ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

“Καθάρισε” τον Άρη και έφυγε για τελικό ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν σοβαρός στον ημιτελικό Κυπέλλου και επικρατώντας με σκορ76 - 65 του Άρη πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο final 8 του Ηρακλείου Κρήτης.

Με τον Κέντρικ Ναν να κάνει… όλες τις δουλειές στο παρκέ (20π, 6ρ. 5ασ.) και τα επίπεδα συγκέντρωσης υψηλά στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη και έκλεισε θέση στον τελικό της Κυριακής.

Νευρικό και άστοχο ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού AKTOR στον ημιτελικό με τον Άρη, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Καστρίτη να πάρει ένα μικρό προβάδισμα με μπροστάρη τον Τολιόπουλο (5-9, 4′).

Το έναυσμα για την επιθετική αφύπνιση των πρασίνων δόθηκε από τον συνήθη ύποπτο, Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 9 από τους υπόλοιπους 14 πόντουςτης ομάδας στο δεκάλεπτο για να κλείσει το πρώτο από τα τέσσερα part μπροστά με σκόρ 19-16.

Εξέδωσε ανακοίνωση για Αταμάν η ομοσπονδία της Τουρκίας!
Εξέδωσε ανακοίνωση για Αταμάν η ομοσπονδία της Τουρκίας! 4.980 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
απάντησε με το ίδιο νόμισμα» ο Τολιόπουλος" />απάντησε με το ίδιο νόμισμα» ο Τολιόπουλος" />

Η παρουσία του Σλούκα έδωσε μεγαλύτερη άνεση στον επιθετικό ρυθμό και τον συντονισμό των επιθέσεων. Παρουσία του έμπειρουγκαρντ στο παρκέ, ακόμη και όταν ο Ναν κάθισε για λίγο στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός ΑKTOR βρήκε λύσεις από την περιφέρεια με τον Χουάντσοκαι τον Ντίνο Μήτογλου φτάνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με τον Ναν να την αυξάνει στο +14 (38-24, 16′).

Την ίδια ώρα, ο Άρης συνέχιζε να ποντάρει στον «καυτό» Τολιόπουλο. Το αρνητικό σημείο ήταν το ντισκαλιφιέ του Λεσόρ ο οποίος στα μισά του δεκαλέπτου αποβλήθηκε έχοντας συμπληρώσει δύο τεχνικές ποινές.

Παρά την απώλεια του Λεσόρ, η ομάδα του Αταμάν ήλεγξε τον ρυθμό παίζοντας… τόσο όσο για να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με «μαξιλάρι» 11 πόντων (44-33).

Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Λεσόρ στην επίθεση και σε συνδυασμό με τη σκληρή (στα όρια του αντιαθλητικού) άμυνά του, επιχείρησε να περιορίσει τα «ατού» του Παναθηναϊκού AKTOR. Πολύ γρήγορα, ο Κώστας Αντετοκούνμπο χρεώθηκε με το 3ο του φάουλ δίνοντας τη θέση του στον Μπαλτσερόφσκι, την ώρα που ο Μήτογλου έδινε λύσεις στην επίθεση αλλά και στην άμυνα (49-37, 23′).

Μπορείη ομάδα του Αταμάν να μην ήταν το ίδιο παραγωγική στην επίθεση, αλλά η συγκέντρωση στην άμυνα έδειχνε αρκετή ώστε να σπρώξειτην ομάδα του Καστρίτη σε λάθη και «σκοτωμένες» επιθέσεις, για να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (58-44, 30′).

Η τελευταία «στροφή» του ματς ξεκίνησε με 4 τρίποντα, από δύο κάθε ομάδα, με αυτό του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να είναι άκρως θεαματικό (64-51, 34′). Ο all around Κέντρικ Ναν πρόσφερε θεαματικές φάσεις σερβίροντας καρφώματα στον Αντετοκούνμπο για το «πράσινο» +15 (68-53, 35′) ενώ ο Άρης έδειχνε ανήμπορος να απαντήσει, με τον Τολιόπουλο «παροπλισμένο» στο β’ μέρος και μόνο επιθετικό στήριγμα τον Χάρελ.

Διατηρώντας τα επίπεδα συγκέντρωσης σε υψηλά επίπεδα, η ομάδα του Αταμάν κλείδωσε τη νίκη χωρίς να ανεβάσει στροφές, κλείνοντας θέση στον τελικό της Κυριακής.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 64-51, 76-65.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.