Μπάσκετ

Ιδανικός αυτόχειρας στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός AKTOR

O Παναθηναϊκός AKTOR, γνώρισε σκληρή ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, η οποία με πρωταγωνιστή τον Μονέκε, γύρισε το ματς από το -17 και πήρε το ματς 75-73, υποχρεώνοντας τους "πράσιινους" στην 8η ήττα τους στη Euroleague.

O Παναθηναϊκός AKTOR, γνώρισε σκληρή ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, η οποία με πρωταγωνιστή τον Μονέκε, γύρισε το ματς από το -17 και πήρε το ματς 75-73, υποχρεώνοντας τους “πράσιινους” στην 8η ήττα τους στη Euroleague.

To ματς

Λίγα πράγματα μπορούν να κρατήσουν οι «πράσινοι» από το πρώτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια. Σε ένα ματς που ούτε ο Παναθηναϊκός AKTOR ούτε και η Μπασκόνια μπορούσαν να βρουν επαφή με το καλάθι (μπήκαν 25π σε δέκα λεπτά), ξεχώρισε ο οίστρος του Κέντρικ Ναν, ο οποίος ήταν ο μόνος που έδειχνε επιθετικά συνδεδεμένος, αν και έπαιρνε πολλές βιαστικές επιλογές. Γενικά, οι περισσότερες επιλογές της ομάδας του Αταμάν ήταν εξαιρετικές, καθώς βγήκαν μεν πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους κατέληξαν στο σίδερο. Κέρδος για τη Μπασκόνια ήταν ότι είχε καταφέρει να «χρεώσει» 2 φάουλ τόσο στον Λεσόρ όσο και στον Μήτογλου (13-12, 10′).

Όσο οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στην επίθεση, (κάτι που είχαν καταφέρει αμυντικά κατά περίσταση), τόσο η Μπασκόνια έβρισκε τον τρόπο να έχει μεν το προβάδισμα, σκοράροντας κι αυτή με το σταγονόμετρο (22-17, 15′). Τα δύο καλάθια του Κόντι Μίλερ-Μακιντάιρ σήμαναν συναγερμό, με τον Αταμάν να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Η είσοδος του Κώστα Αντετοκούνμπο που έδωσε μάχες και λύσεις σε άμυνα και επίθεση, η επιστροφή του Ναν αλλά και ο πάντα ουσιαστικός Γκραντ, ήταν οι παράγοντες που ώθησαν τους «πράσινους» να τρέξουν επί μέρους 20-4 και να κλείσουν το ημίχρονο στο +11 (26-37). Μία διαφορά που σίγουρα θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερα.

Ο τρόπος με τον οποίον ο Παναθηναϊκός AKTOR θα «κλείδωνε» τη Μπασκόνια είχε φανεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Εφόσον τασουτ από μακριά εξακολουθούσαν να μη μπαίνουν, οδηγός θα ήταν η άμυνα και οι έξυπνες επιλογές στην επίθεση. Όπως και έγινε Ο Ντίνος Μήτογλου πήρε ρυθμό στην επίθεση, η Μπασκόνια τα είχε χαμένα από τις παγίδες και την αποτελεσματική άμυνα και ως εκ τούτου στου δρόμου τα μισά για το δεκάλεπτο, η ομάδα του Αταμάν ξέφυγε με +17 (31-48, 26′). Το τάιμ άουτ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έγιναν «έφτιαξαν» τον ρυθμό της Μπασκόνια η οποία από την περιφέρεια έδειξε ότι το ματς δεν έχει τελειώσει, τρέχοντας ένα σερί 19-5, σε ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέστη… καθίζηση στην άμυνα. (50-53, 30′).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε μάχη γιγάντων. Ο Τσίμα Μονέκε με 3/3 τρίποντα «κόλλησε» τη Μπασκόνια στην πλάτη του Παναθηναϊκού AKTOR φέρνοντας το ματς στα ίσα. Εκεί, ήρθε η ώρα να μιλήσει ξανά ο Ναν και Σλούκας που με μεγάλα τρίποντα κρατούσαν τους «πράσινους» στον αφρό (70-72, 38′). Το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Σλούκας έσβησε από το τρίποντο του Μονέκε και με μπάζερ μπίτερ, ο Μακ Ιντάιρ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Μπασκόνια στα 0,9 (75-73) σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε ενώ βρισκόταν μπροστά από το +17.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-37, 50-53, 75-73

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.

Exit mobile version