ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Βγήκε ήδη το… πόρισμα

Όχι που θα γλίτωνε την ταμπέλα του «λίγου» ο Ουασίμ Μπούι σε μια χώρα που σύγκρινε Τζιμπρίλ, Ζιλμπέρτο με τον Βρύζα, τον Μήτρογλου και τον Ντουντού. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Βγήκε ήδη το... πόρισμα

Έφτανε μια «κακή» ήττα απ’ την Καλλονή ώστε το πόρισμα για την αξία του Ουασίμ Μπούι (καταπιανόμαστε μ’ αυτόν γιατί συναγωνίστηκε τον θλιβερό Μπούρμπο στον τίτλο του χειρότερου του γηπέδου) να βγει στο πι και φι: Λίγος! Όχι που θα γλίτωνε τον κανιβαλισμό ο μικρός στη χώρα που απαξίωνε κοτζάμ Ζιλμπέρτο Σίλβα κι είχε αμφιβολίες (!!!) για την κλάση του Τζιμπρίλ Σισέ τον οποίο βάλαμε στο ίδιο ζύγι με κάποιον Μήτρογλου και τον ευθυτενή Ζήσαρο Βρύζα, τον στράικερ των πέντε γκολ μ.ο ανά σεζόν.

Το γελοίο είναι ότι υπάρχει ήδη σύγκρισή του Μπούι με τον Μεχντί Αμπέιντ λες κι ο Αλγερινός δεν ήταν ο ίδιος που πέρσι τέτοιο καιρό μας έκανε να σιχτιρίζουμε όταν ο Αναστασίου τον έβαζε να παριστάνει το «δεκάρι», βγάζοντας μάτια με την τσαπατσουλιά και την ατομιστία του! Όταν βέβαια ο «τοξοβόλος» πάτησε πιο γερά κι άρχισε να τα «κολλάει», η κασέτα άλλαξε κι ο «τραγικός», έγινε «παικταράς», «που πρέπει να αγοράσουμε απ’ τους Αγγλους»! Το σενάριο είναι χιλιοπαιγμένο, μονάχα σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι με τη νοοτροπία («μονά-ζυγά, μονόζυγα») που επικρατεί.

Δεν ξέρουμε αν ο μέσος της Γιούβε «πιάσει» στην Ελλάδα, αλλά μονάχα στα μέρη μας θα «τσιμπούσε» η μάζα ότι ο άνθρωπος «δεν κάνει», έπειτα από 96 (!!!) ολόκληρα λεπτά παρουσίας με την πράσινη φανέλα. Ως τώρα το παλικάρι έχει κάνει ένα καλό 45λεπτο στη Δανία (αποσοβεί πάνω στη γραμμή το 1-1, βγαίνει 3-4 φορές ως κρυφός κυνηγός τρέχοντας από τη μια περιοχή στην άλλη), βγάζει την μπαλιά που ξεκινά η φάση της ισοφάρισης με τον Πανιώνιο και χθες ομολογουμένως ήταν ανύπαρκτος. Πολύ μικρό το δείγμα για αναλύσεις, δεν νομίζετε;

Κάτι μας λέει πως ο μικρός αν στηριχτεί από τους προπονητές του δεν θα του είναι δύσκολο να διακριθεί στην Σούπερ Λιγκα, άλλωστε ένας 21χρονος που ήδη διετέλεσε αρχηγός της U-19 της Ολλανδίας έχοντας πάρει σωστές βάσεις σ’ ένα από τα κορυφαία «ιπποφορβεία» ποδοσφαιριστών στην υφήλιο (Αγιαξ), μέλος της μόνιμης πρωταθλήτριας Ιταλίας, αποκλείεται να «τρομάξει» από τους αντιπάλους που θα βρει απέναντί του.

Σ’ ένα απόλυτα υγιές περιβάλλον, με πολλούς συνομιλήκους του στ’ αποδυτήρια,  προπονητή που τον ξέρει από τότε που τον είχε μέσα στα πόδια του, όντας βοηθός του Τζέρι Βινκ στον «Αίαντα» και τον Ντέιβιντ Μέντες από κοντά να του δείχνει τα κατατόπια, ο Μπούι έχει εχέγγυα να προσφέρει, ασχέτως αν μια μεταγραφή είναι συνδυασμός κι άλλων παραγόντων (προσαρμογή σε νέο περιβάλλον, αλλαγή τρόπου προπόνησης, διατροφής, εκγύμνασης, σύστημα ομάδας) προκειμένου να μην κλαις την επένδυσή σου. Ο Ουασίμ έχει ελάχιστες εμπειρίες (21 ματς σε Μπρέσια, Γιουβέντους, Αμβούργο, άλλα 28 στις «μικρές» εθνικές των «οράνιε»), συνεπώς ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να καταλάβει τι παίζει στο νέο του επαγγελματικό χώρο θα το χρειαστεί.

Στη Μπρέσια, πάντως, που δόθηκε δανεικός από τη Γιουβέντους έκανε φοβερή εκκίνηση, σκοράροντας μία φορά και βγάζοντας πέντε ασίστ στα πρώτα του 17 παιχνίδια, κάτι που τον έβαλε στο μάτι του συμπατριώτη του, Φαν Μάαρβικ στο Αμβούργο. Η απόλυση του τελευταίου δεν του άνοιξε τον δρόμο για το βασικό σχήμα κι έτσι ο ποδοσφαιριστής έχασε ρυθμό.

Οι αμέτρητοι φωτεινοί παντογνώστες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας έσπευσαν κιόλας να εκφράσουν την άποψη ότι ο παίκτης αποκλείεται να φτάσει τους περσινούς αριθμούς του Αμπέιντ (λες κι ο Μεχντί ήταν κανένας μέγας σκόρερ πριν έρθει στα μέρη μας), λησμονώντας προφανώς να τσεκάρουν τα στατιστικά του: Με 18 γκολ σε 35 ματς με τις «μικρές» ομάδες του Αγιαξ (ακόμα κι αν μιλάμε για εφήβους) δεν προκύπτει από πουθενά ότι τον πιάνει τρέμουλο απέναντι από τον τερματοφύλακα.

Επιπλέον δεν πρέπει να διαφεύγει ότι ο μικρός είναι 15 μέρες πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του όσον αφορά την προετοιμασία, μιας και μπήκε στα βάσανα από τις 14 Ιουλίου όταν τα παιδιά του Αναστασίου είχαν βάλει παραλλαγή εργασίας τέλη Ιούνη. Ο ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε την δίοδο επικοινωνίας που άνοιξε με το Τορίνο από την εποχή του deal με τον Τάσο Δώνη και πήρε τον Ολλανδό κοντά του ελπίζοντας να τον «μεγαλώσει» αρμονικά, όπως συνέβη πέρσι με μπόλικη…νεολαία! Στο τριφύλλι των περιορισμένων λύσεων στον άξονα, είναι βέβαιο πως ο νεαρός θα πάρει αρκετές ευκαιρίες.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ