ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Εμφάνιση πρωταθλητή του Παναθηναϊκού στην «Opap Arena», κρίμα κι άδικο η ισοπαλία

Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 με Γεντβάι και Αράο, ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και είχε στα χέρια του μια νίκη τίτλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μια νίκη που δεν ήρθε από πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις, που έφερε το τελικό 2-2 και διατηρεί τους πράσινους στην κορυφή. Δεν δόθηκε μαρς- πέναλτι πάνω στον Βέρμπιτς στο 55΄.

Εμφάνιση πρωταθλητή του Παναθηναϊκού στην «Opap Arena», κρίμα κι άδικο η ισοπαλία

Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 με Γεντβάι και Αράο, ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και είχε στα χέρια του μια νίκη τίτλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μια νίκη που δεν ήρθε από πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις, που έφερε το τελικό 2-2 και διατηρεί τους πράσινους στην κορυφή

Το ματς

Παιχνίδι υπομονής στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να έχει στα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία τον κινήσεων και να καταγράφει την πρώτη της τελική στο 3′ με ένα σουτ του Τσούμπερ που πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε αρκετή πίεση στα πρώτα λεπτά, αφού η ΑΕΚ πίεζε την “πράσινη” άμυνα η οποία ήταν αρκετά ψηλά, ωστόσο το “τριφύλλι” δεν απειλούνταν. Η ΑΕΚ ήταν ανούσια και ο Παναθηναϊκός στο 29′ κατέγραψε την πρώτη του τελική με τον Μπερνάρ να κάνει ένα σουτ το οποίο πέρασε άουτ. Ωστόσο στην επόμενη ακριβώς φάση, οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ από το μοναδικό λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν ψηλά. Ο Σιμάνσκι, βρηκε τον Γκαρσία με βαθιά μπαλιά και ο επιθετικός της ΑΕΚ πλάσαρε για το 1-0.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.012 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και ανέβασε την απόδοση του. Αρχικά προειδοποίησε με τον Μαντσίνι ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Ρότα, αλλά βιάστηκε να σουτάρει και έστειλε από δύσκολο σημείο την μπάλα άουτ. Αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει στο 31′ το ματς στα ίσα, ελέγχοντας το ματς ήδη από το σημείο εκείνο και έπειτα. Από το φάουλ του Μπερνάρ, η μπάλα έφτασε αριστερά στον εξαιρετικό Βέρμπιτς, ο Σλοβένος πάσαρε στον Χουάνκαρ που έκανε τη σέντρα, με τον Γέντβαϊ να σκοράρει με τρομερή κεφαλιά του πρώτο του γκολ με τα “πράσινα” για το 1-1 του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να πάει μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα καθώς έχασε σπουδαία στιγμή στο 41′, με τον Ιωαννίδη, να πασάρει στον Ιωαννίδη, αυτός πέρασε κάθετα στον Μαντσίνι, ο Αργεντινός γύρισε παράλληλα στον Βέρμπιτς που ήρθε από πίσω, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες, με την ΑΕΚ να χάνει την πρώτη της καλή στιγμή με ένα μακρινό σουτ του Σιμάνσκι, το οποίο έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν λίγο πιο δυναμικά στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εκδηλώσει κάποια ορθολογική επίθεση. Στο 58′ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά το γκολ μετά από εξέταση στο VAR ακυρώθηκε σωστά για φάουλ πάνω στον Μπερνάρ στην αρχή της φάσης.

Αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί με τον Μαντσίνι να κάνει υπέροχη κάθετη στον Ιωαννίδη, αυτός έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Όμως οι “πράσινοι” έχοντας ανεβάσει ξανά την απόδοση τους από το 15′ του ημιχρόνου και έπειτα κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Από το φάουλ του Μπερνάρ, ο Κώτσιρας κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, πάσαρε με το κεφάλι στον Αραό και ο Βραζιλιάνος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ όπως ήταν φυσιολογικό πίεσε και απείλησε δις με τον Λιβαι Γκαρσία, χωρίς να κινδυνεύσει η εστία του Λοντίγκιν. Ωστόσο σε μια ανύποπτη φάση στις καθυστερήσεις, μετά από ένα κόρνερ των γηπεδούχων ο Λιβάι κέρδισε πέναλτι από χέρι του Ζέκα, το οποίο υποδήχθηκε μέσω VAR. O Γκαρσία εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 που ήταν το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (63′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (63′ Αραούχο), Γκαρσία, Τσούμπερ (79′ Πισάρο).

Έμειναν στον πάγκο: Αθανασιάδης, Πήλιος, Μήτογλου, Πόνσε.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (74′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (74′ Λημνιός).

Έμειναν στον πάγκο: Ξενόπουλος, Ρούμπεν, Σένκεφελντ, Τσοκάι, Μλαντένοβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.