ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στη Πολωνία

Άρχισαν τα βάσανα… (Pics)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση επί Πολωνικού εδάφους σήμερα το απόγευμα, με τον Γιάννη Αναστασίου να βάζει δύσκολα στους παίκτες του από την αρχή.

Άρχισαν τα βάσανα… (Pics)

Τρέξιμο και πολύ… μπάλα συμπεριλάμβανε η πρώτη προπόνηση των «πρασίνων» στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας, η οποία διήρκησε 1:45 λεπτά περίπου. Οι 23 ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» γύρω στις 17:15, κατέβηκαν από τα δωμάτια τους κατευθυνόμενοι προς το γήπεδο, με τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του να έχουν ήδη… στήσει το σκηνικό της πρώτης προπόνησης, με κώνους και εμπόδια.

Ο Γιάννης Αναστασίου με τους συνεργάτες του μάζεψαν τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου, οπου ο Έλληνας τεχνικός τους μίλησε για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τρέξιμο για ζέσταμα, το οποίο διήρκησε περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την μια άκρη του γηπέδου και επιδόθηκαν σε διατάσεις και ασκήσεις για περαιτέρω ζέσταμα.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Παναγιώτης Αγριόγιαννης κατευθύνθηκε με τους Κοτσόλη, Ταμπάκη και Κότσαρη προς τη μία εστία, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν ασκήσεις ταχύτητας (σπριντ), στο μισό γήπεδο.

Με την ολοκλήρωση μισής ώρας προπόνησης, οι «πράσινοι» χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, παίζοντας «κορόιδο», με δυο παίκτες να κυνηγούν τη μπάλα. Το ένα γκρουπ διεύθυνε ο Στιβ Ρούτερ και το άλλο ο Γιάννης Αναστασίου, με τον Εμίρ Μπαϊράμι από αυτό σημείο και μετά να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, με τον Σουηδό επί της ουσίας να μην ακουμπάει καθόλου μπάλα.

Η προπόνηση συνεχίστηκε με πολύ τακτική, με την επιτιθεμένη ομάδα να πλαγιοκοπεί πότε από δεξιά, πότε αριστερά  με σέντρες και τελειώματα από Μπεργκ και Πέτριτς, ο οποίος «έκανε» το highlight της προπόνησης, σημαδεύοντας το δοκάρι τρεις συνεχόμενες φορές σε μία φάση.

Η προπόνηση έκλεισε με «διπλό» και ασκήσεις τακτικής με συγκεκριμένο προσανατολισμό. Καταρχάς οι «πράσινοι» χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τους γκρι, με τους Κοτσόλη, Μέντες, Ρισβάνη, Νάνο, Σπυρόπουλο, Λαγό, Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Χουχούμη και Καρέλη και τους πορτοκαλί με τους Ταμπάκη, Κότσαρη, Μυρθιανό, Κουτρουμπή, Δώνη, Τριανταφυλλόπουλο, Μαλντίν, Νιούμαν, Ντίνα, Πέτριτς και Κλωναρίδη.

Η άσκηση είχε σκοπό η επιτιθέμενη ομάδα να αλλάξει δέκα πάσες σε όλο το γήπεδο υπό πίεση και μετά την 10η να προσπαθήσει να σκοράρει. Η εν λόγω άσκηση είχε τη λογική της κυκλοφορίας της μπάλας υπό καθεστώς πίεσης. Για την ιστορία οι «γκρι» επικράτησαν των «πορτοκαλί» με 2-1, με δυο κώνους σε κάθε πλευρά του γηπέδου να αποτελούν τα τέρματα.

Μετά από περίπου 1:30 ώρα εντατικής προπόνησης οι «πράσινοι» μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου πραγματοποιώντας ασκήσεις αποθεραπείας και κοιλιακούς, με τον Γιάννη Αναστασίου να συνομιλεί με κάποιους παίκτες από κοντά δίνοντας τους συμβουλές σε κάποιες ασκήσεις.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο για το δείπνο και εν συνεχεία στα δωμάτια τους για ξεκούραση.

ÐÑÙÔÇ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÐÁÏ ÓÔÇÍ ÐÏËÙÍÉÁ
ÐÑÙÔÇ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÐÁÏ ÓÔÇÍ ÐÏËÙÍÉÁ
ÐÑÙÔÇ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÐÁÏ ÓÔÇÍ ÐÏËÙÍÉÁ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ