ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Παραλίγο…

Δύο στιγμές αδράνειας κόστισαν στον Παναθηναϊκό το πρώτο ματς για τους ομίλους του Europa League, αφού η Ντιναμό επικράτησε με 1-2 (40΄Κοκόριν, 48΄Ιόνοφ, 63΄Ντίνας), μέσα στη Λεωφόρο.

Παραλίγο…

Οι «πράσινοι» και πάλι κόντρα στη ροή ενός αγώνα, δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού η αντεπίθεση τους στο Β΄ μέρος έμεινε ημιτελής. Κοκόριν (40΄) και Ιόνοφ (48΄) οι σκόρερ των Ρώσων, ο Ντίνας μείωσε στο 63΄, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να δείχνει «μαχητική ψυχή», ωστόσο να μην φτάνει αυτό για να κερδίσει το ματς.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για μια ακόμη φορά τις ελάχιστες αλλά υπαρκτές στιγμές αδράνειας σε ένα ματς, χάνοντας από την Ντιναμό Μόσχας.

Το ματς

Οι «πράσινοι» άρχισαν το ματς με σχηματισμό 4-4-2, με τους τρεις στην επίθεση να είναι οι Ντίνας, Κλωναρίδης και Καρέλης, με τον Γιάννη Αναστασίου να δείχνει την πρόθεση του, για ασφυκτικό πρέσινγκ μπροστά, από τους ποδοσφαιριστές του. Από την άλλη πλευρά, ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, με Κουράνι και Κοκόριν στην «γραμμή πυρός» των Ρώσων.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από το «τριφύλλι» στο 2΄, όταν ο Νίκος Καρέλης διέσχισε το μισό γήπεδο ανενόχλητος, συνδυάστηκε με τον Πράνιτς, ωστόσο οι Ρώσοι έδιωξαν τη μπάλα την τελευταία στιγμή, όταν ο Έλληνας φορ προσπάθησε να τελειώσει τη φάση. Η πρόθεση του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής, ήθελε να τρέξει το γήπεδο και να εκμεταλλευτεί την αργή άμυνα της Ντιναμό, με τον Καρέλη να είναι ο κύριος εκφραστής στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Οι Ρώσοι είχαν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους στην «πράσινη» περιοχή στο 6΄, όταν ο Κουράνι έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος στην μικρή περιοχή του Κοτσόλη, ωστόσο η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Η Ντιναμό απείλησε εκ νέου αμέσως μετά, με τον Μπίτνερ να σεντράρει και τον Κουράνι να πιάνει άλλη μια κεφαλιά, με τον Κοτσόλη να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση και να μπλοκάρει. Ένα κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να αντεπιτεθεί αλλά το σουτ του Ζέκα μετά την πάσα του Κλωναρίδη, έφυγε μακριά αόυτ, στο 14΄.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό καθώς και οι δύο ομάδες πρόσεχαν πολύ τα μετόπισθεν και προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν. Στο 19΄οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά την Ντιναμό, όταν ο Νάνο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Γκαμπούλοφ έμοιαζε να ελέγχει τη φάση, ωστόσο η μπάλα του γλίστρησε μετά και την πίεση του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος την έκλεψε πάσαρε στον Πράνιτς ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση η ομάδα του Αναστασίου δημιούργησε την καλύτερη στιγμή της στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Νάνο πλαγιοκόπησε με μεγάλη ταχύτητα από αριστερά, έδωσε στον επερχόμενο Πράνιτς, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, στο 21΄.

Η εξέδρα ενθουσιάστηκε και έσπρωχνε όλο και περισσότερο την ομάδα, η οποία στο 23΄απείλησε ξανά, με τον Καρέλη να παίρνει τη μπάλα από τον Ντίνα αλλά το σουτ που επιχείρησε, μπλόκαρε ο Γκαμπούλοφ. Η Ντιναμό παρά το γεγονός ότι γινόταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της ειδικά από τα πλάγια δεν είχε ανησυχήσει τον Παναθηναϊκό εκτός από τις κεφαλιές του Κουράνι στην αρχή, ωστόσο στο 28΄ο Τζούντζακ από θέση μέσα αριστερά σούταρε με δύναμη με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη, με τους Ρώσους να απειλούν μετά από ώρα. Στο 30΄ο Νάνο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, με τον γκολκίπερ της Ντιναμό να διώχνει με γροθιές, με το ματς να έχει αποκτήσει έναν πιο γρήγορο ρυθμό. Μια εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ ξανά από τον Νάνο στο 36΄, δημιούργησε τον κίνδυνο για τους γηπεδούχους, αλλά η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου έφυγε ψηλά άουτ.

Οι Ρώσοι επέμεναν να παίζουν με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού σπάζοντας τη στα πλάγια αλλά οι γρήγορες και έγκυρες τοποθετήσεις των Νάνο και «Τριάντα» δεν επέτρεπαν τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων.

Ψυχρολουσία…

Και σε αυτό το ματς, κόντρα στη ροή του, ο Παναθηναϊκός θα δεχτεί γκολ στο 40΄όταν οι Κουράνι και Κοκόριν (τον έχασε ο Λαγός) θα συνδυαστούν με τη μία, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ α τετ με τον Κοτσόλη, «γράφοντας» το 0-1.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν αμέσως και το έκαναν, στο 42΄όταν ο Ζέκα έβγαλε ωραία σέντρα ο Ντίνας πήρε την κεφαλιά μέσα στην Ρώσικη «αεροπορία», αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να είναι στη σέντρα. Αδράνεια… και 0-2. Οι Ρώσοι χτύπησαν στο 48΄, όταν από αριστερά ο δραστήριος Τζούντζακ, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ιόνοφ με πλασέ έκανε το 0-2, με την άμυνα των «πρασίνων» να πιάνεται κοιμώμενη για δεύτερη φορά στο ματς.

Παραλίγο…

Ο Παναθηναϊκός εμφανώς επηρεασμένος από την άσχημη κατάληξη του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στην Ντιναμό να απειλήσει, το οποίο και έκανε στο 51΄όταν ο Νομπόα εκτέλεση από εξαιρετική θέση απ’ ευθείας φάουλ με τη μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη και τον Παναθηναϊκό να γλιτώνει το 0-3.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο Β΄μέρος στο 55΄, όταν ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά ο Σίλντενφελντ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν βρήκε.. εστία και στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 57΄περνώντας τον Δώνη στη θέση του Κλωναρίδη, θέλοντας να βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία, καθώς η Ντιναμό απειλούσε συνεχώς. Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε, εκνευρίστηκε γεγονός που επέτρεπε στη Ντιναμό να διατηρεί εύκολα το 0-2, καθώς οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Γκαμπούλοφ.

Για την ανατροπή…

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε αυτό που δικαιούτο στο 63΄, όταν ο Νάνο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Ντίνας πήρε την κεφαλιά μέσα στα… θηρία, κάνοντας το 1-2 και βάζοντας φωτιά στο ματς. Ο Δώνης ο οποίος είχε περάσει λίγο πριν στο ματς με ατομική ενέργεια σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα των Ρώσων να μπλοκάρει στο 65΄. Οι «πράσινοι» με ανεβασμένη την ψυχολογία έμπαιναν πλέον πρώτοι στις φάσεις, καθηλώνοντας τη Ντιναμό στα καρέ της.

Αχ…

Ένα αχ… δόνησε όλο το γήπεδο στο 70΄, όταν ο Ζέκα έβγαλε πολύ έξυπνα στον Καρέλη ο οποίος από πλεονεκτική θέση και ενώ μπορούσε να προχωρήσει και άλλο σούταρε αδύναμα, με τον Γκαμπούλοφ να μπλοκάρει εύκολα. Ένα λεπτό αργότερα ο εξαιρετικός Δώνης απείλησε εκ νέου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, έπιασε τον «κεραυνό» από το ημικύκλιο, ωστόσο και πάλι σε ετοιμότητα ο Γκαμπούλοφ, απέκρουσε.

Φουλ επίθεση…

Στο 75΄ο Αναστασίου έπαιξε όλα του τα χαρτιά, βάζοντας στο γήπεδο τον Πέτριτς, με σκοπό φυσικά να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Ρώσοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ, όταν στο 80΄, ο Κοκόριν έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Κοτσόλη και ο Μέντες έδιωξε στη γραμμή, γλιτώνοντας το 3ο γκολ, για την ομάδα του. Ο Γιώργος Κουτρουμπής αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Αναστασίου ένα λεπτό αργότερα.

Ο Κουράνι στο 82΄θα βρει χώρο θα σουτάρει αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ, με τους Ρώσους να επιτίθενται με κόντρες, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται όλος μπροστά. Οι «πράσινοι» πίεσαν με όσες δυνάμεις είχαν, ο Πέτριτς στο 88΄ωστόσο μετά από πάσα του Δώνη και βρισκόμενος μέσα στην περιοχή, έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, σπαταλώντας άλλη μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι καλό, με αποτέλεσμα να υποστεί την ήττα από την Ντιναμό, με 1-2, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (58’ Δώνης), Λαγός (75’ Πέτριτς), Ζέκα, Καρέλης, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς (81’ Κουτρουμπής).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Γκαμπούλοφ, Μπούτνερ (68’ Γκράνατ), Σαμπα, Ντάγκλας, Ντζούτζακ, Γιουσούποφ, Κοκόριν, Ιόνοφ, Νομπόα, Κουράνι, Μανόλεφ.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ