ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Είναι θέμα χημείας…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον Παναθηναϊκό του πρώτου φιλικού της χρονιάς και για τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι.

Είναι θέμα χημείας...

Τα δείγματα για τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, αυτό κόντρα στην Αρκα Γκντίνια ήταν άκρως θετικά. Ιδιαίτερα η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν οι περισσότεροι απ’ όσους έπαιξαν ανήκουν στους λεγόμενους βασικούς. Κάποιες μικρές σημειώσεις, λοιπόν, απ’ αυτά που είδαμε στην αναμέτρηση.

*Στο πρώτο ημίχρονο οι “πράσινοι” δυσκολεύτηκαν στο να αναπτυχθούν. Το κέντρο με Λαγό (κόφτης), Μαλντίν, Χουχούμης (εσωτερικοί) και Ατζαγκούν (μεσοεπιθετικός) δυσκολευόταν στο να περάσει την μπάλα στους Μπεργκ και Πέτριτς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μη παραγωγή επιθετικού ποδοσφαίρου. Με εξαίρεση τις δυο κάθετες του Ατζαγκούν, μια στο πρώτο γκολ του Πέτριτς και μια άλλη μια σε ευκαιρία του Μπεργκ. 

*Στην επανάληψη, η είσοδος των παικτών που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό, ανέβασαν το “τριφύλλι” που απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτοματισμοί (σαν τους περσινούς στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος), ταχύτητα, εξαιρετική ανάπτυξη και συνεχές πρέσινγκ ήταν κάποια από τα στοιχεία που έδειξε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Στους διακριθέντες, το “μηχανάκι” Ζέκα, αλλά και οι Νάνο, Καρέλης και Μέντες, ο οποίος αγωνίστηκε ως σέντερ μπακ και ήταν αλάνθαστος, με ορθές τοποθετήσεις.

*Ο Μλάντεν Πέτριτς δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Το σκαφτό πλασέ στο γκολ του δείχνει την ποιότητά του. Αν ο Κροάτης είναι φέτος υγιής και με δεδομένο ότι συμμετέχει στην προετοιμασία, τότε όχι μόνο θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα σούπερ επιθετικό δίδυμο με τον Μάρκους Μπεργκ.

*Για τον Χρήστο Μπούρμπο δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Στα περίπου 30 λεπτά που αγωνίστηκε δεν κρίνεται και αναμφίβολα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην ομάδα και να μπει στο στυλ παιχνιδιού που θέλει ο Γιάννης Αναστασίου. Από τους Νέους, ξεχώρισαν οι Μαλντίν και Νιούμαν, ο πρώτος δείχνοντας πάθος και τσαμπουκά στο παιχνίδι του και ο δεύτερος προσήλωση στην τακτική.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ