ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Στοκ δανεισμού

Δεν κουνιέται φύλλο μεταγραφικά, ο κόσμος είναι «μαγκωμένος», αλλά από την άλλη βλέπει τι συμβαίνει απέναντι και μειδιά! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Στοκ δανεισμού

Στον Παναθηναϊκό οι μέρες περνούν, μεταγραφή επιτελικού χαφ δεν φαίνεται στον ορίζοντα (παρότι π.χ ο μέχρι πρότινος ελεύθερος Κλέιτον υπέγραψε στην Ξάνθη κι ο Σωτήρης Νίνης ακόμα δεν έχει βρει εργοδότη), φυσιολογικό ο κόσμος να είναι «κουμπωμένος».

Απ’ την άλλη βλέπει τι γίνεται  απέναντι (όπου το πορτοφόλι είναι μεν γεμάτο, πλην όμως οι κινήσεις φανερώνουν παντελή έλλειψη προγραμματισμού) και μειδιά! Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε στον ΠΑΟ (που διαθέτει ΜΑΚΡΑΝ τους πιο …αφ΄ υψηλού και με έντονη κριτική διάθεση οπαδούς) αν η διοίκηση έσερνε επί δύο μήνες (!) στα πρωτοσέλιδα το όνομα ενός παίκτη που τελικά θα μείνει όνειρο απατηλό, πούλαγε την τελευταία στιγμή έναν εκ των αρχηγών, τον ακριβότερο σταρ του ρόστερ, τα 2/5 της άμυνάς του κι επέλεγε ξανά λύση δανεικών παρότι το ταμείο είναι τίγκα στο ευρώ.

Ο Ολυμπιακός γέμισε το προπονητικό του κέντρο μετριότητες παρότι με τα (πολλά) χρήματα που είναι σε θέση να διαθέσει μπορούσε να πάει σε λύσεις 2-3 ποδοσφαιριστών πιο έτοιμων να τον βοηθήσουν. Το κωμικοτραγικό είναι πως με τόσους… προσκυνημένους στη Σούπερ Λιγκ ως κι αυτή η λεγεώνα των ξένων, αυτό το συρφετό από δευτεράντζες τύπου Γκαζαριάν, Αυλωνίτη, Ομάρ, Μαζουάκου, Γιαννούλη, Ντοσεβί, Μποτία, Εντιγκά, Μέγιερι και δεν συμμαζεύεται είναι το ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Πάντα υπό την προστατευτική “ομπρέλα” του Τύπου που εθισμένος χρόνια να πουλά στο γαύρο κολακεία (στον Παναθηναϊκό μιζέρια και στον ΑΕΚτζή ελπίδα) έχει ήδη αγορεύσει το ρόστερ του «αιώνιου» ως ένα απ’ τα πλουσιότερα των τελευταίων ετών! Πάλι καλά που δεν διαβάσαμε για «γκαλάκτικος» (…ακόμα!)

Το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είναι πανίσχυροι εκτός γηπέδων τους έχει καταστήσει αφόρητα αλαζόνες σε σημείο όχι μόνο να ξεχνούν το πλάνο που εκστόμιζαν 10 μήνες πριν (δια στόματος Σάββα Θεοδωρίδη) περί…ελληνοποίησης, αλλά να «την λένε» κι από πάνω σ’ όσους απλώς υποστηρίζουν το προφανές, ότι στα αποδυτήρια περισσότεροι είναι οι μεταφραστές από τους παίκτες!

Οι γηγενείς τους (όσοι απέμειναν τέλος πάντων) είναι στην δυσχερέστερη θέση. Κατανοητό οι περισσότεροι από αυτούς να δελεάζονται από τα χρήματα και να κατηφορίζουν στο λιμάνι όταν τους τίθεται δίλλημα «ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ vs Ολυμπιακός», έλα όμως που η ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η επιλογή βάζει ταφόπλακα σ΄ όποια όνειρα εξέλιξης και βελτίωσης έχουν στο νου τους.

Ψάχνουμε να βρούμε π.χ τον Τόμας ντε Βινσέντι που τον είχε κλείσει ο Χουάν Ρότσα και τώρα κατάντησε γυρολόγος. Στον Παναθηναϊκό θα είχε πάρει φανέλα βασικού σπίτι! Τον Φορτούνη ο Μαρινάκης έσπευσε να τον κλείσει μόλις του μετέφεραν ότι ενδιαφέρονται ΠΑΟΚ και Νταμπίζας, έτσι για το ονόρε και την πλάκα που θα είχε η αρπαγή του κάτω από τη μύτη των παραδοσιακών αντιπάλων. Αμ ο άλλος ο Αυλωνίτης; Ντουλαπάκι με το όνομά του ετοίμαζαν στα Σπάτα οι ΑΕΚτζήδες μέχρι ο νεαρός στόπερ να τους αποκριθεί ότι πιάνει λιμάνι ίσα-ίσα για να βγάλει κάμποσες φωτογραφίες με τον δαφνοστεφανωμένο στην πλατεία Αλεξάνδρας και μετά από 20 μέρες να πάρει φύλλο πορείας για τα …φιλαράκια μας!

Αυτός βέβαια την ύστατη στιγμή τη σκαπούλαρε αφού η άρον-άρον φυγή του Αβραάμ τον κρατά στο δυναμικό του Ολυμπιακού (πρέπει να βγαίνουν και τα προπονητικά διπλά, βλέπετε), προσωρινά χάνει την ευκαιρία να ξανασμίξει με το φιλαράκι του, Δημήτρη Κολοβό στη Νέα Σμύρνη. Συγκινητική η προσπάθειά του τελευταίου στη Λεωφόρο ν’ αποδείξει ότι δέθηκε τόσο με τον ΟΣΦΠ στις 30 μέρες που έκανε προπονήσεις μαζί του (αλήθεια, ποιους κοίταζε ειρωνικά την ώρα της αλλαγής του στην 10;) πλην όμως τη ριγωτή θα την βλέπει μόνο στην τηλεόραση! Πραγματικά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα ταλαντούχο παιδί να ονειρεύεται το παραπάνω βήμα και αντ΄ αυτού απλώς να χρησιμεύει ως…στοκ δανεισμού δεξιά κι αριστερά! Κι όλα αυτά με ανταγωνιστές Ντοσεβίδες και Τζιμάκους Ντουρμάζ.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ