ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Ό, τι σπέρνεις, θερίζεις

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον τελικό του Kυπέλλου, δυνατός και μεγάλος ξανά. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βανδαλίζουν με νικητές τους Θεσσαλονικείς. Αυτή είναι η ζωή και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ό, τι σπέρνεις, θερίζεις. Γράφει, στο panathinaikos24.gr, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Ό, τι σπέρνεις, θερίζεις

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το βράδυ εκείνο που ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε και τελικά πήρε για τελευταία φορά το Κύπελλο Ελλάδος. Τέσσερα χρόνια χωρίς άλλον τίτλο, χωρίς άλλο τελικό, χωρίς άλλη διάκριση. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός εισπράττει όσα έσπειρε το τελευταίο διάστημα, εισπράττει την υγεία που κατάφερε να παράξει στο ποδοσφαιρικό τμήμα και κανένας ΠΑΟΚ δεν μπορεί να του στερήσει το όνειρο της επιστροφής στους τίτλους.

Οι βάσεις μπήκαν το καλοκαίρι. Η έλευση του Γιάννη Αναστασίου αποτελεί βήμα-κλειδί για την αναγέννηση της ομάδας που προερχόμενη από μια καταστροφική χρονιά δεν της ασκείται καθόλου πίεση για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο κόουτς είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο και τις ιδανικές συνθήκες ώστε απρόσκοπτα να δουλέψει και να χτίσει τον νέο Παναθηναϊκό, νέο σε πρόσωπα, νέο σε ηλικία, νέο και σε στυλ. Η πολλή δουλειά όταν δεν παρεμποδίζεται από άνωθεν και ειδικά όταν αγκαλιάζεται από τον κόσμο, αποφέρει αποτελέσματα. Ποδοσφαιρικός νόμος.

Στο κλείσιμο της χρονιάς, το «τριφύλλι» βρίσκεται στα play-off του πρωταθλήματος και φαντάζει φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Περιμένει ανυπόμονα τον τελικό του κυπέλλου ως φαβορί για την κατάκτηση του. Έφτιαξε τον Λαγό, τον Καρέλη, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Δώνη, κέρδισε τον Μπεργκ, τον Αμπέιντ, τον Πράνιτς, τον Νάνο.

Φέτος κάθε παρουσία αυτής της ομάδας στο γήπεδο, αποπνέει υγεία, ποδοσφαιρική πρόοδο και ελπίδα. Ο κόσμος ζεστός, κοντά στην ομάδα, στηρίζει κάθε μικρό βήμα που γίνεται. Είναι πάντα εκεί. Ο Παναθηναϊκός επένδυσε στο ποδόσφαιρο, επένδυσε στην ομάδα και η ώρα της απόσβεσης πλησιάζει. Έσπειρε δουλειά, αγάπη, σωστό σχεδιασμό και λίγα λόγια. Ώρα να θερίσει τους τίτλους.

Υγ1. Όποιος δεν καταδίκασε την Ριζούπολη, τα «διδάξαμε ήθος», τους Καλόπουλους, τους δανεικούς και τους Πλατανοεργοτέληδες, τα «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω», δεν μπορεί να νιώθει αηδία με τα απίθανα που συνέβησαν χθες βράδυ στη Τούμπα. Τα παραπάνω δεν νομιμοποιούν τους βανδάλους και τα τριτοκοσμικά έκτροπα αλλά τουλάχιστον πρέπει να τα περιμένεις. Ότι σπέρνεις, θερίζεις…

Υγ2. Η διαφορά μας από την ΤΣΣΚΑ είναι ένα «αχ», ένα σουτ, τρεις πόντοι… Η ομάδα έχει χρυσή ευκαιρία να κάνει το break και να ξαναγράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Κι έτσι θα γίνει.

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ