ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ένα κλικ, για τη Λιέγη…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τον Ατρόμητο, τα θετικά και τα αρνητικά, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Σταντάρ στη Λιέγη.

Ένα κλικ, για τη Λιέγη…

Τα όσα είδαμε χθες από τον Παναθηναϊκό, στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, είναι προϊόν δουλειάς, πειθαρχίας και προγραμματισμού από τον Γιάννη Αναστασίου, τους συνεργάτες του και φυσικά τους παίκτες. Οι «πράσινοι», όταν ξεμπλοκαρίστηκαν από το 30’ και μετά και επιτέθηκαν ορθολογικά απέναντι στο 3-5-2 του Ατρομήτου, έδειξαν ότι φέτος ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι.

Παιχνίδι από τα άκρα, στρωτό ποδόσφαιρο, τον Μάρκους Μπεργκ να βγαίνει πολύ εκτός περιοχής και να παίζει με πλάτη και έναν Ζέκα να βρίσκεται σχεδόν παντού. Ο, τι δηλαδή βλέπαμε στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος, όταν τα μαθήματα του κόουτς αφομοιώθηκαν και το «τριφύλλι» έκανε πορεία πρωταθλητισμού.

Από την άλλη, χθες παρατηρήθηκαν ξανά αμυντικά προβλήματα (σ.σ. η φάση του γκολ είναι χαρακτηριστική), γεγονός που πρέπει να προβληματίζει τον Γιάννη Αναστασίου, καθώς στα ματς με τη Σταντάρ, λάθη όπως τα χθεσινά στα πρώτα 30 λεπτά, όπου δεν υπήρχε καμία συνοχή στα μετόπισθεν, θα είναι καταδικαστικά…  Στα μείον, προσθέτουμε και τη μέτρια εμφάνιση του Ντάνιελ Πράνιτς, κάτι που, όμως, μπορεί να θεωρηθεί λογικό. Ο Κροάτης ήταν εκτός και αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι, ενόψει της νέας σεζόν. Χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο για να επανέλθει.

Η λογική λέει ότι η ενδεκάδα που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο (Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Πέτριτς) θα παραταχθεί και στη Λιέγη. Ας κρατήσουμε, όμως, επιφυλάξεις για τον σχηματισμό. Αν θα είναι, δηλαδή, το χθεσινό 4-2-3-1 ή το 4-4-2 με «ρόμβο». Και το γράφω αυτό, διότι ο Ατζαγκούν έδειξε να «ζορίζεται» στο να παίξει στα αριστερά. Αντιθέτως, η θέση πίσω από τους δυο στράικερ φαίνεται να του ταιριάζει καλύτερα…

Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί όχι 100% έτοιμος, αλλά ώριμος και με ποδοσφαιρικό ρεαλισμό στα ματς με τη Σταντάρ Λιέγης. Χρειάζεται ακόμη ένα… κλικ για να πάει στο Βέλγιο, όπως ακριβώς θέλει ο προπονητής του.  Με τη δουλειά που έχει γίνει και με το σκεπτικό που έγραψα παραπάνω, μπορεί να πετύχει τον πρώτο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση. Αυτό επείγει, τώρα. Ο δεύτερος στόχος, που είναι να παρουσιαστεί μέσα στη σεζόν μια ομάδα καλύτερη από την περσινό θα αναλυθεί αργότερα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ