βίρτους πήγε στο +5 (62-67 στο 31’), την ίδια στιγμή που ο Λεσόρ έφτασε τα τέσσερα προσωπικά φάουλ. Η επιστροφή του Γκριγκόνις στο ματς ήταν αυτό που χρειάζονταν ο Παναθηναϊκός για να ξεκολλήσει επιθετικά. Με γκολ-φάουλ του Λιθουανού και μία ασίστ πάρε-βάλε στον Μήτογλου, το «τριφύλλι» ισοφάρισε σε 67-67, ενώ απέμεναν 6:30 για το τέλος του αγώνα. Το σερί των «πράσινων» συνέχισε ο Λεσόρ, ο οποίος παρέμενε στο ματς αν και είχε χρεωθεί τέσσερα φάουλ. Ο Γάλλος σέντερ με πέντε σερί πόντους  «έγραψε» το 72-67 στο 35’, βάζοντας παράλληλα… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Ο Σλούκας έστειλε το «τριφύλλι» στο +8 (75-67) και στη συνέχεια στο +9 (79-70 στο 37’). Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Παναθηναϊκού και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ευνοϊκά για τους γηπεδούχους όταν ο Μπελινέλι χρεώθηκε με τεχνική ποινή και αποβλήθηκε με πέντε φάουλ από το ματς, ενώ το σκορ ήταν στο 80-70 στο 37’. Το παιχνίδι δεν είχε επιστροφή και αυτό επιβεβαίωσε ο Μήτογλου με τρίποντο από η γωνία για το 85-72 στο 38’. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 90-76.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 45-42, 62-63, 90-76

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.