ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

«Πονηρεύτηκαν» πολλοί

Η μεσημεριανή ανακοίνωση της ΚΑΕ για το θέμα Γκιστ έκανε αρκετούς να υποψιαστούν ότι πάμε για διαζύγιο. Αν αποδεσμευτεί και ο Αμερικανός ο βαθμός δυσκολίας στο ξεκίνημα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

«Πονηρεύτηκαν» πολλοί

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για το θέμα που προέκυψε με την ένταξη του Τζέιμς Γκιστ στον μόνιμο πρωταθλητή άναψε «φωτιές», πάνω που ο πράσινος οργανισμός έδειχνε να ηρεμεί από τη μπόρα που προκάλεσε η αποχώρηση Γιόνας Ματσιούλις-Στέφαν Λάσμε. Η πρόταση… «η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα εκτιμήσει το θέμα» έκανε πολλούς να πονηρευτούν κάνοντας λόγο για βελούδινο διαζύγιο ΚΑΙ με τον αθλητικό φόργουορντ.

Σε περίπτωση που ο Αμερικανός κουνήσει μαντήλι ο Ντούσαν Ιβάνοβιτς ξεκινά από το ίδιο ακριβώς μετερίζι που βρέθηκε προ διετίας ο Αργύρης Πεδουλάκης, δηλαδή μ’ ένα σύνολο κατά 90% αλλαγμένο, όπου έχουν μείνει ελάχιστες σταθερές (Διαμαντίδης-Φώτσης τώρα, Διαμαντίδης-Τσαρτσαρής τότε) και με ξένους-στοιχήματα. Ο Σλότερ κι ο Νέλσον είναι παιδιά με προοπτικές ν’ ανεβάσουν το αγωνιστικό τους status επιχειρώντας το παραπάνω βήμα σε μια ομάδα-μύθο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Επιλέχθηκαν γιατί ταιριάζουν στο στυλ μπάσκετ που αρέσκεται ο Ιβάνοβιτς δηλαδή διαρκή κίνηση, άνοιγμα χώρων για εκτέλεση και λιγότερη εξάρτηση από το κοφτερό μυαλό του εκάστοτε πλέι-μέικερ σ’ επιθέσεις μισού γηπέδου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το καλοκαίρι προσπάθησε να θωρακίσει το νέο δημιούργημα κάνοντας λόγο γι ανανέωση (μέσες -άκρες υπογράμμισε πως οι τίτλοι μπορούν να περιμένουν), αλλά από το μεσημέρι δεν είναι λίγοι αυτοί που ενόψει διαζυγίου (;) με τον Γκιστ κάνουν λόγο για «λευκή πετσέτα» πριν καν ο νταμπλούχος πατήσει παρκέ. Ο προπονητής αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ μόνο που η γραμμή ψηλών έτσι όπως έχει στελεχωθεί είναι πιο αργή κι από τον Επιτάφιο. Ο κόσμος ανησυχεί για το τι θα γίνει με τον πρώην παίκτη της Μάλαγα που είχε θεμελιώδη ρόλο στο …ψυχοπλάκωμα του Βασίλη Σπανούλη όποτε αντίκριζε πράσινο την τελευταία διετία.

Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές χωρίσουν, το ερωτηματικό θα είναι η λειτουργικότητα του συνόλου κοντά στο ζωγραφιστό, αφού οι αμυντικές δυνατότητες, η ταχύτητα και το άλμα του Γκιστ εξισορροπούσαν το «ωμό» ποστάρισμα του Μπατίστα και το καλό σουτάκι του Μαυροκεφαλίδη, δίχως οι τελευταίοι να έχουν δείξει άλλα προσόντα που να σε κάνουν να πάθεις πλάκα μαζί τους. Έτσι κι αλλιώς ο χειμώνας προβλέπεται μακρύς!

Χθες η ιστοσελίδα «Gazeta Wyborcza», αποκάλυψε πως υπάρχουν επαφές του Σλότερ προκειμένου να πάρει πολωνική υπηκοότητα, αν τα καταφέρει  θ’ αδειάσει άλλη μια θέση από το ρόστερ,αφού ξένοι θα θεωρούνται οι Μπατίστα, Γκιστ, από τη στιγμή που και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον έχει σερβικό διαβατήριο. Σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή με τον δεύτερο, τότε ο ΠΑΟ θα έχει αμέτρητες επιλογές να πειραματιστεί ενόψει χειμώνα, μέχρι ο Ιβάνοβιτς να βρει το σχήμα που θα τον ικανοποιεί. Το επίπεδο του ταλέντου δεν είναι υψηλό όπως άλλες σεζόν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε διδαχθεί ότι οι τίτλοι (εγχώριοι και ευρωπαϊκοί) κατακτώνται από τους ΣΚΛΗΡΟΥΣ κι όχι από τους απίστευτα χαρισματικούς (όπως η Μπάρτσα, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ που είδαν τις πλάτες Ολυμπιακού, Μακάμπι).

Ως τώρα (με σοβαρή πιθανότητα να γράφουμε μπούρδες μιας και τους νέους δεν τους έχουμε «κόψει»)  το χτίσιμο στους «κοντούς» μια χαρά δείχνει αφού ο προπονητής μάζεψε παιδιά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ικανά για ΠΟΛΛΟΥΣ τρόπους παιχνιδιού. Στους ψηλούς η ταυτόχρονη παρουσία Φώτση (πέρασαν τα χρόνια), Μπατίστα, «Μαύρου» κάνει επιτακτική την παρουσία ψηλού με κύριο χαρακτηριστικό τα αθλητικά προσόντα. Αν προκύψει κανένα μπέρδεμα με τον Γκιστ, τότε…τρεχάτε ποδαράκια μου κι ας υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν αθλητές μεσούσης της σεζόν. Αρχές Οκτώβρη ο Ολυμπιακός έρχεται ΟΑΚΑ και δεν νομίζουμε ο γεννημένος νικητής ιδιοκτήτης να θέλει να τους δει να πανηγυρίζουν! Ακόμα κι αν η επιλογή του για ολοκληρωτική αλλαγή φιλοσοφίας (από το μπάσκετ των χειρουργικών αποφάσεων του Ομπράντοβιτς πάμε στο θεαματικό στυλ Ιβάνοβιτς) με τόσους άγουρους παίκτες στο ρόστερ μας προετοιμάζει για αμέτρητα δύσκολα βράδια!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ