ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Όταν η Θεσσαλονίκη βάφτηκε πράσινη (vids, pics)

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια το «τριφύλλι» έγραφε για άλλη μια φορά ιστορία, με χρυσά γράμματα, καθώς στον τελικό της Θεσσαλονίκης, κατακτούσε τον 2ο Ευρωπαϊκό του τίτλο, απέναντι στην Μακάμπι.

Όταν η Θεσσαλονίκη βάφτηκε πράσινη (vids, pics)

Ο Παναθηναϊκός των Ρέμπρατσα, Μποντιρόγκα, Κάτας, Αλβέρτη, Φώτση, Τζεντίλε και φυσικά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην πρώτη του χρονιά στους «πράσινους», ανέβηκε για δέυτερη φορά, στον θρόνο του «βασιλιά της Ευρώπης»  κερδίζοντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον μεγάλο τελικό με 73-67.

pao-euroleague-2000

Μία νίκη, ένας τίτλος, που σήμαναν την απαρχή μιας τεράστιας αυτοκρατορίας του Παναθηναϊκού στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Το «τριφύλλι» αφού έκαμψε την αντίσταση της Εφές στον ημιτελικό (81-71), προκρίθηκε στον τελικό της 20ης Απριλίου του 2000. Απέναντι του η Μακάμπι του Πίνι Γκέρσον.

Με τον Ζέλικο Ρέμπρατσα σε μεγάλα κέφια (MVP του Final-4), τον Μποντιρόγκα παρότι κινήθηκε σε ρηχά νερά για τα στάνταρντ του, να βοηθάει, τους Κάτας και Τζεντίλε να περνούν χειροπέδες στον Μακντόναλντ, με τον πρώτο μάλιστα με σπουδαίο τρίποντο στο τέλος επί της ουσίας να κλειδώνει τη νίκη, ενώ και ο 18χρονος τότε Φώτσης συνέβαλε και αυτός με μεγάλα καλάθια.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.288 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
panathinaikos_euroleague00

Ο Ρέμπρατσα σκόραρε 20 πόντους, ενώ ο Κάτας με 17, σε καίρια σημεία του ματς, σκότωσε την παλιά του αγάπη, ενώ ο «Ζοτς» κατακτούσε το 1ο του Ευρωπαϊκό με τον Παναθηναϊκό και το 4ο με 4η διαφορετική ομάδα…

Μακάμπι-Παναθηναϊκός: 67-73

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τζεντίλε 3(1), Αλβέρτης 4, Μποντιρόγκα 9, Ρότζερς 4, Ρέμπρατσα 20(8 ριμπ.), Κάτας 17(2), Φώτσης 9(1), Μπερκ 7, Κοχ.

Μακάμπι (Γκέρσον): Μακ Ντόναλντ 11(1), Σαρπ 5(1), Χένεφελντ, Χάφμαν 26(1), Κομέγκις 3, Μπρίσκερ 13(2), Τζάμσι 3(1), Σέφερ 6(1), Πόπα.

https://youtu.be/A_ureXwV6eA

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.