ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εξάστερος είσαι!

Με τα τρίποντα να δίνουν λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» τους Βάσκους μέσα στην Ισπανία με σκορ 72-64, έκανε το 2/2 στο Top-16 και συνεχίζει ακάθεκτος!

Εξάστερος είσαι!

Μίλησαν τα αστέρια! Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα πολύτιμο διπλό επί της Λαμποράλ Κούτσα με 72-64 για την 2η αγωνιστική του top-16 της Ευρωλίγκας και παραμένει στην κορυφή με το απόλυτο, παρέα με την Μπαρτσελόνα.

«Ξέσπασε» στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πεδουλάκη, που έκανε «πλάκα» στους Βάσκους και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Μαγικός ο Λάσμε με 20 πόντους, πολύτιμος ο Κάρι στο δεύτερο μέρος με 10, σταθερός «βασιλιάς» ο Διαμαντίδης με 12 πόντους και 9 ασίστ!

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την επόμενη εβδομάδα για να τριτώσει το καλό στο «κολασμένο» ΟΑΚΑ, ο Εξάστερος θα υποδεχθεί την Εφές Αναντολού.

Το ματς:

Με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε 5-0, ωστόσο οι Βάσκοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το 8-8. Η άμυνα του τριφυλλιού ήταν πολύ καλή, στην επίθεση έβρισκε άνετα λύσεις και φυσιολογικά πέρασε μπροστά με 7 πόντους (13-20). Κάπως έτσι η ομάδα του Πεδουλάκη ήταν για τα καλά σε θέση οδηγού και στο 10’ έκλεισε στο +5 με 17-22.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, το τριφύλλι συνέχισε να τα πηγαίνει μια χαρά και να οδηγεί άνετο την κούρσα με το υπέρ του 28-21. Για λίγο, όμως, ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να κάνει λάθη στην επίθεση και να δώσει το δικαίωμα στους Βάσκους να πλησιάσουν ξανά στους 2 (28-30). Τουλάχιστον οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια, όντας μπροστά, έστω κι οριακά με το 34-32 στο 20’.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά, καθώς με τρίποντο του Σαν Εμετέριο, η Λαμποράλ προηγήθηκε με 37-34 και το κλειστό… πήρε φωτιά. Με τον Λάσμε να το παίρνει πάνω του και τον Γκιστ να δίνει βοήθεια, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 9-4 και πέρασε εκ νέου μπροστά (41-43). Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, τα τρίποντα των φιλοξενούμενων έβρισκαν σίδερο και οι Βάσκοι πέρασαν ξανά μπροστά με 6 (49-43). Ο Κάρι έδωσε πολύτιμη βοήθεια σε ένα κρίσημο σημείο του ματς, μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής (49-48), προτού ο Γέλινεκ στην εκπνοή το βάλει απ’ το… σπίτι του για το 52-48 του 30’.

Με τρίποντα απ’ τους Φώτση και Κάρι, ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά τα πάνω του (54-59). Οι παίκτες του Πεδουλάκη… βομβάρδισαν το καλάθι της Λαμποράλ από τα 6,75 και η διαφορά ανέβηκε στο +9 με τρίποντο του Διαμαντίδη (56-65). Η άμυνα ήταν… ατσάλινη, η επίθεση είχε πάρει… φωτιά και φυσικά το παιχνίδι δεν μπορούσε να χαθεί. Στα εναπομείναντα λεπτά η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα, με τους Διαμαντίδη και Λάσμε να… υπογράφουν το μεγάλο διπλό με 72-64!

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 32-34, 52-48,

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 8, Ποέτα, Χάνγκα 6, Ντιόπ 2, Χοτζ, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 17, Ερτέλ 13, Γέλινεκ 6, Κοζέρ 5.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Κάρι 10, Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 4, Λάσμε 20, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 10, Παππάς, Ματσιούλις 2 (δεν έπαιξαν καθόλου Μαυροκεφαλίδης και Γιάνκοβιτς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.