ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Σε τι υστερεί;

Ο Στέφανος Καπίνο κοστολογήθηκε 2.000.000 ευρώ κι ο Γιαν Ομπλάκ (που χθες «ρούφηξε» ότι πήγε στην εστία του) τα εφταπλάσια! Ο Σλοβένος πορτιέρο της Ατλέτικο έτρεμε στο γήπεδο που ο δικός μας από τα 17 του χρόνια έσπαγε πλάκα! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Σε τι υστερεί;

Πολλές φορές ερχόμαστε στη θέση των γηγενών ποδοσφαιριστών, αναλογιζόμενοι πόσο άτυχοι πρέπει να νιώθουν που έχουν ελληνική ιθαγένεια. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Στέφανου Καπίνο…Το καλοκαίρι το ρεπορτάζ ήθελε την Μπενφίκα να εξετάζει με θέρμη την περίπτωσή του, έχοντας εισπράξει 15.000.000 ευρώ απ’ τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ για τα δικαιώματα του Σλοβένου πορτιέρο, Γιαν Ομπλάκ. Ο μικρός έτρεμε χθες στο Φάληρο (κυριολεκτικά ότι πήγε μέσα «έγραψε», θυμίζοντας …Ίκερ Κασίγιας σ΄ ένα επικό 3-3 της Ρεάλ, στο Στάδιο, φθινόπωρο του 1999) και οι συγκρίσεις είναι αναμενόμενες.

Νωπές είναι οι μνήμες από τον 17χρονο (!) Στέφανο που επί Φερέιρα έκανε ματσάρα στο Καραϊσκάκη, με 30.000 μέλη του πύρινου κόσμου να τον σφυρίζουν μανιασμένα κι εκείνος να μην κουνά ούτε το φρύδι του για τέτοια συγκλονιστική ηρεμία μιλάμε! Λίγους μήνες νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει στη νίκη της εφηβικής ομάδας του τριφυλλιού με 3-0 στον Πειραιά και τον Μάρτη το επανέλαβε με τους άνδρες «δείχνοντάς τα» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ξανά στην εξέδρα!

Ο ΠΑΟ βιάστηκε να ξεφορτωθεί το πιο ταλαντούχο του μέλος για δύο ψωροεκατομμύρια, αλλά από την άλλη ποιος να ψέξει τον Νταμπίζα όταν ψάχνει το ευρώ με το κυάλι; Πριν καν πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την αγαπημένη του ομάδα, ο Στέφανος πουλήθηκε στη Μάιντζ (…άκου Μάιντζ), γι ακόμα λιγότερα χρήματα απ΄ όσα «σκότωσε» το κλαμπ τον Χάρη Μαυρία πρόπερσι (3.000.000 ευρώ).

Ο Καπίνο ήταν ο νεαρότερος σε ηλικία από τους 96 γκολκίπερ του Μουντιάλ, στη «σειρά» του (20something δηλαδή) δεν υστερεί στο παραμικρό από τον Σλοβένο Ομπλάκ ή τον Ιταλό Περίν. Ο δεύτερος αποκαλείται ήδη «νέος Μπουφόν», αλλά σε σχέση με τον «δικό μας» υπολείπεται εννιά πόντους σε μπόι (1.88 ο μεν, 1.97 ο Καπίνο). Παίζει όμως στο καμπιονάτο κάτι που μεγεθύνει τις πιθανότητές του για «καλή» μεταγραφή.

Ομοίως κι ο Ομπλάκ, βρέθηκε πέρσι στη Μπενφίκα, αγωνίστηκε στον τελικό του Γιουρόπα και το κασέ του εκτοξεύτηκε, παρότι σε στιγμιότυπα που τον έχουμε δει ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει τα προσόντα του Καπίνο. Υπήρχε περίπτωση ο τελευταίος με την πλαστικότητα και το μπόι που διαθέτει να ήταν ας πούμε Ισπανός και να μην διεκδικούσε θέση στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτού του κόσμου; Εκτός κι αν θεωρείται καμιά τεράστια κλάση τον Νταβίντ ντε Χέα.

Μ’ εξαίρεση τον Βέλγο, Τιμπό Κουρτουά (πέντε πόντους πιο κοντός και δύο χρόνια μεγαλύτερος του Στέφανου) που όντως φαντάζει ως το next best thing στη θέση για τα επόμενα χρόνια, δεν υπάρχει άλλος να ζηλέψει ο ψηλός που μετρά ήδη στο βιογραφικό του μια 2η θέση σε EURO u-19 (2012), μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο u-20 (2013), κλήση σε Μουντιάλ (2014), ένα κύπελλο Ελλάδας (2014), ενώ είναι μέλος της εθνικής ανδρών πριν ακόμα κλείσει τα 18 του, ανεξήγητα «Νο3» φέτος πίσω από Καρνέζη (αναμενόμενο βάσει ιεραρχίας), Γλύκο (!!!)

Καπάτσοι οι Γερμανοί που βρήκαν τον ΠΑΟ στα μεγάλα ζόρια κι έτσι ένα από τα παγκοσμίως μεγαλύτερα prospect στη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα το «τσίμπησαν» …τζάμπα για να το έχουν πάγκο! Αν ο Ομπλάκ κοστίζει 15.000.000 ευρώ (!) δεν ξέρουμε για πόσα είναι ο Καπίνο. Αλλά είπαμε! Είναι Έλληνας… 

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ