ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ο Παναθηναϊκός είναι… το πραγματικό μπάσκετ»

Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Ντε Μάρκους Νέλσον παραχώρησε συνέντευξη στην «Πράσινη», τονίζοντας πως το «τριφύλλι» αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο για αυτόν.

«Ο Παναθηναϊκός είναι… το πραγματικό μπάσκετ»

Παράλληλα αναφέρθηκε στον φίλο του… Τζέιμς Γκιστ, αλλά και στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ, ενώ σχολίασε και την περιφερειακή “γραμμή” της ομάδας, μετά και την δική του προσθήκη.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Νέλσον στην «Πράσινη»:

ΝτεΜάρκους ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής σου στον Παναθηναϊκό;

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.782 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είμαι ενθουσιασμένος από την μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα με πάρα πολλές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη και με αμέτρητα πρωταθλήματα στο ενεργητικό του. Λατρεύω στην ιδέα ότι θα έρθω στην Αθήνα και θα ζω σε αυτήν την πανέμορφη πόλη αλλά και το ότι θα αγωνίζομαι σε ένα γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ, μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό όπως αυτό του Παναθηναϊκού. Έχω παίξει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια θα σου έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός είναι το… πραγματικό μπάσκετ. Σε όλα τα επίπεδα».

Τον Παναθηναϊκό τον αντιμετώπισες σχετικά πρόσφατα. Τι θυμάσαι από την… νέα σου ομάδα;

«Απέδειξε ότι στο γήπεδό της η ομάδα παίρνει ακόμα περισσότερη δύναμη αφού τις περισσότερες φορές επικρατεί ένα εντυπωσιακό και απόλυτα μπασκετικό περιβάλλον. Μια φανταστική ατμόσφαιρα, που ακόμα και εγώ πέρσι που ήμουν αντίπαλος την είχα εκτιμήσει. Και δεν σας κρύβω πως ανυπομονώ να παίξω σε αυτό το γήπεδο, με αυτόν τον κόσμο αυτήν την φορά να είναι με το μέρος μου. Είμαι ενθουσιασμένος γι αυτήν την εξέλιξη στην καριέρα μου και είμαι σίγουρος ότι η σεζόν θα είναι μεγάλη»

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομά σου για τον Παναθηναϊκό όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τις ικανότητές σου. Αυτό είναι κάτι που σου δίνει έξτρα κίνητρο, ή μήπως σε αγχώνει;

«Όταν παίρνεις μεταγραφή σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να έχεις κανένα έξτρα κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο κίνητρο από μόνος του. Είμαι αποφασισμένος να δίνω κάθε μέρα, σε προπόνηση και αγώνες, το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Το 100% μου. Θέλω να παίξω για την ομάδα. Να κάνω ότι χρειαστεί, ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Το όποιο ταλέντο έχω να το προσφέρω στις υπηρεσίες της ομάδας. Όλα για την ομάδα».

Ο Παναθηναϊκός μετά και την δική σου απόκτηση έχει «χτίσει» μια πάρα πολύ δυνατή περιφερειακή γραμμή. Πως βλέπεις τους συμπαίκτες σου στα γκαρντ;

«Ξέρω πάρα πολύ καλά τον Διαμαντίδη. Τον έχω αντιμετωπίσει. Είναι ο κορυφαίος γκαρντ, νομίζω, στην ιστορία της Euroleague. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Ο Σλότερ είναι ένας παίκτης που προέρχεται από καταπληκτικές χρονιές στην Γαλλία και έχει αποδείξει ότι είναι ένας γεννημένος σκόρερ. Ο Παππάς έχει πολύ ταλέντο και νομίζω ότι και αυτός θα βοηθήσει πολύ. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να παίξω μαζί με τέτοιους παίκτες και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Και το «κλειδί» για εμάς, θα είναι ο ανταγωνισμός που θα υπάρχει στις προπονήσεις και θα μας κάνει όλους πολύ καλύτερους. Όπως επίσης «κλειδί», κατά την άποψή μου θα είναι και ο Διαμαντίδης. Αυτός θα μας «οδηγεί». Θέλω να παίξω μαζί του, αλλά και να μάθω από αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει πολύ αλλά και εγώ από την μεριά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον αρχηγό μας».

Λόγω της φιλίας που έχεις με τον Τζειμς Γκιστ, μήπως μίλησες καθόλου μαζί του, πριν ή μετά την συμφωνία σου με τον Παναθηναϊκό;

«Και βέβαια μιλήσαμε. Ήξερα βέβαια ότι θα πω το ναι σε αυτήν την πρόταση, αλλά και ο Γκιστ μου είπε πάρα πολύ καλά πράγματα. Με τον Τζειμς γνωριζόμαστε από τα χρόνια του κολλεγίου που παίζαμε αντίπαλοι και έχουμε πολύ καλή σχέση. Μου είπε πολλά για την ομάδα, ην διοίκηση, τον κόσμο την ζωή. Και όσα μου είπε με έκαναν να θέλω να έρθω στην ομάδα ακόμα περισσότερο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.