ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Η αδράνεια, η γκίνια και το χειροκρότημα…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον «άδικο» αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ Λιέγης, αλλά και για το μέλλον που δείχνει ευοίωνο για το «τριφύλλι».

Η αδράνεια, η γκίνια και το χειροκρότημα…

Τη χθεσινή βραδιά στη Λεωφόρο θα έχουν να τη θυμούνται για χρόνια οι φίλοι του ΠΑΟ. Από τη μια είδαν την ομάδα τους να «κερδίζει» κατά κράτος τη Σταντάρ Λιέγης, από την άλλη έφυγαν από το γήπεδο με την πίκρα του αποκλεισμού. Η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε…

Το τι έγινε χθες είναι τόσο απλό, που καταδεικνύει το γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη με την ακριβή έννοια της λέξεως. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε στο μισό γήπεδο τους Βέλγους, τους πίεσε ασφυκτικά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, έχασε ευκαιρίες και είχε δυο δοκάρια, αλλά το τελικό 1-2 είναι αυτό που γράφει ιστορία. Η ατυχία, τα περίεργα παιχνίδια της μπάλας, αλλά και η αδράνεια για ένα εικοσάλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στερούν από τον ΠΑΟ την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κάποια «ζεστά» εκατομμύρια ευρώ.

Στο προηγούμενο άρθρο, έγραφα ότι ήταν αναγκαία η απόλυτη συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ρεβάνς στο «Απ. Νικολαΐδης». Σε ματς τέτοιου επιπέδου δεν έχεις το «δικαίωμα» να χάνεις τον αυτοέλεγχο σου ούτε για λίγα λεπτά. Οι «πράσινοι» «εξαφανίστηκαν» στο τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου μέρους και δέχτηκαν δυο καταδικαστικά γκολ. Όταν στην επανάληψη έδεσαν «κόμπο» τους φιλοξενούμενους η μπάλα πολύ απλά δεν ήθελε. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο…

Στα θετικά της χθεσινής βραδιάς το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ο Γιάννης Αναστασίου παρουσιάζει μια ομάδα με πλάνο, με διάθεση, με ενέργεια και επιθετική «φύση». Γι’ αυτό και στον τέλος άπαντες χειροκροτηθήκαν από τον κόσμο του «τριφυλλιού». Το μέλλον δείχνει ευοίωνο για μια ομάδα που άρχιζε να χτίζεται από πέρσι. Στα συν, επίσης, βάζουμε την πολύ καλή εμφάνιση του Θανάση Ντίνα, η είσοδος του οποίου έδωσε ένα διαφορετικό «αέρα» στον Παναθηναϊκό. Στα πλην, πλην της αδράνειας για την οποία γράψαμε παραπάνω, η μέτρια έως κακή παρουσία των Πέτριτς, Πράνιτς, ποδοσφαιριστών που αποτελούν βαρόμετρο γα την  απόδοση του «τριφυλλιού».

Πλέον, η «μάχη» θα δοθεί για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ευκαιρία χάθηκε, ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Και την επόμενη φορά τα παιχνίδια της μπάλας θα είναι ευνοϊκά για το «τριφύλλι»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ