ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Απόλλων Πατρών 96-59

Περίπατος πριν την Μπαρτσελόνα!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε μια ξεκούραστη... προπόνηση, νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας με 96-59 με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει πολύτιμες ανάσες στους «βασικούς» του παίκτες. Πλέον άπαντες στο «τριφύλλι» στρέφουν το βλέμμα τους προς... Βαρκελώνη μεριά.

Περίπατος πριν την Μπαρτσελόνα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε από νωρίς ποιο είναι το αφεντικό του ματς, μπήκε φουριόζος από την πρώτη περίοδο και πήρε αβρόχοις ποσίν τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας. Ευρύ rotation από τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Σούπερ Φελντέιν, καυτοί Νίκολς και Ρίβερς, ξεκούρασαν τον Νικ Καλάθη, με τον Παναθηναϊκό να περνά ένα ευχάριστο απόγευμα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Άπαντες σκόραραν για τους πράσινους.

Το ματς

Με τους Νικ Καλάθη και Κρις Σίνγκλετον να μπαίνουν φουριόζοι… και τον Αντώνη Φώτση να ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός γρήγορα-γρήγορα έχτισε μια διαφορά δέκα πόντων (20-10), με τον Απόλλωνα, να μην μπορεί να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων.

Ο αρχηγός έκατσε νωρίς στον πάγκο, με τον Μποχωρίδη να περνάει στο παρκέ, με τους «πράσινους» να έχουν φανερή διάθεση για… τρέξιμο, θέλοντας να «τελειώσουν» το παιχνίδι από νωρίς.

Η επιμονή του Κόμπινς (αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ) έφερε ένα καλάθι δύο πόντων για τον Απόλλωνα μετά από ώρα (22-12, 55΄΄), με τον Πασκουάλ, την ίδια στιγμή, να έχει χρησιμοποιήσει εννέα παίκτες, ανοίγοντας το rotation από την αρχή.

Με καλάθι του πρώην «πράσινου» Γιώργου Διαμαντάκου, ο Απόλλωνας μείωσε στους δέκα (24-14), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

«Καυτός» Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης ξεκίνησε καυτός… τη δεύτερη περίοδο, με δικό του καλάθι και ασίστ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13 (30-17), με τον Έλληνα σέντερ να δείχνει πως έχει φορμαριστεί για τα καλά.

Με ένα κρεσέντο των Ρίβερς-Παππά, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στους 20 (39-19), στα μισά της Β΄ περιόδου, με τον Πασκουάλ να δίνει σημαντικές ανάσες στον Καλάθη, αφού ο Μποχωρίδης, τα πήγαινε περίφημα.

Από τους δώδεκα της αποστολής, ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε χρησιμοποιήσει μόνο τον νεαρό Γόντικα, πραγματοποιώντας συνεχώς αλλαγές, διατηρώντας φρέσκια την πεντάδα του.

Υπόθεση Ρίβερς…

Ο Αμερικανός βρισκόταν σε… τρελά κέφια και με 11 πόντους σε μόλις εξίμισι λεπτά(!), οδηγούσε εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε τη διαφορά στους 27 (54-27), 26΄΄ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με «γκολ-φάουλ» του Νίκολς. Με τρίποντο του Ντούβνιακ, ο Απόλλωνας έκανε το 54-30, σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Με γρήγορο ρυθμό άρχισε και το Β΄ μέρος, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς (63-36), με όπλο την άμυνα και το καλό τρανζίσιον.

Ο Ντεμέτρις Νίκολς πήρε την μπαγκέτα από τον Ρίβερς (10 π.) και οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τη διαφορά σε… υψηλά επίπεδα, με τον Απόλλωνα απλά να προσπαθεί να ρίξει τη διαφορά, ωστόσο οι πράσινοι έπαιζαν σκυλίσια άμυνα και δεν άφηναν καμία μπάλα χωρίς μάχη.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +30 (70-40), ο Φελντέιν με καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 72-41, αλλά ο Διαμαντάκος ήταν εκείνος που έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου με καλάθι από κοντά (72-43).

Το παιχνίδι δεν άλλαξε εικόνα ούτε στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε άκοπα το προβάδισμα, με τον Τσάβι Πασκουάλ στα 8:20 να βάζει στο παρκέ τον Κωνσταντίνο Γόντικα, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό του ΟΑΚΑ.

Ο Χαραλαμπόπουλος έσπασε το… ρόδι, με τρίποντο στα 5:34 (86-49), με τον κόσμο να χειροκροτεί τον παίκτη, ο οποίος η αλήθεια είναι πως δε διανύει και το καλύτερο του φεγγάρι.

Οι παίκτες του Πασκουάλ, στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, για τη μαχητικότητά τους (αυτοθυσία για μια μπάλα σε παιχνίδι 35 πόντων), δείγμα και της φιλοσοφίας του προπονητή της ομάδας, ο οποίος θέλει όλους τους παίκτες του σε πλήρη συγκέντρωση και ετοιμότητα.

Για το τριφύλλι, ήταν μια πολύ καλή προπόνηση ενόψει Βαρκελώνης, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Παρασκευή στο “Παλαού Μπλαουγκράνα” (2/12, 22:00). Στα… highlights του ματς, ο πρώτος πόντος του Γόντικα (μία βολή), 49΄΄πριν το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 54-30, 72-43, 96-59.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ