Γιώργος Πετρίδης

Αμάν, αμάν και… Τσεντί Οσμάν!

Αμάν, αμάν και… Τσεντί Οσμάν!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή-βόμβα του Παναθηναϊκού που ακούει στο όνομα Τσεντί Οσμάν.

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή-βόμβα του Παναθηναϊκού που ακούει στο όνομα Τσεντί Οσμάν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φρόντισε να πραγματοποιήσει ένα ακόμα μεταγραφικό μπαμ, αφού έκανε δικό του τον Τσεντί Οσμάν, ο οποίος θα ενισχύσει τους πρωταθλητές Ευρώπης στην προσπάθεια που θα κάνουν για διατήρηση των σκήπτρων τους.

Ο Τούρκος φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από τους Σπερς και είχε στο μυαλό του την επιστροφή στη Γηραιά Ήπειρο μετά από 7 χρόνια. Άλλωστε, το όνομά του έπαιξε αρκετά για Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές και Παρτίζαν, ενώ τις τελευταίες ώρες ενδιαφέρθηκαν ακόμα και οι Λέικερς. Βέβαια, μόλις έκανε την κίνησή του ο «επτάστερος», τότε οι υπόλοιποι έμειναν να… κοιτούν.

Με αυτή την κίνηση, οι «πράσινοι» δυναμώνουν ακόμα περισσότερο και χτίζουν το καλύτερο ρόστερ τους από το 2009 και μετά. Ένα ρόστερ πλήρες σε κάθε θέση και υπέρλαμπρο, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά από μόνοι τους. Κρατήστε αυτό και θυμηθείτε τι συνέβη τη μαγική, περασμένη σεζόν.

Κάποια ματς τα καθάρισε ο Ναν, κάποια άλλα ο Σλούκας, σε κάποια ήταν ο Λεσόρ που κουβάλησε το «τριφύλλι», σε κάποια ο Μήτογλου και σε μερικά ακόμα ο Γκραντ. Ακόμα και ο Παπαπέτρου στο φινάλε της σεζόν ήταν καθοριστικότατος. Ή ο Χουάντσο, που όταν ένιωθε καλά, έκανε τη διαφορά, κυρίως μέσω της αμυντικής του προσήλωσης. Ε λοιπόν φέτος ο Εργκίν Αταμάν θα έχει στα χέρια του τρεις ακόμα παίκτες που μπορούν να του δώσουν έξτρα ώθηση. Κατά κύριο λόγο τον πυραυλοκίνητο Λορέντζο Μπράουν και τον ικανότατο Τσεντί Οσμάν, ενώ και ο Ομέρ Γιουρτσεβέν θα προσφέρει περισσότερα σε σχέση με τον Μπαλτσερόφσκι.

Πάμε τώρα να δούμε τι παίκτης είναι ο Τούρκος φόργουορντ, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από την «πράσινη» ΚΑΕ. Πρόκειται για ένα «τριάρι» (ύψος 2.01μ.) που έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του, «βλέπει» πολύ καλά το γήπεδο, ενώ θεωρείται εξαιρετικός σουτέρ: στο ΝΒΑ σούταρε με 38,9% στο τρίποντο πέρσι και σε γενικές γραμμές ήταν παίκτης του 35% και άνω.

Κατά τα λοιπά, βρίσκεται σε ιδανική ηλικία (29 ετών) και έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες στα 7 χρόνια που αγωνιζόταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (σ.σ. 476 ματς κανονικής περιόδου). Και όχι απλά αγωνιζόταν, αλλά είχε σημαντικό ρόλο στις ομάδες του (σχεδόν 23 λεπτά μέσο όρο έπαιζε), ειδικά την πρώτη τετραετία στους Καβαλίερς, όπου ήταν βασικό στέλεχος. Καλύτερη σεζόν του εκεί το 2018-19, όπου είχε 13 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 32 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο σε 76 αγώνες περιόδου (75 στην αρχική πεντάδα).

Προφανώς είναι και πλεονέκτημα για τον ίδιο ότι μιλάει την ίδια… γλώσσα με τον Αταμάν και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στο «τριφύλλι». Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο προκειμένου να βρει τα πατήματά του, αφού η τελευταία εμπειρία του από ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν το 2017. Το μοναδικό ψεγάδι του είναι ίσως το χαμηλό ποσοστό στις βολές: 71,1% είχε στο ΝΒΑ και 71% στην Ευρωλίγκα.

Συμπερασματικά, ο «επτάστερος» ενισχύεται εντυπωσιακά και κλείνει τη μοναδική ίσως «τρύπα» που υπήρχε στο ήδη γεμάτο ρόστερ του. Επιπροσθέτως, ο Οσμάν δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιήσει διαφορετικά σχήματα, αφού με εκείνον στο παρκέ, πιθανώς να δούμε τον Γκριγκόνις να παίρνει λεπτά στο «2» και τον Παπαπέτρου στο «4». Προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για μια άκρως συναρπαστική σεζόν…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ