ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ανατροπή με μαχητική ψυχή! (Pics)

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη στα Περιβόλια απέναντι στον Πλατανιά, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ από 2-1 σε 2-3 (Καρέλης 10', Κουλιμπαλί 14', Τόρες 50', Ντίνας 52', Ζέκα 69'), επιστρέφοντας στις νίκες στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Ανατροπή με μαχητική ψυχή! (Pics)

Με κορυφαίους τους Ντίνα και Καρέλη, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποδειχθεί κακός δαίμονας του τριφυλλιού, τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά τη νίκη ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αρρυθμίες και πάλι στην άμυνα, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, φτάνοντας στην νίκη.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με τους Κοτσόλη, Δώνη, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Ζέκα, Ντίνα, Πέτριτς, Πράνιτς και Καρέλη, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους Χανιώτες και να επωφεληθούν από την ταχύτητα του Καρέλη πιέζοντας απ’ το πρώτο λεπτό τον Πλατανιά.

Το ματς

ο Αναστασίου παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 και στα πρώτα λεπτά κυριάρχησε στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα το γρήγορο γκολ που σημείωσε ο Καρέλης στο 10′, μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Δώνη απ’ τα δεξιά.

Αμέσως μετά το γκολ, οι «πράσινοι» υποχώρησαν για ακόμα ένα ματς, δίνοντας το δικαίωμα στον Πλατανιά να γίνει απειλητικός και μέσα σε δύο λεπτά να φέρει το ματς στα «ίσια», καθώς μετά από σύγχυση στα καρέ των «πρασίνων», ο Κουλιμπαλί επωφελήθηκε και πλάσαρε τον Κοτσόλη (φέρει ευθύνη, καθώς το γκολ, είναι στην κλειστή του γωνία).

Από κει και μετά οι «πράσινοι» σάστισαν κάνοντας αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου, με τον Πλατανιά να τα εκμεταλλεύεται μεν, αλλά να τα «χαλάει» στην τελική προσπάθεια.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» προσπάθησαν να επανέλθουν στο ματς, όμως το παιχνίδι τους ήταν πολύ μονοδιάστατο (έπαιζαν πολύ από τ’ αριστερά) με Νάνο και Ντίνα να είναι δραστήριοι, αλλά να μην κάνουν τη «μεγάλη» φάση για το γκολ.

Έτσι ο Αρετόπουλος έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια, ισόπαλες και δίχως κάποια σημαντική φάση πέρα από τα γκολ που σημειώθηκαν.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Παναθηναϊκός έχασε μια καλή ευκαιρία για το προβάδισμα με τον Καρέλη στο 48′, όμως δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 50′, ο Πλατανιάς βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Τζίλβαν να σεντράρει από τ’ αριστερά και να βρίσκει αφύλακτο στο πίσω δοκάρι τον Τόρες, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενό τέρμα να βάλει τον Πλατανιά μπροστά στο σκορ με (2-1).

Οι παίκτες του Αναστασίου δεν το έβαλαν κάτω και συγκεκριμένα με τον Ντίνα δύο λεπτά αργότερα στο 52′ συγκεκριμένα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, με το ματς να αποκτά μια άγρια ομορφιά, θυμίζοντας κάτι από premier league..!

Οι «πράσινοι» μετά την ισοφάριση, ανέκτησαν τα ηνία του ματς και συνέχισαν να πιέζουν, όπως έκανα και στο πρώτο μέρος από τα αριστερά, με τις φαρμακερές σέντρες του Νάνο και τις μπούκες του Ντίνα.

Από κει και μετά και με το ματς να έχει πάρει αυτή την τροπή, ο Αναστασίου ανακάτεψε την τράπουλα, πραγματοποιώντας αλλαγές που έμελλε στην εξέλιξη να χαρακτηριστούν καθοριστικές.

Συγκεκριμένα ο Μέντες που μπήκε στη θέση του Δώνη, έδωσε μια ηρεμία στο κέντρο του τριφυλλιού, ενώ υπάρχει και μια φάση που φωνάζει ο Παναθηναϊκός, καθώς ο βοηθός Τσολάκης, σήκωσε λανθασμένα τη σημαία του, σε γύρισμα του Μέντες για τον Πέτριτς.

Η φάση αυτή δεν πτόησε τους «πράσινους» που βρήκαν τον λυτρωτή στο πρόσωπο του Ζέκα στο 69′, μετά από κεραυνό του Καρέλη και τη μπάλα να μπερδεύει αμυντικούς και τερματοφύλακα των Κρητικών, ο Ζέκα σε κενή εστία πλάσαρα για το (2-3), βάζοντας φωτιά στην «πράσινη» εξέδρα.

Από το σημείο εκείνο και μετά, ο Πλατανιάς προσπάθησε να βγαίνει στην επίθεση κάπως ανορθόδοξα, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ψύχραιμος και τον Αναστασίου να πραγματοποιεί εσωτερικές αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχήματα και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου, το οποίο βρήκε το «τριφύλλι», να φεύγει από τα «περιβόλια» με τη μεγάλη από πλευράς ψυχολογίας νίκη, που θα επαναφέρει την ηρεμία στους παίκτες που αμφισβητήθηκαν έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Μαχαμάτ, Αγκιλέρα (68′ Τετέ), Τζίλβαν, Τσουράκης (76′ Μιλούνοβιτς), Μενδρινός (80′ Ναζλίδης), Τόρες.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Δώνης (57′ Μέντες), Ζέκα, Ντίνας, Πράνιτς, Πέτριτς (75′ Μπούρμπος), Καρέλης (85′ Κλωναρίδης).

Πάνος Καραουλάνης

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ / SUPERLEAGUE / PLATANIAS - PANATHINAIKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ / SUPERLEAGUE / PLATANIAS - PANATHINAIKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ / SUPERLEAGUE / PLATANIAS - PANATHINAIKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ / SUPERLEAGUE / PLATANIAS - PANATHINAIKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ / SUPERLEAGUE / PLATANIAS - PANATHINAIKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ / SUPERLEAGUE / PLATANIAS - PANATHINAIKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ / SUPERLEAGUE / PLATANIAS - PANATHINAIKOS

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ