ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

«Κάτι παραπάνω φέτος…»

Οι ακραίες του Παναθηναϊκού, Λίτσα Μερτέκη και Ζένια Τσίμα, μίλησαν στην «Πράσινη», για τη νέα σεζόν του «τριφυλλιού», που στόχος του είναι να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

«Κάτι παραπάνω φέτος…»

Παράλληλα αποκάλυψαν μικρά… μυστικά από την προσωπική τους ζωή, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Απόσπασμα των όσων είπαν στην «Πράσινη»:

Τι κρατάς και τι αφήνεις από πέρσι;

ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό! 3.287 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ζ.Τ.: «Αφήνω πίσω τους αγώνες, που δεν καταφέραμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και κρατάω  το πάθος του κόσμου, που είμαι σίγουρη ότι θα είναι και πάλι κοντά μας. Με εμπνέει πολύ η θετική τους ενεργεία σε κάθε αγώνα, αντλούμε δύναμη όταν αγωνιζόμαστε μπροστά στον κόσμο ματς».

Λ. Μ.: «Κρατάω την διάθεση και την όρεξη που είχαμε στο παιχνίδι μας. Ακόμη και όταν δεν κερδίζαμε, θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό και αφήνω πίσω τις κακές στιγμές, τους τραυματισμούς –αν και ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρούς».

Πως αποφάσισες να έρθεις πέρσι στον Παναθηναϊκό και να παραμείνεις φέτος;

Ζ.Τ.: «Ήξερα τι να περιμένω, λόγω του Γιώργου (σ.σ Ρούση). Όμως τόσο καλά δε το φανταζόμουν ότι θα αισθανόμουν. Αυτό που δε βρήκα σε άλλες ομάδες το βρήκα στον Παναθηναϊκό και αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα να παραμείνω στην ομάδα φέτος. Φέτος δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αφού γνωρίζουμε καλά η μία την άλλη αγωνιστικά και έτσι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και τις νέες συναθλήτριές μας στο κλίμα της ομάδας. Με βάση την 3η θέση που κατακτήσαμε πέρσι, έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να ζητήσουμε από τους εαυτούς μας κάτι παραπάνω φέτος».

Λ.Μ.: «Πέρσι ήταν χρονιά προσαρμογής για μένα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από το σπίτι μου. Είχα όμως την στήριξη από την Ζένια κυρίως για να ανταπεξέλθω. Φέτος όμως θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ στην ομάδα. Είναι θετικό που έμεινε ο βασικός κορμός και δεν άλλαξε ριζικά η ομάδα και πιστεύω ότι μέσα από προσωπική βελτίωση θα μπορέσει η ομάδα να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Προσωπικά όμως έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου, ώστε να κάνω το βήμα παραπάνω για μένα!»

Ζένια, πόσο δύσκολο ήταν για σένα να έχεις προπονητή τον σύζυγό σου;

Ζ.Τ.: «Καθόλου δύσκολο. Πριν έρθω στον Παναθηναϊκό πέρσι, καθίσαμε με τον Γιώργο και μετρούσαμε τα αρνητικά και τα θετικά του να είμαστε μαζί σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Όμως είμαστε και οι δύο επαγγελματίες. Έχουμε ξανασυνεργαστεί και στο Μαρκόπουλο και στις Εθνικές ομάδες. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Μέσα στο γήπεδο δε μου φωνάζει ο Γιώργος αλλά ο προπονητής μου, αν και γενικά ο Γιώργος προσπαθεί να σε προσεγγίσει με άλλο τρόπο και να σου εξηγήσει τι θέλει. Μετά το ματς συζητάμε λίγο για το παιχνίδι και μου λέει τι θα μπορούσα να κάνω εγώ καλύτερα και μετά τον αφήνω μόνο του να δει τι θα κάνει με την ομάδα».

Λίτσα, αισθάνθηκες ποτέ άβολα στην προπόνηση ή στο παιχνίδι με τη Ζένια και τον Γιώργο;

Λ.Μ.: «Και τους δύο τους ήξερα από την Εθνική, αλλά γενικά ποτέ δεν αισθάνθηκα άβολα. Έκανα τη δουλειά μου εγώ, έκαναν τη δουλειά τους και αυτοί μέσα και έξω από το γήπεδο. Τους έβλεπα ως επαγγελματίες. Ωστόσο όταν είχα κάποιο παράπονο από τον Γιώργο, είχα την άνεση να το πω στον ίδιο, δεν πήγαινα στην Ζένια».

Περιγράψτε μου η μία την άλλη και πως «δέσατε»;

Ζ.Τ.: «Η Λίτσα είναι ένα παρεξηγημένο άτομο, γιατί είναι κλειστός χαρακτήρας. Είναι πολύ ευαίσθητη, ήρεμη και δε της αρέσουν οι υπερβολές. Είναι ψυχούλα, και… ονειροπόλα. Μου θυμίζει εμένα. Το κακό όμως είναι πως δεν πιστεύει στον εαυτό της όσο θα έπρεπε. Είναι πιο δυνατή από όσο φαντάζεται και πρέπει να διεκδικεί ότι της αξίζει! Θέλει δε θέλει εγώ για τη… μαλώνω. Φέτος ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά της!»

Λ.Μ.: «Στην Εθνική γνωριστήκαμε καλά και δέσαμε, αφού κάναμε παρέα εντός και εκτός γηπέδων. Την Ζένια την αγαπώ. Με… μαλώνει πολλές φορές, αλλά για να με βελτιώσει. Το κάνει για το καλό μου και την ευχαριστώ γι’ αυτό. Τη θεωρώ σαν αδερφή μου. Την ακούω και την εμπιστεύομαι. Μου αρέσει, που πάντα λέει έξω από τα δόντια τι πιστεύει. Και ξέρω ότι θέλει πολύ να τα καταφέρω!»

Φέτος στη δεύτερή σου χρονιά στο «τριφύλλι» τι θέλεις να πετύχεις; Τι να περιμένουμε αγωνιστικά από εσένα τη φετινή σεζόν;

Ζ.Τ.: «Θα συνεχίσω να τα δίνω όλα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Θα δουλέψω πιο σκληρά και θα έχω στόχους πιο ψηλά»!

Λ.Μ.: «Θα ήθελα να πετύχω όσο γίνεται πιο πολλές επιτυχίες. Πιστεύω πως θα είμαι και εγώ καλύτερα. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ για μένα και για την ομάδα μου»!

Αν δεν ήσουν βολεϊμπολίστρια τι θα ήσουν;

Ζ.Τ.: Θα ήθελα να δοκιμάζω παιχνίδια… play station!

Λ.Μ.: Εκπαιδεύτρια σκύλων.

Ποιον αθλητή θαυμάζεις;

Ζ.Τ.: Τη Γιαπωνέζα βολεϊμπολίστρια, Σαορί Κιμούρα, που παίζει σε όλες τις θέσεις. Και τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Λ.Μ.: Από βόλεϊ τον Κουβανό, Λιονέλ Μάρσαλ. Ενώ θαυμάζω τον Ολλανδό ποδοσφαιριστή Άριεν Ρόμπεν.

Μουσική που σε ξεσηκώνει:

Ζ.Τ.: Η Pop και η Rap.

Λ.Μ.: Η Pop και η Rock.

Μαγειρεύεις ή παραγγέλνεις από… ντελίβερι; Και ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Ζ.Τ.:  Μαγειρεύω. Ρολό κιμά, που αρέσει και στον Γιώργο (σ.σ. Ρούση).

Λ.Μ.: Και εγώ μαγειρεύω. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο.

Μότο που σε συντροφεύει στη ζωή σου:

Ζ.Τ.: Βρες τη θετική πλευρά της ζωής!

Λ.Μ.: Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται.

Θαλάσσια σπορ, ρακέτες και μπιτς βόλεϊ ή άραγμα στην παραλία και… μπύρα;

Ζ.Τ.: Δεν τίθεται ερώτημα! Άραγμα…

Λ.Μ.: Και μπύρα φυσικά!

Στον ελεύθερο χρόνο σ’ αρέσει να:

Ζ.Τ.: Τσίπουρα και μεζέδες με φίλους.

Λ.Μ.: Να πίνω καφέ ή να πηγαίνω για φαγητό με φίλους.

Αυτοκίνητο ή μηχανή;

Ζ.Τ.: Αυτοκίνητο κατά προτίμηση τζιπ, Land Rover.

Λ.Μ.: Μηχανή, suzuki v strom.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.