ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο ευφυής κόουτς και τα «τρομερά μωρά» του…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη δουλειά που γίνεται από τον Γιάννη Αναστασίου και το υπόλοιπο επιτελείο, αλλά και το μέλλον του «τριφυλλιού».

Ο ευφυής κόουτς και τα «τρομερά μωρά» του…

Κάποιες μικρές σημειώσεις από το χθεσινό ντέρμπι: Περίμενε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ένα από τα ιστορικότερα «διπλά» του επί του Ολυμπιακού; Όχι, είναι η απάντηση. Περίμενε κανείς ότι οι «πράσινοι» θα παρατάσσονταν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» τόσο διαβασμένοι και προσεκτικοί. Ναι, είναι η απάντηση.

Τι έκανε χθες το «τριφύλλι»… Εδωσε την κατοχή στους «ερυθρόλευκους», αλλά τους περιόρισε μόνο σε αυτό. Κατεβαίνοντας με ένα «σφικτό» 4-3-2-1, το οποίο έγινε 4-4-1-1 και κάνοντας ένα ανελέητο πρέσινγκ στους παίκτες του Ολυμπιακού, που προέρχονταν από την αναμέτρηση με τη Γιουνάιτεντ (επομένως, τα πνευμόνια… δεν ήταν και στα καλύτερά τους), κατάφεραν τους δυο στόχους τους. Πρώτον, να μην απειληθεί η εστία του Καπίνο και δεύτερο να βγάζουν αντεπιθέσεις «φαρμάκι», από τη στιγμή που πίσω έβρισκαν ανοικτούς χώρους. Ολο αυτό ήταν προϊόν της εξαιρετικής τακτικής από τον Γιάννη Αναστασίου και της σχεδόν άψογης εφάρμοσής της από τους ποδοσφαριστές.

Προσθέστε σ’ αυτό, το «δέσιμο» τον Τσόρι, με τον Τάσο Λαγό να τον περιορίζει, κάνονας εξαιρετικό ματς. Ένα από τα σημεία – κλειδιά της χθεσινής αναμέτρησης.  Δεν θέλει περισσότερη ανάλυση… Η τακτική και η εξυπνάδα, νίκησαν την ποιότητα. Η «καλοδουλεμένη» ομάδα επικράτησε της εμπειρίας και του ταλέντου. Και ήρθε αυτό το 0-3 που θα έχουν να θυμούνται για χρόνια Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί. Ένα αποτέλεσμα που κάνει υπερήφανο τον κόσμο του «τριφυλλιού» και που «στοιχειώνει» αυτόν του Ολυμπιακού…

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός δεν έγινε μετά το χθεσινό η «σούπερ ομάδα». Εχει αδυναμίες και κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια του σ’ αυτές. Απέδειξε, όμως, ότι κάτι καλό γίνεται σ’ αυτή την ομάδα, που λειτουργεί, έπειτα από πολύ πολύ καιρό, με ποδοσφαιρική λογική και με ανθρώπους που κάνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά. Αναφέρομαι στον Αναστασίου, τους Ρούτες, Φος, τον Νταμπίζα και τον Σαραβάκο. Πέντε ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει την κατάλληλη χημεία, μεταξύ τους, με τον καθένα να αναλαμβάνει τον δικό του ρόλο.

Ο Παναθηναϊκός, κυρίες και κύριοι, έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό. Είναι σε μια διαδικασία «χτισίματος», πάνω σε σωστά θεμέλια. Με νεαρούς παίκτες που «ζυμώνονται» και καθημερινά ωριμάζουν, με 4-5 έμπειρους που έχουν «παντρευτεί» με πολύ καλό τρόπο με την πιτσιρικαρία και με ένα τεχνικό τιμ μεθοδικό, υπομονετικό και το σημαντικότερο, έχοντας ρεαλισμό στην όλη κατάσταση.

Οι «πράσινοι» οφείλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοντέλο, ακόμη κι αν αύριο – μεθαύριο είναι «καθαροί» από τα χρέη. Πρέπει να συνεχίσουν αυτή τη φετινή δύσκολη προσπάθεια και να τη μεγαλώσουν καιρό με τον καιρό. Με αυτόν τον τρόπο και δίχως να έχουν στο μέλλον τον οικονομικό βραχνά, να είστε σίγουροι ότι οι στιγμές δόξας και Παναθηναϊκού μεγαλείου θα επιστρέψουν και ο κόσμος θα χαμογελάει ακόμη πιο συχνά. Αρκεί, άπαντες να έχουν υπομονή, χαμηλά την μπάλα και να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο και τρόπο. Η αρχή έχει γίνει. Ας συνεχιστεί. Κι όταν αυτά τα «τρομερά μωρά» μεγαλώσουν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ