ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Το «φάντασμα» της διπλής ανάπλασης…

Ποιος ο λόγος που το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλοκάρει την ανακατασκευή της Λεωφόρου; Ποια τα δεδομένα και πως θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός; Το panathinaikos24.gr έχει το ρεπορτάζ. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Το «φάντασμα» της διπλής ανάπλασης...

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα». Από το πουθενά, ο φίλος του Παναθηναϊκού πληροφορείται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει παράνομη τη χορήγηση των 7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ανακατασκευή της Λεωφόρου. Ο λόγος; Σύμφωνα με την απόφαση, παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας, ενώ η σύμβαση είναι αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον… Ας δούμε γιατί… Οι «πράσινοι» είχαν υπογράψει μια σύμβαση για τη χρήση της Λεωφόρου, για μια πενταετία. Όλα αυτά, ενώ είναι σε ισχύ αυτός ο περίφημος και… αόρατος νόμος της Διπλής Ανάπλασης.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο συγκεκριμένος νόμος δεν έχει αποσυρθεί, καταφέρνει ακόμη να ταλαιπωρεί το «τριφύλλι», παρά το γεγονός ότι στον Βοτανικό – εκτός αν συμβεί το θαύμα – γήπεδο δεν πρόκειται να γίνει, ελέω των χειρισμών παλαιότερων ετών και της «ομηρείας» της ομάδας από τον Βωβό και τα κτίρια του.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά. Το δικαστήριο «πατάει» στη διπλή ανάπλαση και επί της ουσίας τονίζει: «Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα έχει γήπεδο εκεί, γιατί να δοθούν χρήματα τώρα για τη Λεωφόρο». Νομικά στέκει. Πρακτικά καθόλου, διότι γήπεδο στον Βοτανικό, γιόκ…

Η απόφαση, φυσικά, μπορεί να προσβληθεί. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πάρουν στα χέρια τους την απόφαση και θα μελετήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Στην παρούσα φάση μιλάμε για «μπλοκάρισμα» των έργων και το τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία, θα το δούμε. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο Ερασιτέχνης είναι κατά της διπλής ανάπλασης. Όσο, όμως, ο νόμος δεν αποσύρεται ή οι «πράσινοι» δεν φεύγουν από τη σύμβαση, ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ