ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το αδύνατο γίνεται δυνατό…

Οι νόμοι τηρήθηκαν, τα πρωταθλήματα κριθήκαν και η ζωή συνεχίζεται… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το αδύνατο γίνεται δυνατό…

Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να βρεις το κουράγιο να γράψεις δυο πράγματα, για όσα ζούμε στην ποδοσφαιρική Ουγκάντα του πλανήτη. Αν και είμαι άδικος με την συμπαθέστατη αφρικανική χώρα, καθώς ούτε εκεί δεν παίρνει η ιδία ομάδα τα 17 στα 20 τελευταία πρωταθλήματα. Εκεί ο πρωταθλητής δεν κατακτά κάθε χρόνο έξι βαθμούς στα ντέρμπι και ο δεύτερος δεν βγάζει τη μισή σεζόν με άδειες κερκίδες στα εντος έδρας ματς… Αλλά μη ξεχνιόμαστε εδώ είναι Ελλάδα.

Για να πάρουμε πράγματα με τη σειρά, την Κυριακή απολαύαμε το ρεσιτάλ διαιτησίας του Κυζα και των συνεργατών του στο Καραϊσκάκη. Πνίξιμο του τετ α τετ του Παπαδόπουλου (όπως έγραψε εύστοχα ο ίδιος ήταν οφσάιντ η μύτη!) για το 0-1 και προβάδισμα με πέναλτι από τράβηγμα που αν όμοιά του δινόταν σε όλα τα παιχνίδια θα είχαμε σκορ επιπέδου 8-6 και βαλε! Εδώ έχουμε γράψει όλη την αλήθεια για το ντέρμπι, καυτηριάσαμε όσα συνέβησαν με τους ανεγκέφαλους, ενώ ξεκαθαρίσαμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν και σωστά έχασε από τον Ηρακλή… «Απέναντι» ζουν σε έναν δικό τους κόσμο. Απολαμβάνουν την εξουσία-ασυλία σε όλα επίπεδα και πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι όλα κυλούν φυσιολογικά…

Μα καλά είναι δυνατόν να μην θέλουν να αποδείξουν εντος γηπέδου την ανωτερότητα τους; Όσο για την τιμωρία συνολικά δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση καθώς είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια όλη η αυστηρότητα εξαντλείται στον Παναθηναϊκό, όποιος το αμφισβητεί ας δει τα νούμερα, πρόστιμα, ποινές, κάρτες… Εδώ το αδύνατο γίνεται δυνατό, ο Παναθηναϊκός τη τελευταία τριετία κάνει περισσότερα φάουλ από τις ομάδες που παλεύουν για παραμονή στην κατηγορία!

Θα μπορούσε ο κακός Παναθηναϊκός να πάρει το πέναλτι και τον βαθμό από το χέρι στο Καυτανζογλειο και ο Παπαδοπουλος να σκοράρει και ο Αστέρας να φύγει με αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη; Ασφαλώς, είναι η απάντηση αλλά σε ένα κανονικό πρωτάθλημα, όχι εδώ που παίζεται κάθε Κυριακή το ίδιο έργο… Ας γίνουν τα αυτονόητα και μετά ας κρίνουμε το αγωνιστικό σκέλος. Τα πως και τα γιατί τα έχουμε αναλύσει, ας είναι καλά το σύστημα…

Τώρα μπορούν να ξεκινήσουν τα πανηγύρια για το αήττητο μετά τη νίκη στα χαρτιά και να κορυφωθεί η προετοιμασία ενόψει Αρσεναλ, άλλωστε για τα εγχώρια το μόνο που απομένει είναι η ημερομηνία για τη φιέστα. Όσο για τη δίκια μας υπομονή, θα συνεχίζει να δοκιμάζεται αλλά όχι επειδή δεν φτιάξαμε δυνατή ομάδα, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός παίζει μόνο στους αγωνιστικούς χώρους…

Βαγγέλης Νεραντζιάς
Βαγγέλης Νεραντζιάς Γνωστός στον δημοσιογραφικό χώρο για τα παναθηναϊκά του αισθήματα, εργάζεται ως επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος στον ΣΠΟΡ FM από το 2004. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Channel9 και ΕΧΤRΑ 3, αλλά και τις εφημερίδες Sportday και «Metro» Κύπρου. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ