ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός AKTOR, “καθάρισε” και τον Ερυθρό Αστέρα στο καμίνι του ΟΑΚΑ!

Ο Κώστας Σλούκας μοίραζε, ο Γκραντ τα έβαζε, η άμυνα ήταν εντυπωσιακή και ο Παναθηναϊκός AKTOR μπαίνει ασταμάτητος στο 2024, επικρατώντας 82-65 του Ερυθρού Αστέρα στο γεμάτο ΟΑΚΑ. Τέταρτη σερί νίκη για την ομάδα του Αταμάν που θα αλλάξει χρονιά στην πρώτη τετράδα. Στο 10-7 το σερί

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός AKTOR,

Ο Κώστας Σλούκας μοίραζε, ο Γκραντ τα έβαζε, η άμυνα ήταν εντυπωσιακή και ο Παναθηναϊκός AKTOR μπαίνει ασταμάτητος στο 2024, επικρατώντας 82-65 του Ερυθρού Αστέρα στο γεμάτο ΟΑΚΑ. Τέταρτη σερί νίκη για την ομάδα του Αταμάν που θα αλλάξει χρονιά στην πρώτη τετράδα. Στο 10-7 το σερί.

Το ματς

Τρία ήταν τα ζητούμενα για τον Παναθηναϊκό AKTOR πριν το τζάμπολ. Να περιορίσει τη «σταθερά» που λέγεται Τεόντοσιτς όσον αφορά τη δημιουργία του Ερυθρού Αστέρα, να μπει συγκεντρωμένος αλλά και να μην αφήσει τους Σέρβους να τρέξουν το γήπεδο. Στα πρώτα δύο οι παίκτες του Αταμάν πήραν πολύ καλό βαθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Καλαϊτζάκη να γίνεται «βδέλλα» πάνω στον Σέρβο γκαρντ.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 39.231 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η παρουσία του Ματίας Λεσόρ από το 3ο λεπτό και έπειτα βοήθησαν ώστε οι «πράσινοι» να ξεκολλήσουν από το νωθρό ξεκίνημα και να κλείσουν το πρώτο κομμάτι του ματς στο +3 (20-17), έχοντας ως μόνη ουσιαστική  απειλή τον Μίτροβιτς αλλά και τη δική τους αστοχία.

Η τριάδα στα γκαρντ που άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν οι Βιλντόσα, Γκραντ, Γκριγκόνις. Ο πολύτιμος Τζέριαν Γκραντ έκανε τη διαφορά σε μία άστοχη βραδιά, δίνοντας αέρα 7 πόντων στους «πράσινους», αλλά ήταν φανερό ότι η επίθεση του Παναθηναϊκού AKTOR δεν είχε βρει ρυθμό.

Ο Ερυθρός Αστέρας με τις αλλαγές στην άμυνα φρόντισε να «εγκλωβίσει» τα όπλα της ομάδας του Αταμάν, φροντίζοντας να μένει κοντά με τις εμπνεύσεις του Νέντοβιτς. Οι Σέρβοι πλησίασαν, αλλά δεν προσπέρασαν, με τον Κώστα Σλούκα να αναλαμβάνει εκ νέου δράση μαζί με τον Γκραντ φροντίζοντας ώστε να χτιστεί διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους λίγο πριν την ανάπαυλα, για να κλείσει στο «πράσινο» +7 (38-31) σε ένα ματς που έμοιαζε με… σκακιέρα.

Το δυνατό ξεκίνημα με τα τρίποντα των Σλούκα και Γκριγκόνις έδωσαν την πρώτη διψήφια «ανάσα», αλλά ο Μίτροβιτς έβρισκε τρόπο να φτάνει στο καλάθι του «εξάστερου».

Η ενεργοποίηση του Γκριγκόνις πρόσθεσε ακόμη έναν επιθετικό πόλο μαζί με τον Σλούκα και τον Γκραντ ωστόσο αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό AKTOR ήταν η διάρκεια.

Η ομάδα του Αταμάν είχε στα χέρια της τον έλεγχο όμως μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορουσε να παγιώσει μια διαφορά ασφαλείας (50-44, 25′). Αυτό έγινε όταν οι κουρασμένοι Σλούκας και Λεσόρ κάθισαν στον πάγκο και επέστρεψαν οι Ναν – Αντετοκούνμπο, οι οποίοι έδωσαν το απαραίτητο hustle στους πράσινους. Αποτέλεσμα;

Η καλή άμυνα να μεταφράζεται σε καλάθια που πρόσφεραν ουσία, θέαμα και διαφορά 11 πόντων στον δρόμο για το κρίσιμο δεκάλεπτο (61-50, 30′).

Η βοήθεια που έδωσε ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστική, η άμυνα συνέχιζε να δουλεύει εξαιρετικα, ενώ «μυαλωμένες» ήταν οι επιλογές στην επίθεση.

Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν εχέγγυα ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να κρατήσει την ομάδα του Σφαιρόπουλου σε εύλογη απόσταση (67-56, 35′). Οι Σέρβοι πόνταραν πάνω στον Νέντοβιτς, αλλά το νερό είχε ήδη κυλήσει στ’ αυλάκι για τους «πράσινους».

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός AKTOR κλείδωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, μπαίνοντας στο 2024 με τις καλύτερες προϋποθέσεις και σε τροχιά τετράδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.