ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ στο Πριγκιπάτο ο Παναθηναϊκός με buzzer beater Γκριγκόνις!

Σπουδαίος ο Παναθηναϊκός AKTOR, επέστρεψε από την κόλαση του -15 (60-45) και με τρίποντη βόμβα του Μάριους Γκριγκόνις πήρε «καρυδάτο» διπλό στο Πριγκιπάτο με 91-90. Οι «πράσινοι» τα έβαλαν με τη Μονακό και τη διαιτησία και κατάφεραν να βγουν αλώβητοι παίρνοντας σπουδαίο διπλό

ΒΑΣΙΛΙΑΣ στο Πριγκιπάτο ο Παναθηναϊκός με buzzer beater Γκριγκόνις!

Σπουδαίος ο Παναθηναϊκός AKTOR, επέστρεψε από την κόλαση του -15 (60-45) και με τρίποντη βόμβα του Μάριους Γκριγκόνις πήρε «καρυδάτο» διπλό στο Πριγκιπάτο με 91-90. Οι «πράσινοι» τα έβαλαν με τη Μονακό και τη διαιτησία και κατάφεραν να βγουν αλώβητοι παίρνοντας σπουδαίο διπλό

Το ματς:

Η τοποθέτηση του Γκραντ ως «εξολοθρευτή» πάνω στον Μάικ Τζέιμς και η υπομονή στην επίθεση έδωσαν στον Παναθηναϊκό AKTOR το δικαίωμα μίας εξαιρετικής αρχής στο Πριγκηπάτο. Τα καλάθια του Μοτεγιούνας αποτέλεσαν ένα πρώτο ζητούμενο (5-4, 2′), αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν και κατάφεραν να χτίσουν μία καλή διαφορά. Μπροστάρηδες οι Μάριους Γκριγκόνις (8π στο 1ο δεκάλεπτο) και ο καταλυτικός Σλούκας. Με οδηγό τους δύο γκαρντ και με συγκέντρωση στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι και στο +8 (10-8). Το τελείωμα του πρώτου δεκαλέπτου δεν ήταν το ίδιο, καθώς ο Ντόντα Χολ βοήθησε τη Μονακό να τρέξει επί μέρους 9-4, κλείνοντας το πρώτο κομμάτι στο -3 (19-22).

Το δίδυμο Ναν – Βιλντόσα δεν ήταν το ίδιο αποδοτικό επιθετικά, την ώρα που οι γκαρντ της Μονακό έβρισκαν ρυθμό, με τον Ντόντα Χολ να συνεχίζει τη φθορά από τη θέση «5». Τα τρίποντα των Τζέιμςκαι Ουόκερ έδωσαν το πρώτο προβάδισμα της βραδιάς για τους Μονεγάσκους (31-28, 13′), αναγκάζοντας τον Αταμάν να αλλάξει το σχήμα, παίζοντας με τρία γκαρντ. Τα τρικ του προπονητή των «πρασίνων» δεν στάθηκαν ικανά για να ανατρέψουν το momentum του ματς. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έβρισκερυθμό και βοηθούμενη από τις αποφάσεις των διαιτητών (όπως τα δύο από τα τρία φάουλ που χρεώθηκαν στον Λεσόρ), αλλά και από την αστοχία των «πρασίνων» έξω από τα 6.75μ (25% στο ημίχρονο) μετέτρεψε το +1 (40-39, 17′) σε συν +8 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (47-39, 20′).

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 185.831 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τη διαφορά στα όρια του διψήφιου, ο Παναθηναϊκός AKTOR έπρεπε να βρει πάλι το momentum στην επίθεση, κάτι που δεν συνέβη στο πρώτο μισό της επιστροφής από τα αποδυτήρια. Οι διαιτητέςσυνέχισαν να κάνουν τη ζωή εύκολη στη Μονακό (χαρακτηριστική η φάση με την αγκωνιά του Μοτεγιούνας στονΛεσόρ), με τους Μονεγάσκους να κάνουν τα… απλά την ώρα που οι «πράσινοι» πελάγωναν επιθετικά.Το παιχνίδι κινδύνευε να χαθεί οριστικά, καθώς ο Παναθηναϊκός έβλεπε τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν ακόμη και με 15 πόντους (60-45, 26′). Εκεί ήταν που μίλησε ο Βιλντόσα, ο οποίος έδωσε μεν το έναυσμα για την αντεπίθεση, με την ομάδα του Αταμάν να τρέχει επί μέρους 11-5 φτάνοντας στο -6. Ωστόσο η αντεπίθεση έμεινε στη μέση, καθώς στο τελευταίο δίλεπτο η Μονακό βρήκε τρόπο ώστε να συντηρήσει τα κεκτημένα της (67-56, 30′).

Κι αν στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός AKTOR βελτίωσε αισθητά την επιθετική του λειτουργία, δεν ίσχυε το ίδιο για την άμυνα. Η κακη αντιμετώπιση του Ντιαλό στην περιφέρεια πλήγωσε την ομάδα του Αταμάν, κρατώντας τη Μονακό σε απόσταση ασφαλείας (80-70, 35′). Ο μέχρι τότε άστοχος Κέντρικ Ναν έδωσε το σύνθημα για την τελευταία απόπειρα των πρασίνων. Με 7 πόντους και δύο ασίστ ήταν ο πρωτεργάτης ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να φέρει το ματς σε απόσταση δύο σουτ (80-76, 37′), αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να πάρει ταιμ άουτ.

Ο μαγικός Κεντρικ Ναν έδινε παράσταση βγαλμένη από το ΝΒΑ και ο Κώστας Σλούκας μίλησε όταν η μπάλα έκαιγε φέρνοντας με τρίποντο το ματς στα ίσια (84-84, 38′). Στο κρίσιμο ενάμισι λεπτό που απέμεινε έγιναν τα εξής. Ο Χουαντσο χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, ο Μοτεγιουνας έβαλε μια βολή, ο Ναν δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο τελευταίο λεπτό οι πράσινοι βρέθηκαν στο -4 με τον Τζέιμς να κερδίζει φάουλ για τρεις βολές, ενω ο Σλούκας έκανε την παράβαση χαμηλά…

Αυτό που ακολούθησε, ήταν βγαλμένο από θρίλερ. Ο Βιλντόσα είδε τον Οκόμπο να σκοράρει και να παίρνει συμπληρωματική βολή, αλλά την εκτέλεσε δίχως να βρει σίδερο. Η μπάλα πήγε στα χέρια των πρασίνων, με τον Μάριους Γκριγκόνις να εκτελεί τη Μονακό με τρίποντη βόμβα (90-91).

Ο Γκριγκόνις ήταν ο λυτρωτής για τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε 15 πόντους και το σπουδαίο τρίποντο, αλλά πριν τον Λιθουανό, το έναυσμα για την αντεπίθεση δόθηκε από τον Κέντρικ Ναν.

Ο Αμερικανός γκαρντ μπήκε «κρύος» στην 4η περίοδο, αλλά σκόραρε 13 από τους 14 πόντους του, δίνοντας το σύνθημα για τη μεγάλη επιστροφή. Ακόμη ένα σπουδαίο ματς επιθετικά από τον Σλούκα (17π), στους 16π ο Λεσόρ. Ο Παναθηναϊκος AKTOR ανέβηκε κι άλλο στη βαθμολογία της Euroleague (ρεκόρ 8-7) και πηγαίνει την Πέμπτη στην έδρα της Αρμάνι (22/12) στοχεύοντας στη συνέχεια του νέου νικηφόρου σερί.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 67-56, 90-91

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.