ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Δια περιπάτου…

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον Αρη ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 71-59 για την 20η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Δια περιπάτου…

Με εξαιρετικό τον Ζακ Ράιτ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε σχετικά εύκολα, του μαχητικού Άρη με 71-59 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο Αμερικάνος τελείωσε το ματς, έχοντας 15 πόντους με καλά ποσοστά, έχοντας συμπαραστάτες τους Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδη, με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, πρόσφεραν ωραίο θέαμα στους περίπου 2000 φίλους του «εξάστερου» που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Το ματς

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε το ματς με κοντό σχήμα στην πεντάδα και με 5άρι τον Γκίστ, αφού για λόγους τακτικής άφησε εκτός αποστολής για το ματς τον Στεφάν Λάσμε.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 25.146 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παίζοντας με αυτό το σχήμα, οι κυπελλούχοι Ελλάδος πήραν νωρίς προβάδισμα με 8-2, όμως ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και με επιμέρους σκορ 10-2 πήρε και το προβάδισμα στο 7’, καθώς οι πράσινοι σούταραν αρκετά άστοχα, κάτι που εξόργισε τον Πεδουλάκη, ο οποίος προχώρησε σε πιο ορθολογικό σχήμα, διορθώνοντας τα κακώς κείμενα.

Οι αλλαγές βοήθησαν τους «πράσινους», να ανακτήσουν τα ηνία και η 1η περίοδος έκλεισε με ισχνό προβάδισμα για τον Παναθηναικό με 20-16.

Στη 2η περίοδο, οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και έκτισαν μια διαφορά στο +12 (32-20) στο 13’, βελτιώνοντας παράλληλα και την άμυνα και τα ποσοστά τους.

Έτσι, μέσα από ωραίες φάσεις για το κοινό, η διαφορά έφτασε στο +16 (44-28) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 3ο δεκάλεπτο και με τα κέφια του Ράιτ, η διαφορά ανέβηκε στο +20 (50-30) και κάπου εκεί το παιχνίδι, έλαβε τέλος καθώς παράλληλα με το Ράιτ ορεξάτο και την απειρία των «κιτρινόμαυρων» το ματς έφτασε και στους +26 (56-32). Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Άρη, ήταν με κάποιες προσωπικές ενέργειες του Σαρικόπουλου, να μειώσουν στο 60-40 με το τέλος της 3ης περιόδου.

Στο 4ο δεκάλεπτο, ο Αργύρης Πεδουλάκης, βλέποντας τη διαφορά να παραμένει στους +20, είχε την ευκαιρία να περάσει στο παρκέ και τους μικρούς Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο, καθώς και να δοκιμάσει σχήματα ενόψει της Λαμποράλ Κούτσα την προσεχή Παρασκευή.

Ο Άρης τα τελευταία λεπτά κατάφερε με σερί 8-0 να μειώσει κάπως τη διαφορά.

Έτσι ο Παναθηναϊκός, έφτασε εύκολα στο τελικό 71-59 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, καθώς θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 44-28, 60-40, 71-59.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 6(2), Φώτσης 6(2), Ούκιτς 11, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 3(1), Γκιστ 4, Παππάς 5, Γιάνκοβιτς 9(1), Διαμαντάκος, Ματσιούλις 2, Ράιτ 15.

ΆΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης, Γκίκας 2, Ασημακόπουλος 7(1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 6, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 12, Μούρτος 8, Αθηναίου 7(1), Μήτογλου 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.