ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα από το σπίτι του

Η ημιτελική σειρά των πλέι οφ του πρωταθλήματος ξεκινάει και ήδη το μυαλό των περισσοτέρων είναι στους τελικούς, όπου το πιθανότερο «σενάριο» είναι να συναντηθούν και φέτος οι «αιώνιοι» αντίπαλοι. Σωστά. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα από το σπίτι του

Όμως προς το παρόν είναι «σενάριο» και αν μη τι άλλο προαπαιτούμενο για να περάσεις στην τελική φάση, είναι η ημιτελική. Θα μου πείτε γιατί τα λέω όλα αυτά. Διότι πολύ απλά με εκνευρίζει αφάνταστα ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε και χειριζόμαστε η πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένου και των δημοσιογράφων φυσικά, το όλο ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν, πριν ακόμη ξεκινήσουν τα πλέι οφ, να συζητάμε για τους πιθανούς τελικούς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Μα θα μου πείτε, κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου; Δε βλέπεις, ότι τα τελευταία χρόνια η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των «αιωνίων» και των υπολοίπων ομάδων… απέχει έτη φωτός και μοιραία αμφότεροι θα βρεθούν στους τελικούς;

Όχι δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου και η λογική αυτό λέει. Ωστόσο, το θεωρώ τουλάχιστον άκομψο και αν μη τι άλλο προσβλητικό για τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ να τις… εξαφανίζουμε από το χάρτη με τόση ευκολία και να προτρέχει το μυαλό μας ήδη στους τελικούς. Με αυτή τη λογική δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν πλέι οφ. Να τα καταργήσουμε και πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα να ορίζουμε τους τελικούς μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και να τελειώνουμε.

Να ξεκινούν και τα μπάνια όλων, νωρίτερα. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει αυτή η διαδικασία, οφείλουμε να τη σεβαστούμε και να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε τους φιναλίστ των τελικών, πολλές φορές και τον πρωταθλητή, πριν ακόμη γίνουν οι αγώνες. Τόσο ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός (αρχής γενομένης από σήμερα στο ΟΑΚΑ), όσο και ο Πανιώνιος που… διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Ολυμπιακό είναι ομάδες που αξίζουν σεβασμό και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίσουν αμφότεροι, αν θέλουν να βρεθούν στους τελικούς.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.143 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διότι πρωταθλητής από το… σπίτι του δεν έγινε ποτέ κανείς…

ΥΓ: Όσο για το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ και για τις πιθανότητες που δίνει στις υπόλοιπες ομάδες να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την είσοδό τους στην τετράδα, είναι ένα άλλο θέμα… Στην παρούσα φάση, αυτό έχουμε και αυτό οφείλουμε να σεβαστούμε.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.