ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Η χρονιά του!

Ο Νίκος Παππάς καλείται να ηγηθεί φέτος, μαζί με Νέλσον, Μποχωρίδη θα είναι τα στηρίγματα του Διαμαντίδη στην πρώτη σεζόν μετά από 10 χρόνια που ο αρχηγός θα λογίζεται αναπληρωματικός (;) Γράφει ο Δημήτρης Στρατής

Η χρονιά του!

Πάνω που κοντεύαμε να τον ξεχάσουμε, ο Νίκος Παππάς με 16 πόντους μ.ό. στα τελευταία φιλικά έδειξε ότι το ταλέντο δεν του λείπει. Ο άσος από την Αιδηψό που έκανε φοβερή σεζόν πρόπερσι στη Ν. Σμύρνη (μαζί με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς) αποβιβάστηκε στο Μαρούσι φιλοδοξώντας να στηρίξει τον Εξάστερο στη δύσκολη επόμενη μέρα που θα τον βρει χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Λίγοι το έχουν συνηδειτοποιήσει πως μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια ο κάπτεν (λογικά) ΔΕΝ θα ξεκινά πεντάδα, παραδίδοντας τη σκυτάλη σε Νέλσον, Παππά (με τον Μποχωρίδη να έπεται), κρατώντας για τον εαυτό του ρόλο 6ου παίκτη. Πέρσι ο Νίκος φρόντισε να “φτιάξει” τους οπαδούς νικώντας μοναχός του τους γαύρους του Βελιγραδίου (24 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 τάπα και…τέζα όλοι), ενώ για τη… μητρική εταιρεία φύλαγε γούστα στον αγώνα κυπέλλου όταν δική του ενέργεια (βουτιά στο παρκέ πάνω σε προσπάθεια για κλέψιμο, στηριζόμενος στον μπανταρισμένο, τραυματισμένο δεξί του αγκώνα) στο πρώτο ημίχρονο, “σάλπισε” σε κάθε άκρη του κλειστού ότι ο “ακαταμάχητος” ΟΣΦΠ (που ανέβηκε ΟΑΚΑ με ρεκόρ 23-0) θα χάσει βασιλικώς!

Με το που μπήκε ο χειμώνας ως το τέλος των πλέι-οφ ούτε που τον ξαναείδαμε σε δράση. Ειπώθηκαν πολλά για ψυχρές σχέσεις του με τον Αργύρη Πεδουλάκη αλλά ακόμα κι όταν ο “Αρτζι” απομακρύνθηκε από το πόστο του ούτε ο Αλβέρτης δεν έδωσε ευκαιρίες κι ας σερνόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο ο Ούκιτς όσο και ο Κάρι. Για τον χαρακτήρα του ανδρός έχουμε διαβάσει ότι είναι “δύσκολος”, μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο Αντρέα Τρινκιέρι τον είχε “καρφώσει” με αφορμή το κόψιμό του από την 12άδα της εθνικής, λέγοντας πως…“δεν θέλω να έχω δίπλα μου άτομα που δεν είναι χαρούμενα”.

Ο Παππάς είναι τυχερός γιατί καλύπτει θέση κόμπο-γκαρντ, πάει να πει της πιο γκλαμουράτης θέσης στη πεντάδα. Floor general σαν τον Διαμαντίδη, τον Σάρας, παλιότερα τον Κάτας δεν τον λες αλλά ακόμα έχει πολλά-πολλά χρόνια μπροστά του μέχρι να ολοκληρωθεί ως αθλητής. Από την άλλη οι κοντοί είναι αυτοί που κερδίζουν ευκολότερα τον θαυμασμό με τις σταυρωτές ντρίμπλες, τις μπούκες ή τις no look πάσες κι ο Νίκος διαθέτει “οπλοστάσιο” που αν δουλευτεί μπορεί να τον φέρει ψηλά στη λίστα των “εκλεκτών” του πράσινου κοινού!

Παρατηρώντας τον στο ξεκίνημά του έφερνε πολύ σε Σπανούλη όταν ο τελευταίος πήρε μεταγραφή από το Μαρούσι. Καλός finisher κοντά στο ζωγραφιστό, δεν φοβάται κανέναν όταν μπουκάρει για μπάσιμο, δείγμα μεγάλης αυτοπεποίθησης που όμως στη μεγάλη ομάδα αναγκαστικά θα τιθασευτεί γιατί η μπάλα πρέπει να μοιραστεί και σε ΄άλλα χέρια στην επίθεση.

Αν βελτιώσει την άμυνά του (δεν γίνεται διαφορετικά έχοντας προπονητή τον Ιβάνοβιτς) τότε ο ουρανός θα είναι το ταβάνι του. Κατά τ΄ άλλα ο τύπος είναι ευλογημένος μπαίνοντας δεύτερη χρονιά σε φάση “φροντιστηρίου” από τον κορυφαίο γκαρντ που κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ενώ η σύμπτωση είναι πως βρέθηκαν αμφότεροι στο σύλλογο στα 24 τους χρόνια, με τον Διαμαντίδη να ξεχωρίζει με την πρώτη!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ