ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Στη Λεωφόρο το «σπίτι» της σκοποβολής

Το πρόβλημα της στέγασης του τμήματος σκοποβολής του Παναθηναϊκού λύθηκε αφού μετά το πέρας των εργασιών στο γήπεδο της Λεωφόρου, το τμήμα βρήκε το δικό του «σπίτι» στην ιστορική έδρα του «τριφυλλιού».

Στη Λεωφόρο το «σπίτι» της σκοποβολής

Οι Νίκος Κοκκινάκης και Δημήτρης Καπίρης υπεύθυνοι του τμήματος σκοποβολής, στο blog τους στην ιστοσελίδα PAO Abroad αναφέρθηκαν στο ζήτημα της στέγασης του τμήματος, αφήνοντας αιχμές και για τον δήμαρχο Αθηναίων.

Αναλυτικά:

«Το τμήμα Σκοποβολής βρήκε σπίτι, στο… σπίτι του!

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 2.362 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως έχουμε επισημάνει από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα ηνία του ιστορικού τμήματος Σκοποβολής του Παναθηναϊκού, κύριο μέλημα μας είναι η δημιουργία ενός τμήματος που θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα της σκοποβολής, η συμμετοχή νέων κυρίως αθλητών, η επιστροφή του τμήματος στις επιτυχίες και γενικότερα η προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής, μέσω του ονόματος και της δυναμικής του Παναθηναϊκού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα άθλημα και ένα Σύλλογο να αναπτυχθεί, είναι η στέγαση όλων των τμημάτων του. Η εξασφάλιση χώρου προπόνησης για τους αθλητές του τμήματος, αποτελεί τη βάση του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Αφενός θα αποτελέσει βασικό εφόδιο για την προπόνηση των εν ενεργεία αθλητών, αφετέρου θα μπει η βάση για την προσέλκυση νέων αθλητών, που θα αποτελέσουν και το μέλλον του συλλόγου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για τα παραπάνω.

Φέτος λοιπόν, σε συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο, βρέθηκε ο χώρος στο σπίτι μας, στο γήπεδο της Λεωφόρου! Στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το πιο ιστορικό γήπεδο στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού και το σπίτι όλων των Παναθηναϊκών. Κάτω από τη Θύρα 14, σε ένα δίπατο χώρο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες (οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα) και θα δημιουργήσουν 6-7 σκοπευτικές θυρίδες. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας, που επιτέλους το τμήμα θα στεγαστεί στα σπλάχνα του σπιτιού μας! Θα νιώθουμε την αύρα των δεκαετιών που «βαραίνουν» αυτά τα θεμέλια, δίνοντας μας, την ευκαιρία να αναπνέουμε αυτό το άρωμα της Παναθηναϊκής Ιστορίας που περιβάλλει τους γύρω δρόμους και το ίδιο το γήπεδο.

Αυτό το γήπεδο, θέλει ο «Δήμαρχος» Αθηναίων, να το γκρεμίσει. Θέλει δηλαδή να διώξει από το συγκεκριμένο χώρο, εκατοντάδες, αθλητές, παιδιά, να γκρεμίσει την Ελληνική Αθλητική Ιστορία, μετατρέποντας το σε ένα… «πάρκο». Λες και η Αθήνα στο συγκεκριμένο σημείο, έχει τεράστιο πρόβλημα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που στεγάζουν δεκάδες τμήματα και απασχολούν εκατοντάδες νέους, είναι σκουπίδι, είναι βρωμιά και μόνο ένα πάρκο μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Είναι παγκοσμίως πρωτάκουστο, δήμος πρωτεύουσας (ή μεγάλης πόλης) που έχει την τιμή να έχει την πιο ιστορική ομάδα της χώρας στην οικογένειά της, να προσπαθεί να την καταστρέψει, παρά να εκμεταλλευτεί το μεγαλείο της, για το καλό των πολιτών και τη διαφήμιση της ίδιας της πόλης!

Η ανοησία που ακούγεται από κάποιους ανιστόρητους, ότι ένα μεγάλο γήπεδο δε μπορεί να γίνει μέσα στο κέντρο της πόλης, ή να γίνει ένα μεγαλύτερο γήπεδο στη θέση του παλιού, πέφτει στο κενό, βλέποντας μεγάλες ομάδες όπως η Ρόμα ή την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα. Χτίζουν εκεί που ανήκουν. Αυτό πρέπει (και θα γίνει) και στον Παναθηναϊκό! Άλλωστε, η παρουσίαση του Παναθηναϊκού Κινήματος απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, πως ένα νέο γήπεδο, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς υπεργολάβους και περίεργες μακέτες εκατομμυρίων, με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για το σύλλογο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των αμπελοκήπων, είναι απολύτως εφικτό.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να μας διώξει από το σπίτι μας! Ένα σπίτι που χτίστηκε από έξοδα παραγόντων, αθλητών και οπαδών του Παναθηναϊκού, χωρίς να μας δώσει ουδείς ούτε μία δραχμή. Η ανταλλαγή ενός φιλέτου στην οδό Πατησίων με έναν σκουπιδότοπο με μόνο κάτοικο έναν τρελό που πετούσε πέτρες, μόνο ζημιωμένο θα μπορούσε να αφήσει τον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά, με την αγάπη προς το αθλητικό ιδεώδες, τον Παναθηναϊκό και την πρόοδο σε όλους τους τομείς, χτίστηκε το πιο ιστορικό γήπεδο στην Ελλάδα και ένα από τα πιο ιστορικά στην Ευρώπη με χρήματα εξολοκλήρου από Παναθηναϊκούς και όχι από το… κράτος.

ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ!

ΥΓ. Οι εκλογές πλησιάζουν, η λύση είναι στο χέρι μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.