Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Kλήθηκε σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ

O Παναθηναϊκός κλήθηκε σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ κλήθηκε ο Παναθηναϊκός για το κορέο των οπαδών του, αλλά και το πανό για τη Θεσσαλονίκη, που σηκώθηκαν αμφότερα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η κλήση αναφέρει: «Β) Καλείται σε ακρόαση, τη Δευτέρα 08/04/2024 και ώρα 11:30, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της στη θύρα 13-14 κατά τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τη συμπρωτεύουσα, και επιγραφής – κορεό με χρωματιστά χαρτόνια που εμφάνιζε το σύμβολο/τοπόσημο της πόλης της Θεσσαλονίκης (Λευκό Πύργο) τυλιγμένο στις φλόγες. Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 9 και 14 του ν. 5085/2024».

Να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να τιμωρηθεί από τη ΔΕΑΒ με χρηματική ποινή και όχι με κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Το σχετικό εδάφιο, με το οποίο η ΔΕΑΒ θα επιβάλλει τιμωρία στον Παναθηναϊκό, αναφέρει: «6Α. Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό.

Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό».

Exit mobile version