ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη επικράτηση του απολαυστικού Παναθηναϊκού στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Προμηθέα Πάτρας.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός

Το ματς με τον Προμηθέα Πάτρας για την τελευταία αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Stoiximan Basket League έκρυβε παγίδες για τον Παναθηναϊκό AKTOR, καθώς προερχόταν από μια καταπιεστική και εξαντλητική «διπλή» εβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Παρ’ όλα αυτά, ο «εξάστερος» ήταν θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, έφτασε στην άνετη νίκη (93-62).

Οι «πράσινοι» ζορίστηκαν μονάχα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια πάτησαν το γκάζι και δεν απειλήθηκαν ποτέ από το καλοδουλεμένο και αξιόμαχο του Παπαθεοδώρου, το οποίο έβγαλαν τελείως εκτός ρυθμού. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο: οι 61 από τους 93 συνολικά πόντους ήρθαν από το λεγόμενο second unit, σχεδόν όσους πέτυχε ολόκληρη η ομάδα της Αχαΐας. Μάλιστα, σκόραραν όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν, πλην του Σλούκα, ο οποίος έπαιξε για 10 μόλις λεπτά και δεν επιχείρησε καν σουτ.

Το πιο σημαντικό για το «τριφύλλι» ήταν ότι λειτούργησε υποδειγματικά στην επίθεση κι έβγαλε πολλές ωραίες συνεργασίες και φάσεις, ενώ έβρισκε πολλούς εύκολους πόντους τον αιφνιδιασμό. Οι παίκτες του Αταμάν κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα, έβρισκαν πάντα την έξτρα πάσα και τον αμαρκάριστο συμπαίκτη τους, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στα εντυπωσιακά στατιστικά: 20/27 δίποντα (20/26 μέσα από το «ζωγραφιστό»), 14/25 τρίποντα και 28 ασίστ. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο είχαν 11/14 δίποντα, 9/15 τρίποντα και 17 ασίστ!

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό συνέβη διότι οι μονάδες που ήρθαν από τον πάγκο, μπήκαν στο παρκέ με αρκετή όρεξη και διάθεση να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους. Πρώτος από όλους ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος τελείωσε πολλές φάσεις (13 πόντοι με 5/6 εντός παιδιάς), είτε κοντά στο καλάθι, είτε μακριά από αυτό. Ο Ισπανός φόργουορντ έχει πλούσια ποιοτικά στοιχεία, τα οποία δεν έχει ξεδιπλώσει σε τέτοιο βαθμό μέχρι τώρα. Κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται ο «εξάστερος» από ‘δω και πέρα. Ας ελπίσουμε να πάρει τα «πάνω» του.

Βιλντόσα και Αντετοκούνμπο έδωσαν τον «τόνο» σε άμυνα και επίθεση, έβγαλαν ενέργεια κι έδειξαν ορεξάτοι, αλλά και πόσο τους έλειψαν οι αγώνες. Τα είχαν ανάγκη αυτά τα ποιοτικά λεπτά και οι δύο, προκειμένου να βρουν τα πατήματά τους και να δώσουν πολύτιμες λύσεις εφεξής. Αρχής γενομένης από το απαιτητικότατο και καθοριστικό ματς με τη Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία.

Αναγεννημένος εμφανίστηκε και ο Παπαπέτρου, ο οποίος πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (σχεδόν 29 λεπτά) κι έδειξε να παίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον διεθνή φόργουορντ στην τελική ευθεία, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες του που θεωρούνται «ρεζέρβες». Μόνο αν προσφέρουν ουσιαστικά εκείνοι, θα μπορέσει να ανοίξει το ροτέισον και ο Αταμάν.

Από… κοντά στους προαναφερθέντες και ο Μωραΐτης, που απέδειξε πάλι ότι μπορεί να συνεισφέρει τουλάχιστον στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και να αποφορτίσει τους υπόλοιπους γκαρντ της ομάδας, οι οποίοι δέχονται μεγάλη καταπόνηση στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Συμπερασματικά, ο «εξάστερος» άφησε θετικότατες εντυπώσεις στο ματς με τον Προμηθέα, απέφυγε την παγίδα και κατάφερε να προφυλάξει τα εξέχοντα στελέχη του ρόστερ του ενόψει της πολύ σημαντικής αναμέτρησης με τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία ίσως κρίνει τη… μισή σεζόν του!

Υ. Γ. Περίπου 6.000 με 7.000 φίλαθλοι του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ κι ενώ βρισκόμαστε σε τριήμερο, όπου αρκετοί έφυγαν από την πρωτεύουσα. Πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά απόλαυσαν το θέαμα που προσέφερε η ομάδα του Αταμάν κι έδωσαν μια ξεχωριστή νότα. Τι άλλο να πεις γι’ αυτόν τον κόσμο;

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.