ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Κέρδη οι Ντίνας, Μπαϊράμι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για την απόδοση των δυο παικτών του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τη Βιτόρουλ, που κάνει τον Γιάννη Αναστασίου να τρίβει τα χέρια του.

Κέρδη οι Ντίνας, Μπαϊράμι

Σε άλλον ήταν «καρφωμένα» τα βλέμματα στο χθεσινό φιλικό με τη Βιτόρουλ στη Λεωφόρο, άλλοι, όμως, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Μπορεί άπαντες να είχαμε στραμμένη την προσοχή μας στον Εμίρ Μπερίσα, τον νεαρό Σουηδό φορ, που έκανε ντεμπούτο – έστω και ανεπίσημο – με την πράσινη φανέλα, αλλά οι ποδοσφαιριστές που έκλεψαν την παράσταση ήταν, δίχως αμφιβολία, οι Θανάσης Ντίνας και Εμίρ Μπαϊράμι.

Ο πρώτος ήταν χάρμα οφθαλμών. Εκανε άνω κάτω τους Ρουμάνους, ταλαιπωρώντας αρκετά την άμυνά τους, κυρίως όταν αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης (από το 25’ έως το 80’). Ηταν ο δημιουργός του γκολ, «έφτιαξε» άλλες τέσσερις φάσεις και σχεδόν όποτε η μπάλα πήγαινε στα πόδια του αναστάτωνε τους αντιπάλους του. Ο νεαρός άσος δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τον Γιάννη Αναστασίου. Θυμίζω ότι είχε και μια πολύ καλή παρουσία σε ματς περισσότερων απαιτήσεων. Αναφέρομαι σ’ αυτό το καταραμένο 1-2 με τη Σταντάρ Λιέγης, στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ένα ματς στο οποίο ο Ντίνας ήταν εξαιρετικός. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ποδοσφαιρικό τσαγανό και ένα στοιχείο που δεν το διαθέτουν αρκετοί. Το απρόβλεπτο. Αυτό που του λείπει είναι η διάρκεια. Αν καταφέρει να έχει καλές παρουσίες ή, αν θέλετε σταθερές, σε ένα βάθος χρόνου, τότε η ενδεκάδα του «τριφυλλιού» τον περιμένει.

Οσο για τον Μπαϊράμι, έναν ποδοσφαιριστή που έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι, χθες ήταν από τους κορυφαίους και έδειξε ότι επιστρέφει. Εκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας τακτική πειθαρχία, αλλά και το πιο σημαντικό απ’ όλα, έντονη κινητικότητα και διάθεση. Και γράφω «το πιο σημαντικό», διότι μιλάμε για παίκτη που επιστρέφει από σοβαρότατο τραυματισμό. Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει πολλά απ’ αυτόν. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει το πράσινο ρόστερ. Αν ο Σουηδός είναι ξανά καλά, τότε αναμφισβήτητα μιλάμε για μια «νέα μεταγραφή».

Αφησα για το τέλος τον Μπερίσα. Ο νεαρός επιθετικός δεν έδειξε και πολλά στο παιχνίδι. Αγωνίστηκε στην κορυφή της γραμμής κρούσης και έκανε αρκετά λάθη. Φάνηκε κάπως «μαγκωμένος» και… αγχωμένος να κάνει το κάτι παραπάνω. Να δείξει καλά στοιχεία στο χορτάρι. Αυτό, συνήθως γυρίζει «μπούμερανγκ» σε έναν ποδοσφαιριστή, κάτι που συνέβη και με τον νεαρό. Ασφαλώς και δεν μπορούν να βγουν από τώρα συμπεράσματα για την αξία του. Ακόμη και… παπάδες να έκανε χθες, το ίδιο θα λέγαμε. Φαίνεται, πάντως, ότι του χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ