ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Η ώρα της κρίσης έφτασε συντονιστείτε!

Και ναι λοιπόν η ώρα της αλήθειας έφτασε! Για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών και της φρασεολογίας που επιτάσσουν οι εκλογές: Τα ψέματα τελείωσαν, λοιπόν για τους «αιώνιους» που σε λίγες ώρες ξεκινούν τις δικές τους μάχες με έπαθλο, όχι κάποιο δήμο ή περιφέρεια, αλλά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Ξέρετε, εκείνον που […]

Η ώρα της κρίσης έφτασε συντονιστείτε!

Και ναι λοιπόν η ώρα της αλήθειας έφτασε! Για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών και της φρασεολογίας που επιτάσσουν οι εκλογές: Τα ψέματα τελείωσαν, λοιπόν για τους «αιώνιους» που σε λίγες ώρες ξεκινούν τις δικές τους μάχες με έπαθλο, όχι κάποιο δήμο ή περιφέρεια, αλλά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.

Ξέρετε, εκείνον που τείνει να γίνει συνώνυμο του Παναθηναϊκού, μια και ήδη μετράει 33! Από το 1998 δε και μετά κρατάει σταθερά την πρωτοκαθεδρία με εξαίρεση τη σεζόν 2001-02 που το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ και τη σεζόν 2011-2012, που το κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο «αιώνιος» αντίπαλός του με τον οποίο δίνουν ραντεβού για ένατη συνεχή χρονιά σε τελικούς με τους «πράσινους» να υπερτερούν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με το ευρύ 9-4!

Την Πέμπτη λοιπόν και ώρα 10 το βράδυ, η καρδιά των φίλων του μπάσκετ θα χτυπάει στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα γίνει το τζάμπολ του πρώτου τελικού ή γύρου, αν προτιμάτε, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Με τη διαφορά ότι αμφότεροι θα χρειαστούν παραπάνω από δύο γύρους για να λύσουν τις διαφορές τους. Τι νομίζετε, ότι με δύο αναμετρήσεις καθαρίσανε; Αμ δε. Εδώ δεν διεκδικούμε δήμο, περιφέρεια ή την είσοδό μας στην Ευρωβουλή. Εδώ αγωνιζόμαστε για τον στέμμα του πρωταθλητή Ελλάδος και ενδεχομένως να χρειαστούμε και τέταρτο και πέμπτο γύρο. Και μια και ανέφερα για πέμπτο γύρο, ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας για τις φορές που οι «αιώνιοι» οδηγήθηκαν σε πέμπτο ματς. Από τις 13 φορές που αμφότεροι αναμετρήθηκαν τις επτά η σειρά πήγε στους πέντε αγώνες με τους «πράσινους» να έχουν και πάλι τα πρωτεία με 4-3. Και συγκεκριμένα τις σεζόν 1998-1999 (ο Παναθηναϊκός έκανε το μπρέικ στο ΣΕΦ), 2000-01, 2006-07 και 2007-08.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει με μειονέκτημα έδρας να κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα (1999, 2009, 2011 και 2013), αντίθετα ο Ολυμπιακός μόλις μία! Η πρώτη και τελευταία φορά που νίκησε τον Παναθηναϊκό στο… σπίτι του ήταν το 1992-93, οπότε πήρε το πρωτάθλημα με 3-1. Τη σεζόν 1994-95 το πρωτάθλημα κατέκτησαν και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» με πλεονέκτημα έδρας αυτή τη φορά, όπως και το 1995-96, όπου σημείωσαν και τη μεγαλύτερη νίκη τους επί των «πρασίνων» με 73-38. Η πιο πρόσφατη επικράτησή του Ολυμπιακού επί του τριφυλλιού είναι τη σεζόν 2011-2012, οπότε έκανε το 3-2. Βάσει των στοιχείων η έδρα ήταν και παραμένει το μεγάλο «όπλο» του τριφυλλιού, δεν είναι όμως το μοναδικό που τον χρίζει πρωταθλητή τόσα χρόνια.

Άλλωστε το μειονέκτημα έδρας δεν τον εμπόδισε στο παρελθόν να αναδειχθεί πρωταθλητής τέσσερις φορές απέναντι στον Ολυμπιακό. Χρειάζονται και άλλα πράγματα, όπως στόφα πρωταθλητή και αυτό ο Παναθηναϊκός το χει και με το παραπάνω. Παράλληλα θέλει, ψυχή και καρδιά, στοιχεία που επίσης διαθέτει σε κρίσιμους αγώνες. Αυτή τη φορά όμως, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να… μιλήσει την ώρα της κρίσης, διότι με εμφανίσεις όπως τις πρόσφατες κόντρα στον ΠΑΟΚ, με συγχωρείτε, δεν έχει καμία τύχη. Ιδού λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

Η ώρα της κρίσης έφτασε, συντονιστείτε!

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ