ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ετοιμάζω ταξίδι…

… μοναχά για πάρτη σου! Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον Παναθηναϊκό που είναι έτοιμος να ταξιδέψει ξανά ανά την Ευρώπη. Για τον Παναθηναϊκό που έβαλε τις βάσεις για κάτι πολύ δυνατό.

Ετοιμάζω ταξίδι…

Τέλος! Επειτα από δυσκολίες, γκρίνιες, πικρίες, αποτυχίες, αλλά και χαμόγελα αισιοδοξία, πίστης και ελπίδας, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει. Επιστρέφει εκεί που πάντα άνηκε και θα ανήκει. Στα «ευρωπαϊκά σαλόνια» στις περιπέτειες στη γηραιά ήπειρο, στις διακρίσεις, στις χαρές και τις λύπες. Επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιστρέφει στο ταξίδι!

Ποιος θα το περίμενε… Όταν το καλοκαίρι ο Γιάννης Αναστασίου έπαιρνε μαζί του στην προετοιμασία κάτι… σχεδόν αμούστακα παιδιά. Όταν αυτός και το επιτελείο του «πάλευε» καθημερινά για να σχεδιάσει τη σεζόν μεταγραφικά και αγωνιστικά. Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά το στραπάτσο με Φερέιρα και Φάμπρι (που να ναι τώρα αυτή η ψυχή…), επέλεγε να δώσει τα κλειδιά στον «Ολλανδό» και στους Νταμπίζα και Σαραβάκο και είχε μπροστά του άπειρα οικονομικά εμπόδια. Όταν, όταν, όταν…

Κι’ όμως. Το «πείραμα» πέτυχε. Δημιουργήθηκε μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Μια ομάδα που σφύζει από υγεία, με συγκεκριμένο πλάνο, με καλό και ορθό ποδόσφαιρο κυρίως από τον δεύτερο γύρο και μετά. Μια ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να παίρνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, γεμίζοντας ξανά με χαρά τον κόσμο της.  Και το κυριότερο: Μπήκαν οι βάσεις για κάτι το πολύ καλό στο άμεσο μέλλον. Κι’ αυτό γιατί αυτό το σύνολο, με 2-3 καλές, ποιοτικές προσθήκες το καλοκαίρι μπορεί να χτυπήσει ψηλότερα. Το… πράγμα φαίνεται από μόνο του, δεν χωρούν ιδιαίτερες αναλύσεις. Τα θεμέλια μπήκαν, η «οικοδόμηση» πρέπει να συνεχιστεί, με τα ίδια υλικά.

Η φετινή πορεία και δουλειά πρέπει να είναι οδηγός για το μέλλον. Ετσι χτίζονται οι ομάδες. Εχοντας ανθρώπους μεθοδικούς στο τεχνικό τιμ και με ξεκάθαρους ρόλους ο καθένας, τότε υπάρχει ποδοσφαιρική λογική. Κι όταν συμβαίνει αυτό, τότε με «όπλα» τη δουλειά και την υπομονή (που φέτος για πρώτη φορά υπήρχε), το πρόσημο στο τέλος είναι θετικό. Βαδίζοντας, λοιπόν, σε τέτοια «μονοπάτια» τα καλύτερα για το «τριφύλλι» έρχονται. Προς το παρόν, «ετοιμάζω ταξίδι» που λέει και το τραγούδι. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στην πορεία…

Υ.Γ.: Αρκετοί με ρωτάτε και απ’ αυτή εδώ τη γωνιά για την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με την “Ανοιχτή Πόλη”. Οσοι με “γνωρίζετε” από το ραδιόφωνο, πάνω κάτω, ξέρετε τις απόψεις μου πολιτικά και τα “πιστεύω” μου για τον “ενεργό πολίτη”. Οι υπόλοιποι απλώς διαβάστε το παρακάτω κείμενο

http://rebuke.gr/2014/04/25/e-dimosiografe-ti-douleia-exeis-me-tin-politiki/

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ