ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δημήτρης Κουρμπέλης: Όλοι τον φωνάζουν αρχηγό…

Παρότι βρίσκεται μόλις λίγους μήνες στην ομάδα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης κατάφερε να πείσει άπαντες και κυρίως τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ότι διαθέτει τα προσόντα για να φορέσει το περιβραχιόνιο.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Όλοι τον φωνάζουν αρχηγό...

Κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες που άφησαν πίσω τους το «τριφύλλι» φτάνουν για να γεμίσουν μια ενδεκάδα και… μισό πάγκο, ωστόσο υπήρξαν και τέσσερα «αντίο» που ξεχώρισαν, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Αρχηγοί… αγνοούνται!

Όποιος κοιτάξει τη λίστα των φετινών… φευγάτων, σίγουρα θα σταθεί στα ονόματα των Κάρλος Ζέκα, Μάρκους Μπεργκ, Σεμπάστιαν Λέτο και Στέφανου Κοτσόλη, τα οποία χρήζουν ειδικής αναφοράς, λόγω προσφοράς αλλά και παλαιότητας.

Πέραν από την απώλεια τριών ποιοτικότατων ποδοσφαιριστών, ο Μαρίνος Ουζουνίδης κλήθηκε να διαχειριστεί και ένα άλλο ζήτημα, που ίσως ήρθε σε δεύτερη μοίρα, αλλά έχει και εκείνο το δικό του, ειδικό βάρος στη λειτουργία και την καθημερινότητα ενός συνόλου: Ποιοι θα κληθούν να αντικαταστήσουν τους τέσσερις αποχωρήσαντες, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 27.977 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι τέσσερις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές αποτελούσαν την τετράδα του περσινού γκρουπ και η αποχώρησή τους οδήγησε τον Ουζουνίδη να προβεί, μετά ώριμης σκέψης, στην ανάδειξη της διάδοχης κατάστασης. Ο Εβρίτης τεχνικός ανακοίνωσε τις επιλογές του το απόγευμα της Παρασκευής: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ορίστηκε διάδοχος του επί μιας τετραετίας «καπιτάνο», Κάρλος Ζέκα.

Η ώρα του Κουρμπέλη

Μην έχοντας προλάβει καλά καλά να συμπληρώσει εννέα μήνες παρουσίας στο «τριφύλλι» (υπέγραψε στις 23 Δεκεμβρίου του 2016), ο 23χρονος, διεθνής πλέον, μέσος, κλήθηκε να διαχειριστεί το βάρος μιας θέσης που, όσο… εθιμοτυπική κι αν ακούγεται στον έξω κόσμο, αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στην καθημερινή ζωή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο Αρκάς ποδοσφαιριστής κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να διαλύσει όλα τα ερωτηματικά που υπήρχαν γύρω από την επιμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη, που έκανε τα πάντα για να τον φέρει από την Τρίπολη, έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού. Ο τεχνικός των «πρασίνων» ήξερε επακριβώς τι ζητούσε από εκείνον και ο ίδιος ο Κουρμπέλης φρόντισε να τον επιβεβαιώσει.

Πήρε άμεσα θέση βασικού, συνθέτοντας ένα αποτελεσματικό δίδυμο στον άξονα, μαζί με τον Κάρλος Ζέκα. Ήρεμος στο παιχνίδι του και συνάμα δυναμικός όποτε χρειάζεται, δεν άργησε να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα των «πρασίνων» αλλά και στις συνειδήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έβλεπαν ένα ελληνόπουλο να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να δηλώνει έτοιμος για τις μελλοντικές προκλήσεις.

Τυπικός στα καθήκοντά του και συνάμα γνώστης των δυνατοτήτων του, δίχως μεγαλοστομίες. Η πρώτη νύξη για το περιβραχιόνιο είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Τέχελεν της Ολλανδίας, εκεί όπου χτιζόταν ο Παναθηναϊκός του 2018.

Σαν έτοιμος από καιρό

Οι εκπρόσωποι Τύπου ρώτησαν τον 23χρονο μέσο εάν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε περίπτωση που ο Ουζουνίδης τον ξεχώριζε ως τον «εκλεκτό» του:

«Έκανα ένα καλό ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή. Θέλω να δώσω προσωπικά πολλά περισσότερα. Δεν με φοβίζει κάποιος τίτλος, όπως του επόμενου ηγέτη. Μακάρι να συμβεί αυτό και να δώσω όσα περισσότερα μπορώ για την ομάδα».

Ξέρει τι εύχεται

Κι όπως φάνηκε, η ευχή του Κουρμπέλη πραγματοποιήθηκε δύο μήνες αργότερα. Ο νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι εδώ, έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να δικαιολογήσει την εμπιστοσύνη του συλλόγου και του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος κίνησε γη και ουρανό για να τον φέρει στο Κορωπί, άκουσε αρκετά στην αρχή, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε γι αυτήν του την επιλογή.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται ο Κουρμπέλης να αισθάνεται περήφανος και συνάμα… τυχερός. Βλέπετε, η πρώτη ευχή που έκανε, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2016 έγινε πραγματικότητα. Όταν τόλμησε να ευχηθεί ξανά, όπως έπραξε στο Τέχελεν, δεν πέρασαν παρά δύο μήνες ώστε να λάβει εμπράκτως τα αποτελέσματα…

Πλέον, όλοι θα τον φωνάζουν αρχηγό.  Αντίθετα με τα όσα ανέφερε το πασίγνωστο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου, ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν ανέλαβε για να… διατάζει, αλλά για να αφήσει με έναν πιο… επίσημο τρόπο το «στίγμα» του στο «τριφύλλι», χρησιμοποιώντας τα μέσα με τα οποία πορεύεται από την αρχή της καριέρας του. Εργατικότητα και προσήλωση στον στόχο του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.