ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Βουγιούκας; Με «χίλια»!

Ο Βουγιούκας ενδιαφέρει τον Πεδουλάκη γιατί ο κόουτς ξέρει πως κουβαλά εμπιστοσύνη, πίστη, αέρα πρωταθλητισμού, δύναμη, πάθος. Μόνο με τέτοια υλικά χτίζεις γερά σύνολα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Βουγιούκας; Με «χίλια»!

Γιάννης Μπουρούσης και Ίαν Βουγιούκας είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Γιώργου Παπαγιάννη με την περίπτωση του δεύτερου να είναι ευκολότερη. Ο 31χρονος σέντερ (που εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε Ρωσία, Γερμανία, Τουρκία, Λιθουανία) πέρασε στην Αθήνα τα τελευταία λαμπρά χρόνια του Παναθηναϊκού της Ευρώπης, με την ομάδα να παίρνει τον τίτλο το 2011 και να αδικείται κατάφωρα στην Πόλη στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ μια σεζόν μετά.

Οι τελευταίες πράσινες παρουσίες στις τοπ ευρωπαϊκές ομάδες ήταν με τον συγκεκριμένο αθλητή μέλος της αποστολής. Ο Ίαν πρόλαβε τις glory days όπου τα αποτελέσματα στη Euroleague είχαν διάρκεια και εξήγηση, παραμένουν ανεπανάληπτα και θα τα θυμόμαστε όσα έτη κι αν περάσουν. Ακόμα και η ποιότητα των τότε αντιπάλων ήταν ανώτερη. Ο ΠΑΟ «πάτησε» την πληρέστατη Μπαρτσελόνα σε ΤΕΣΣΕΡΑ παιχνίδια το 2011 κι όχι σ’ ένα όπως συνέβη το 2002 στο έπος της Μπολόνια. Ως κι η διαφαινόμενη πρόκριση στον τελικό του 2012 (που δεν ήρθε λόγω διαιτητών) θα σημειωνόταν εναντίον Σισκάουσκας, Κυριλένκο με τους πράσινους να κατεβάζουν Πατ Καλάθη, Σμιθ και Λόγκαν. Ο Βουγιούκας είχε σημαντικό ρόλο σ’ εκείνη την ομάδα κι έφυγε επειδή πίστεψε ότι χωρίς τον Ομπράντοβιτς ο σύλλογος θα έμπαινε σε στενωπό. Στο διάστημα της απουσίας του το όνομά του διαρκώς υπάρχει στα χείλη των οπαδών όταν η ομάδα χρειάζεται ψηλό δείγμα ότι η κερκίδα τον «αγκάλιασε» παρότι ποτέ του δεν είχε ταμπέλα ηγέτη.

Ο Παναθηναϊκός δεν μεσουρανεί πια στην Ευρώπη, έμεινε πρώτη φορά -από τον περασμένο αιώνα -δύο σερί σεζόν χωρίς πρωτάθλημα κι όμως η προοπτική να σπρώξεις  τον οργανισμό εκ νέου σε μεγαλεία αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για παιδιά που έμαθαν να ικανοποιούνται μονάχα με διακρίσεις. Πιθανός ερχομός του Βουγιούκα ενισχύει το ελληνικό στοιχείο, το know how του πρωταθλητισμού ενώ η ΚΑΕ θα βρει σε οικονομικότατη τιμή καλαθοσφαιριστή που μπορεί να ταιριάξει με τον Αντώνη Φώτση στο κουμάντο των αποδυτηρίων.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.209 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα σπορ δεν γίνεται να φτιάξεις ομάδες μόνο με λαμπερούς μισθοφόρους που πρώτο τους μέλημα είναι η ενημέρωση των λογαριασμών τους την 1η του μηνός. Όσο άξιοι κι αν είναι, όσο ταλέντο κι αν διαθέτουν δύσκολο να ενταχθούν ψυχικά στο σύλλογο. Καλές οι επαγγελματικές εμφανίσεις μα ο ΠΑΟ μετά την απόσυρση του αρχηγού του κυνηγά αθλητές που θα του δώσουν και ψυχή. Ο Βουγιούκας ενδιαφέρει τον Πεδουλάκη γιατί ο κόουτς ξέρει πως κουβαλά εμπιστοσύνη, πίστη, αέρα πρωταθλητισμού, δύναμη, πάθος. Μόνο με τέτοια υλικά χτίζεις γερά σύνολα.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.