ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τυχερό… 13άρι με «υπογραφή» Σάρας και «3D» (vids)

Η πρώτη κούπα της σεζόν 2011/12 κατέληξε σε «πράσινα» χέρια χάρη στις εμπνεύσεις του μεγάλου Σάρας Γιασικεβίτσιους και την καθοριστική συμβολή (ποιου άλλου;) του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος με μία εύστοχη βολή στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 71-70 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τυχερό... 13άρι με «υπογραφή» Σάρας και «3D» (vids)

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2012 αποτελεί ένα γεγονός-σταθμό στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, καθώς ο τίτλος αυτός έμελλε να είναι ο τελευταίος της θητείας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, εκείνη τη χρονιά, οι «πράσινοι» σήκωσαν στο κλειστό του Ελληνικού το 13ο Κύπελλο της ιστορίας τους, ένας αριθμός τυχερός αλλά και σημαδιακός για τον σύλλογο.

Για να έρθει όμως το… τυχερό 13άρι, το «τριφύλλι» έπρεπε να καταβάλλει -για ακόμη μια φορά- την αντίσταση του «αιωνίου» αντιπάλου του, του Ολυμπιακού, ο οποίος με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο «τιμόνι» του έδειχνε αναγεννημένος.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.778 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι φιλοδοξίες του Ντούντα όμως βρήκαν… λιθουανικό τοίχο, καθώς ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέλαβε επιτυχημένα τον ρόλο του «ενορχηστρωτή» αλλά και του σκόρερ (10π) και έχοντας στο πλάι του τον Ρομέιν Σάτο (10π) αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο τελικό 71-70.

Καθοριστική βεβαίως ήταν η συμβολή του «3D» ο οποίος με μια εύστοχη βολή στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό σκορ και εξασφάλισε το 13ο τρόπαιο του μεγάλου αυτού συλλόγου στον θεσμό του Κυπέλλου.

Δεκάλεπτα: 17-25, 35-38, 58-55, 70-71 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 9, Λόγκαν, Σάτο 10, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 7, Καλάθης Ν 7, Σμιθ, Καϊμακόγλου 8, Γιασικεβίτσιους 10

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Παπανικολάου, Άντιτς 13, Σπανούλης 12, Μάντζαρης 2, Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 7, Γκετσεβίτσιους 2, Σλούκας 4, Πρίντεζης 17

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.