ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπεργκ: “Θα είναι καταπληκτικό να παίξουμε στο Champions League”

Ο Μάρκους Μπεργκ, παραχώρησε συνέντευξη στη Σουηδική "Expressen" και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος στο ενδεχόμενο ν' αγωνιστεί με τους "πράσινους" στο Champions League.

Μπεργκ:

Ο Μπεργκ μίλησε για την νέα πρόκληση στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό, την παρουσία της ομάδας στο Champions League, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την Εθνική Σουηδίας: «Ελπίζω πως οι εμφανίσεις μου θα μου δώσουν μια θέση στην ομάδα της Σουηδίας για τα προκριματικά του Euro. Ο Ζλάταν με βοήθησε στα περισσότερα γκολ που πέτυχα στην Εθνική. Δουλεύουμε καλά μαζί. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Μπορεί να παίξει με οποιονδήποτε, εκμεταλλευόμενος την ποδοσφαιρική του εξυπνάδα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει. Σαν άνθρωπος, συνεισφέρει τα μέγιστα. Είναι ένας στο είδος του».

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 4.950 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις επιδόσεις του στην Ελλάδα: «Δεν έχω κάνει τόσες πολλές ασίστ στο παρελθόν, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Μπορούμε να πούμε πως συμμετέχω περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας. Υπήρχαν πολλά νέα παιδιά, νέοι ποδοσφαιριστές, όταν έφτασα στον Παναθηναϊκό. Κυρίως Έλληνες. Όταν συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο, έχεις μεγαλύτερη ευθύνη. Όλα κύλησαν όπως θα έπρεπε και έγιναν πιο απλά στην πορεία».

Για το ενδιαφέρον ομάδων από τη Γερμανία και την Αγγλία: «Δεν κοιτάω τόσο μακριά. Είναι σαφές πως ο στόχος είναι να παίζω σε μεγάλα πρωταθλήματα. Όμως, είναι σημαντικό να είσαι μέλος μιας ομάδας που είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και βγαίνει διαρκώς στην Ευρώπη, είτε στο Champions League είτε στο Europa League. Σε αυτές τις ομάδες θέλεις να αγωνίζεσαι. Απολαμβάνω να δουλεύω στην Ελλάδα. Έτσι δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Έχω μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή και με ενημέρωσε πως με θέλουν πολύ στην ομάδα. Το κλαμπ με εκτιμά ως μεγάλο παίκτη, αλλά όταν σε θεωρούν τόσο πολύτιμο πρέπει να συνεχίζεις να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις τους».

Για την προοπτική του Champions League: «Θα είναι καταπληκτικό να παίξουμε στο Champions League. Η ατμόσφαιρα στην έδρα μας είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Κάπως… τρελή. Τώρα έχω συνηθίσει, αλλά στα πρώτα ματς ήταν λες και είχε πέσει… βόμβα και κανείς δεν μπορούσε να καθίσει κάτω! Καλώς ή κακώς είναι πολύ φανατικοί».

Για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Ακούς πολλά για τα οικονομικά της ομάδας. Όμως νιώθεις πως αλλάζουν τα πράγματα. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής ανάμεσα σε αυτούς. Παλιότερα ήταν λες και πέταγαν τα λεφτά οπουδήποτε. Τώρα, υπάρχουν δύο δανεικοί ποδοσφαιριστές και οι περισσότεροι ήρθαν ελεύθεροι. Θεωρώ πως γνωρίζουν και διαχειρίζονται καλύτερα τους πόρους της ομάδας».

Για τον γάμο του: «Παντρευόμαστε το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα. Θα έρθουν περίπου 100 άτομα. Είναι κάπως περίεργα στην Ελλάδα με την γραφειοκρατία. Τηλεφωνούσαμε και στέλναμε μέιλ, περιμέναμε νέα τους έστω την επόμενη μέρα. Όμως δεν είχαμε τύχη. Ξανατηλεφωνούσαμε μετά από μερικές μέρες και μας έλεγαν πως λείπουν απ’ το γραφείο. Μετά αναρωτιόντουσαν γιατί δεν επικοινωνήσαμε μαζί τους νωρίτερα! Λύσαμε τα πάντα όμως, παρότι χρειάστηκε χρόνος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.