ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Ρήγα Ευσταθιάδη

Απεβίωσε τη Δευτέρα, σε ηλικία 85 ετών, ο παλαίμαχος επικοντιστής του συλλόγου, Ρήγας Ευσταθιάδης. Διαβάστε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Ρήγα Ευσταθιάδη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ρήγα Ευσταθιάδη για την απώλεια του μεγάλου επικοντιστή του Τριφυλλιού.

Ο άλλοτε αθλητής του Παναθηναϊκού, Ρήγας Ευσταθιάδης, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές του τμήματος κλασικού αθλητισμού του Π.Α.Ο., απεβίωσε χθες σε ηλικία 85 ετών.

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1931 στην Αθήνα και σε ηλικία 17 ετών πήγε στον Παναθηναϊκό Α.Ο. έχοντας για προπονητή του τον Μιχάλη Μητροφάνη. Συμμετείχε δύο φορές σε Πανευρωπαικούς Αγώνες, το 1950 στις Βρυξέλλες και στην Στοκχόλμη το 1958. Ακόμα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952, όπου έφτασε στα τελικά της διοργάνωσης. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 4.30 μέτρα με μεταλλικό κοντάρι.

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 117 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατέκτησε επτά φορές το χρυσό στο πρωτάθλημα Ελλάδας (1951, 1952, 1953, 1956, 1957, 1959, 1960), δύο φορές στους Βαλκανικούς Αγώνες (1953, 1955, ενώ το 1957 κατετάγη 3ος), δύο φορές στους Μεσογειακούς Αγώνες (1952, 1959, ενώ το 1951 ήταν 2ος), ενώ το 1950 κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα λιθοβολίας και έναν χρόνο μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα δεκάθλου.

Έχει τιμηθεί από το Σύλλογο Παλαιμάχων Πρωταθλητών Π.Α.Ο. για τη μεγίστη προσφορά του με πλακέτα ήθους, με χρυσό σταυρό ήθους και με τον χρυσό σταυρό της Ταξιαρχίας του Φοίνικα, από τον αρχηγό του κράτους για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό. Το 1999 ιδρύθηκε προς τιμήν του ο Αθλητικός Σύλλογος Ρήγας Θεσσαλονίκης “Α.Σ. Ρήγας Θεσσαλονίκης”, του οποίου είναι επίτιμος Πρόεδρος. Το 2015 τιμήθηκε με το μετάλλιο του ταξιάρχη του τάγματος της τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (20/9) στις 13.00 στο Πρώτο Νεκροταφείο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.