ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

55ος και τα καλύτερα έρχονται…

Όταν αποφάσισε να παίξει ως Παναθηναϊκός, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος! Το Κύπελλο αποτελεί μόνο το… ορεκτικό. Γράφει στο panathinaikos24.gr η Ρούλα Στεφανάκη.

55ος και τα καλύτερα έρχονται…

Οι «πράσινοι» επικράτησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος του Άρη με το ευρύ 90-53 και πρόσθεσαν στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη τους τον 15ο τίτλο τους στο θεσμό του κυπέλλου και συνολικά τον 55ο στην ιστορία τους!

Παρόλο που η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο σε καμία περίπτωση δε μαρτυρούσε την εξέλιξή του (40-40ημ.), οι παίκτες του Άργύρη Πεδουλάκη μέσα σε ένα πεντάλεπτο, διέλυσαν τις όποιες… σκιές και έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το κίνητρο να κατακτήσουν μία ακόμη κούπα, παραμένει μεγάλο.

Κόντρα σε έναν Άρη, που έβγαζε απίστευτη ενέργεια στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο εικοσάλεπτο να βρει λύσεις στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα ήταν αρκετά χαλαρός. Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούσαν και το πέτυχαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πίεσαν στην άμυνα, τους βγήκαν τα ελεύθερα σουτ και έφεραν το ματς στα μέτρα τους, εκμεταλλευόμενοι και την απουσία του τραυματία Γκιστ η οποία δημιούργησε πρόβλημα κάτω από το καλάθι για τον Παναθηναϊκό.

Στην επανάληψη όμως το… σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο μεταμορφωμένος Παναθηναϊκός με τους Κάρι και Φώτση μετέτρεψε το σκορ 49-40, στη συνέχεια σε 55-40 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Ο Άρης δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να αντιδράσει, απέναντι στον καταιγιστικό Παναθηναϊκό, στην εκπληκτική του άμυνα με αποτέλεσμα να σημειώσει στο δεύτερο ημίχρονο μόλις 13 πόντους!

Ο πρώτος τίτλος της φετινής σεζόν του ανήκει και όπως είπε και ο μεγάλος αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης: «θα το χαρούμε σήμερα και πάμε για τους επόμενους»!

Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα είναι οι επόμενοι στόχοι και εκεί πλέον στρέφεται το ενδιαφέρον των «πρασίνων». Το παιχνίδι με τη Μάλαγα την προσεχή Πέμπτη, το ματς πρωταθλήματος με την Κηφισιά την Κυριακή και το ματς «φωτιά» με τον Ολυμπιακό (στις 20/2 για την 7η αγωνιστική στο Top16 της Ευρωλίγκας) στο ΟΑΚΑ που ακολουθούν, δεν αφήνουν περιθώρια για μεθύσι διαρκείας.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ