ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ζήτω η…αριστερά!

Ο Παναθηναϊκός «φόρτωσε» (ξανά) την αριστερή του πτέρυγα με την ομάδα να παίρνει πολλά από τις συνεργασίες Ντίνα, Πέτριτς, Κλωναρίδη, Νάνο. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ζήτω η...αριστερά!

Ξέροντας ότι η Νίκη δεν έχει άλλη λύση απ’ το να παίξει μαζική άμυνα στο στενό γήπεδο της Λεωφόρου ο προπονητής φόρτωσε την 11άδα μ’ όσο περισσότερους επιθετικούς χαφ  μπορούσε. Μέσα και Πράνιτς και Ντίνας και Ατζαγκούν (πρώτη φορά φέτος) όπου κατά διαστήματα έπιασαν καλή απόδοση με αποτέλεσμα ο κυπελλούχος να καταγράψει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες για φέτος.

Η αστοχία προβλημάτισε μεν (δεν ήθελε πολύ να γίνει καμιά στραβοκλωτσιά που θα μας «έστελνε»  ομαδικώς), πλην όμως η ομάδα έδειξε να είναι σε ανοδική πορεία. Το πρέσινγκ στο β΄ μέρος στη πρώτη μπαλιά της Νίκης ήταν τόσο πειστικό που έκανε τον κόουτς να μιλήσει για άριστο επίπεδο φυσικής κατάστασης στην συνέντευξη Τύπου. Θετικότατοι σ’ αυτό τον τομέα (ως συνήθως) Ζέκα, Ατζαγκούν που είναι σε φόρμα, αν έλειπαν τα δύο κάκιστα σουτ του Νιγηριανού στο πρώτο μέρος από πλεονεκτικές θέσεις θα μιλάγαμε για τέλεια εμφάνιση.

Απέναντι στο κατενάτσιο των ουραγών ο γηπεδούχος είχε «γεμάτο» β ΄ημίχρονο, με τις αλλαγές -για μια ακόμα φορά -να δίνουν πνοή. Ο Πέτριτς πρόλαβε να βρεθεί σε θέση βολής τέσσερις φορές σε 27 λεπτά, ο Κλωναρίδης  «έτρεξε» τους Βολιώτες, ο Δώνης είχε μια σούπερ ευκαιρία να σκοράρει. Ειδική μνεία έκανε ο κόουτς για τον Μπούρμπο που είχε (ξανά) αρκετές ημιτελείς προσπάθειες, πλην όμως κέρδισε τα περισσότερα φάουλ (5) θέλοντας να βάλει τη μπάλα στα καρέ του αντιπάλου. Μέχρι να βρει την φόρμα του η ομάδα θα γέρνει από αριστερά, με τον Νάνο να επιδίδεται σήμερα σε 18 γεμίσματα!

Η αριστερή πτέρυγα ήταν δραστήρια, με Πράνιτς, Ντίνα σε καλή μέρα, ειδικά ο Κροάτης για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά τον αγώνα κυπέλλου ακούμπησε την μπάλα μετρημένες φορές αλλά σε ΟΛΕΣ τα αγγίγματά του ήταν τέλεια (δύο πάσες πάρε-βάλε σε Ντίνα, Δώνη, την ασίστ στο γκολ του Ατζαγκούν και μια βολίδα στο β΄ ημίχρονο που δυσκόλεψε πολύ τον πορτιέρο).

Ο Αναστασίου καθαρόαιμο δημιουργό δεν έχει και θέλει να βαδίσει ατην περσινή πεπατημένη, πρέσινγκ μέχρι σκασμού, γρήγορο ποδόσφαιρο, συνεργασίες από τα πλάγια, εκμετάλλευση του χώρου, παιχνίδι χωρίς μπάλα που όμως ακόμα δεν βλέπουμε γιατί αρκετοί πράσινοι δεν έχουν «λυθεί» από την προετοιμασία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στον προπονητή λείπει πολύ ο Μπεργκ που έχει κορμί ν’ αντέξει το «ξύλο» (κάτι που δεν διαθέτουν Καρέλης, Πέτριτς, «Κλώνα») να υποδεχτεί την μπάλα και να την «σπάσει» στους συμπαίκτες που ακολουθούν τις φάσεις, πάλι καλά να λέμε που το κλαμπ σκοράρει, δημιουργεί με ευκολία φάσεις (η ευστοχία έχει να κάνει με την ψυχραιμία του εκτελεστή) και βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από πέρσι συγκρίνοντας συγκομιδή τερμάτων/ πόντων που θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι αν σφυρίζονταν τα προφανή στην πρεμιέρα και στη Μυτιλήνη.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ