ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σπόραρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα – Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός»!

Ο Άντραζ Σπόραρ, με συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο "ώριμος" από πέρυσι και θα κάνει τα πάντα για το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στον Φατίχ Τερίμ, τον Φώτη Ιωαννίδη και το Euro με τη Σλοβενία!

Σπόραρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα - Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός»!

Ο Άντραζ Σπόραρ, με συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο “ώριμος” από πέρυσι και θα κάνει τα πάντα για το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στον Φατίχ Τερίμ, τον Φώτη Ιωαννίδη και το Euro με τη Σλοβενία!

Η συνέντευξη του Σπόραρ στο sportklub αναλυτικά:

Για την εβδομάδα ντέρμπι του Παναθηναϊκού, στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, κι όλα αυτά μπροστά σε άδειες εξέδρες:«Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη. Τα ντέρμπι τα κάνουν οι οπαδοί, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, όπου οι οπαδοί είναι πολύ συναισθηματικοί και ζουν για να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Οπότε, δεν θα υπάρχει πραγματικός παλμός στο παιχνίδι, αλλά τα ΜΜΕ θα κάνουν τα δικά τους πριν το ματς. Ειλικρινά μιλούν μόνο γι’ αυτά τα παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός έχασε τον τίτλο μέσα από τα χέρια του από την ΑΕΚ και πώς θα το αποτρέψει φέτος:«Είμαστε έναν χρόνο πιο έμπειροι αναφορικά με τη μάχη του τίτλου. Αν είμαστε έξυπνοι, μπορούμε να μάθουμε πολλά από την περσινή σεζόν, όταν χάσαμε το πρωτάθλημα. Φέτος βρισκόμαστε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο, τον οποίο η ομάδα τον περιμένει πολλά χρόνια».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.930 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την αλλαγή προπονητή κι αν ο Τερίμ είναι το μεγαλύτερο όνομα προπονητή με το οποίο έχει συνεργαστεί:«Ναι, σίγουρα. Θα δούμε πως θα τα πάει ο Ρούμπεν Αμορίμ στη Σπόρτινγκ, αλλά για τώρα αυτό είναι αλήθεια. Φαίνεται ότι έχει εμπειρία, έχει το χάρισμα. Κέρδισε το πρωτάθλημα οκτώ φορές με τη Γαλατασαράι, ήταν προπονητής στη Μίλαν, τη Φιορεντίνα, την εθνική Τουρκία. Ο τρόπος που δουλεύει ταιριάζει καλά στους παίκτες, η ένταση στην προπόνηση είναι υψηλή, οπότε για να συνοψίσουμε, είναι της παλιάς σχολής».

Για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του, που όμως τον συνδυάζει με γκολ: «Το γεγονός είναι ότι ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ένα πρότζεκτ της ομάδας. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Αλλά εγώ κάνω τη δουλειά μου. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία, προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα, να σκοράρω και να είμαι σε φόρμα. Φυσικά, θα ήθελα να παίζω περισσότερα λεπτά, αλλά με τις εμφανίσεις και τα γκολ μου, βάζω πίεση στον προπονητή μου για να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, όπου παίζουν 20 ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικοί. Παίζουμε πολλά παιχνίδια, ήμασταν και στην Ευρώπη. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αλλά είναι στο χέρι μου να ανταποκριθώ στο γήπεδο όταν παίρνω την ευκαιρία».

Για τα σενάρια περί μετακόμισης στην Ιταλία:«Οχι, αποκλείεται. Δεν έχει νόημα να με ρωτάς». 

Για το αν είναι δύσκολο κάποιος που παίζει στον Παναθηναϊκό να πειστεί να παίξει στη Serie B:«Δεν τίθεται θέμα. Στον Παναθηναϊκό πέτυχα 24 γκολ σε ενάμιση χρόνο. Ήμουν συχνά αυτός που έκρινε τα ματς. Οπότε αμφιβάλλω αν η ομάδα θα με άφηνε να πάω αλλού στα μέσα της σεζόν. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Αλλά δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά 100%, γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή. Σε κάθε περίπτωση, είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο να κατακτήσω το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό».

Για το αν σκέφτεται το Euro 2024, στο οποίο θα παίξει με τη Σλοβενία το καλοκαίρι:«Υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος, αλλά υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Πέρυσι, όταν μιλούσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, παραδεχόμουν ότι πάντα είχα στο μυαλό μου τα προκριματικά του Euro 2024. Αυτό δεν ήταν έκπληξη γιατί ήταν έξι καθοριστικά παιχνίδια. Η Σλοβενία δεν συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση για πολλά χρόνια, οπότε όλοι ανυπομονούμε. Αλλά πριν από αυτό, κάθε ένας από εμάς έχει πολύ σημαντικούς στόχους με τις ομάδες μας. Αλλά πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.