ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

«Καθάρισε» ο Ατζαγκούν

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι ο Παναθηναϊκός πήρε το ζητούμενο, που ήταν οι τρεις βαθμοί, με γκολ του Ατζαγκούν στο 42΄ κερδίζοντας την Νίκη Βόλου με 1-0 στη Λεωφόρο.

«Καθάρισε» ο Ατζαγκούν

Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και παρά το γεγονός ότι δεν βρήκαν καλό ρυθμό στη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφεραν σχετικά εύκολα να πάρουν το τρίποντο, χάρη στον Ατζαγκούν, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, πάλι απέναντι σε ομάδα του Βόλου.

Θετικότατοι εκτός του Νιγηριανού, ο Πράνιτς αλλά και ο Ντίνας, οι οποίοι συνεχώς δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά η τελική προσπάθεια πότε του Καρέλη, πότε των Ντίνα/Πράνιτς, δεν ήταν αυτή που έπρεπε, με αποτέλεσμα το σκορ να μην ανοίξει για το «τριφύλλι».

Η ομάδα του Αναστασίου έδειξε και πάλι σήμερα αδυναμία στην τελική προσπάθεια, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ είχε 27 τελικές, σκοράροντας μόνο ένα γκολ, γεγονός που προβληματίζει και θα πρέπει ο Έλληνας τεχνικός να το λύσει άμεσα, καθώς το πρόγραμμα κάθε άλλο παρά εύκολο είναι στη συνέχεια.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Καρέλη στην κορυφή, ενώ οι Βολιώτες με 4-3-2-1. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ξεκίνησε πιέζοντας από την αρχή με στόχο να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ.

Ντίνας και Καρέλης συνδυάστηκαν από αριστερά στο 6΄, με τον τελευταίο να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή της Νίκης, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του ματς.

Οι Βολιώτες βρισκόντουσαν συνεχώς πίσω από τη σέντρα, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η Νίκη Βόλου πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του «τριφυλλιού» στο 10’ κερδίζοντας ένα κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι «πράσινοι» γύριζαν τη μπάλα συνεχώς στα πέριξ της περιοχής του Ταΐρη, ωστόσο στο πρώτο τέταρτο δεν έβρισκαν τους χώρους για να δημιουργήσουν κάτι καλό, αποτέλεσμα της πολυπρόσωπης άμυνας των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη μεγάλη φάση των «πρασίνων» ήρθε στο 20΄, όταν ο Ντίνας βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, απέναντι στον Ταΐρη, μετά από πάσα του Πράνιτς, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Νίκης έδιωξε σε κόρνερ, το σουτ που επιχείρησε ο άσος του Παναθηναϊκού.

Η Νίκη Βόλου απείλησε στο 30΄, όταν σε μια αντεπίθεση που επιχείρησε, ο Κυζιρίδης σούταρε από αριστερά και πλάγια, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Ατζαγκούν έχασε την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 32΄, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Λαγού, ο Νιγηριανός σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ξανά ο Ατζαγκούν μετά από κεφαλιά-πάσα του Καρέλη, επιχείρησε εκ νέου σουτ, με την ίδια όμως κατάληξη, όπως και πριν.

Η εξέδρα αναθάρρησε με αυτές τις δύο φάσεις, ωστόσο η ομάδα του Αναστασίου, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και διάρκεια στο παιχνίδι της. Ο Ντίνας στο 37΄μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια κέρδισε ένα φάουλ από αριστερά σαν κοντινό κόρνερ, «γεμίζοντας» την περιοχή των φιλοξενούμενων με μπλε και πράσινες φανέλες.

Ο Ντίνας εκτέλεσε απ’ ευθείας, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την άμυνα της Νίκης, ωστόσο οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έδιωξαν τη μπάλα μακριά, από την περιοχή τους.

Ο Μπούρμπος στο 40΄προσπάθησε να απειλήσει τον γκολκίπερ της Νίκης, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε άουτ, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των Βολιωτών.

Πράνιτς, Άτζαγκούν και… γκολ

Ότι δεν κατάφερε στις δυο προηγούμενες φάσεις ο Ατζαγκούν το έπραξε στο 42΄, όταν οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Πράνιτς να πασάρει εξαιρετικά στον Νιγηριανό από αριστερά, στο ύψος του πέναλτι και εκείνος με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι», σε ένα κομβικό σημείο, λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Παραλίγο ο Νάνο…

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Νάνο εκτέλεσε από δεξιά φάουλ, που κέρδισε ο Ζέκα (και πάλι σαν κοντινό κόρνερ), προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Ταΐρη, αλλά το σουτ του Ισπανού βρήκε τα σώματα των αμυνομένων στην μικρή περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το σκορ στο 1-0 με το άγχος να έχει πλέον φύγει από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Αναστασίου.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στη σέντρα. Ο Θανάσης Ντίνας παραλίγο να βάλει γκολ από τα αποδυτήρια, όταν στο 48΄, εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ από τα αριστερά, υποχρεώνοντας τον Ταΐρη να διώξει δύσκολα.

Ο Αναστασίου πέρασε τον Δώνη στη θέση του Λαγού στο 48΄, καθώς ο άσος των «πρασίνων» μετά από ένα δυνατό χτύπημα που δέχθηκε, από τον Καραϊσαρίδη, δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Το μοτίβο στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, ήταν το ίδιο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας πιέζοντας συνεχώς την Νίκη Βόλου, η οποία δεν μπορούσε να… ξεμυτίσει εύκολα από την περιοχή της.

Ο Νάνο στο 60΄προσπάθησε να απειλήσει από τα αριστερά, μετά από όμορφη πάσα του Πράνιτς, ωστόσο «έπιασε» το σουτ με το κακό του πόδι, το δεξί με τον Ταΐρη να μπλοκάρει εύκολα, ωστόσο στην αμέσως επόμενη φάση ο Καρέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ατζαγκούν τον έβγαλε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν την πίεση, προσπαθώντας να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν το παιχνίδι. Στο 64΄, ο Πράνιτς σούταρε από το ύψος του ημικύκλιου της περιοχή της Νίκης, αλλά ο Ταΐρης σε ετοιμότητα μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 66΄της αναμέτρησης ο Αναστασίου προσπάθησε να τονώσει την επιθετική του γραμμή, περνώντας τον Πέτριτς στη θέση του Καρέλη. Ο Αναστασίου στο 79΄φρέσκαρε και άλλο την ομάδα του, περνώντας στην θέση του εξαιρετικού Ατζαγκούν τον Κλωναρίδη.

Μια μεγάλη ευκαιρία σπατάλησε ο Παναθηναϊκός όταν ο Πράνιτς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Δώνη, ο οποίος με υπερέκταση του ποδιού επιχείρησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ, στην πιο σημαντική φάση των «πρασίνων» στο Β΄ μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι εκτός του ότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, είχα να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο πρόβλημα, όταν στο 83΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αργυρίου, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 86΄αλλά το σουτ του Πέτριτς μέσα από την περιοχή της Νίκης, βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Ο Κροάτης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, επιχείρησε έναν «κεραυνό», με στόχο να «σκοτώσει» τον τερματοφύλακα της Νίκης, μέσα στην περιοχή, μετά από προσπάθεια του Ζέκα ο οποίος του έδωσε τη μπάλα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Νάνο, Ατζαγκούν, Καρέλης, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Μπούρμπος, Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Δώνης, Μπούι, Πέτριτς.

Νίκη Βόλου: Ταίρης, Ίβενς, Τσουκάνης, Λάουκς, Κυζιρίδης, Καρασαλίδης, Αργύρης, Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης, Αργυρίου, Τζιώρας.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Σκουρτάϊ, Γιαννιτσάνης, Μάρτινς, Σωτηράκος, Σταμπολζίεφ, Μέτσε.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης

Βοηθοί: Μερκενίδης, Καραϊσαρίδης

4ος: Ντίτσος

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ