ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Και τώρα ΠΑΟΚ…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στην Πάτρα του Απόλλωνα με 82-67, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της Basket League ΟΠΑΠ, όπου θα αντιμετωπίσει το "Δικέφαλο του Βορρά".

Και τώρα ΠΑΟΚ...

Τις νίκες του κόντρα στον Απόλλωνα ζευγάρωσε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 82-67 στην κατάμεστη “Περιβόλα” και με το 2-0 στη σειρά, πέρασαν στα ημιτελικά της Α1 όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Διαμαντίδης με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Μαυροκεφαλίδης (13π.) και Λάσμε (10π.). Στους 23 σταμάτησε ο Ρος για τους ηττημένους που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Το ματς

Εξαιρετική εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε (0-7) κι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, ενώ Διαμαντίδης και Λάσμε συνέχισαν το κρεσέντο τους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +10 (4-14). Ο Απόλλων προσπαθούσε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ, αλλά η είσοδος του Μαυροκεφαλίδη δεν έδωσε δικαίωμα για κάτι τέτοιο, με τον Έλληνα σέντερ να γράφει το (11-19) του πρώτου δεκαλέπτου.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 33.649 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δύο συνεχόμενα τρίποντα στις αρχές της δεύτερης περιόδου απ’ τον Μπράμο έδωσαν… αέρα +12 στο τριφύλλι (13-25). Προς στιγμήν οι Πατρινοί βρήκαν λύσεις στην επίθεση, απ’ την άλλη αυτή των πρασίνων κόλλησε και το τρίποντο του Πέτροβιτς έδειξε πως υπάρχει… ζωή στους γηπεδούχους για το (21-25) με σερί 8-0. Το τάιμ-άουτ του Αλβέρτη «ξύπνησε» τους παίκτες του, που έτρεξαν με τη σειρά τους σερί 2-11 (23-36) και αποκατέστησαν την τάξη, με το λέι απ του Πέτροβιτς (του μόνο που ξεχώριζε για τον Απόλλωνα) να διαμορφώνει το (29-38) στο 20′.

Σχεδόν όλη η τρίτη περίοδος ήταν Διαμαντίδης και Λάσμε! Με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να πλησιάσουν στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι εμφανώς σε θέση ισχύος, οι δύο πράσινοι πέτυχαν τους πρώτους 14 πόντους του τριφυλλιού στο δεύτερο μέρος και στο 27′ το σκορ ήταν στο (42-52). Η ομάδα του Βετούλα δεν γινόταν να θέσει σε αμφισβήτηση τη νίκη των αντιπάλων τους (πάλευε σχεδόν μόνος ο Ρος) και το κάρφωμα του Ράιτ έγραψε το (45-58).

Το ποιος θα ήταν ο νικητής ήταν πλέον γνωστό. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ με αιχμή του δόρατος τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και με 17 (54-71). Οι δύο προπονητές έδωσαν την ευκαιρία σε «πιτσιρίκια» να πατήσουν παρκέ στα τελευταία τρία λεπτά και ο κόσμος φυσικά τους αποθέωσε. Ο Μαστρογιαννόπουλος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (65-77), προτού ο ίδιος και ο Χαραλαμπόπουλος, των “πράσινων”, διαμορφώσουν το τελικό 67-82.

Δεκάλεπτα: 10-19, 29-38, 45-58, 67-82

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Ρος 23 (1), Ντάνιελ 9, Ουίλσον 5, Λιανός 1, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 12(2), Πελεκούδας, Μοφέτας, Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος 5(1), Μιλουτίνοβιτς 7(1), Χοτ 5(1).

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Μπράμος 6(2), Κάρι 5(1), Φώτσης 7(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 16(4), Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Ράιτ 8.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.