ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ο… φόβος της διακοπής

Με φιλικά θα κοιτάξει να κρατήσει υψηλά την αγωνιστικότητα των παικτών του ο κόουτς που ελπίζει στις 19.10 ο ΟΦΗ να μην αποδειχτεί απροσπέλαστο εμπόδιο. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ο... φόβος της διακοπής

Κοντά 20 μέρες θα μείνει η ομάδα χωρίς επίσημο παιχνίδι μετά το πέρας της αναμέτρησης στην Πορτογαλία κι ήταν λογικό το προπονητικό τιμ να ψαχτεί για φιλικά ώστε οι παίκτες να μην «σκουριάσουν». Την Παρασκευή ο Κλαούντιο Ρανιέρι θ’ ανακοινώσει την αποστολή της εθνικής για τα επόμενα ματς των προκριματικών του Εuro2016, με Ντίνα, Καρέλη να έχουν (λίγες) ελπίδες κλήσης.

Κατά τ΄ άλλα ο Ντάνιελ Πράνιτς θ’ απουσιάσει αυτές τις μέρες από το «Καλαφάτης» αφού θα πάει να βρει τους συμπαίκτες του στην Κροατία, κάτι που ευνοεί την καθημερινή διδασκαλία του Αναστασίου στο «Καλαφάτης», όσο περισσότεροι παίκτες είναι παρόντες τόσο το καλύτερο. Βέβαια αυτό είναι θεωρητικό μιας κι η ανασκόπηση των αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι μετά από διακοπές πρωταθλήματος δεν αφήνουν σε ησυχία το προπονητικό τιμ.

Ο ΟΦΗ θ’ ανέβει στη Λεωφόρο στις 19 Οκτώβρη, μια εβδομάδα πριν τη μετωπική του Φαλήρου, ελπίζοντας να μιμηθεί Καλλονή, Πλατανιά, Πανθρακικό, Παναιτωλικό που βρήκαν μπόσικο το τριφύλλι και το έριξαν στο καναβάτσο πανηγυρίζοντας!

Οι Μυτιληνιοί πέτυχαν τη νίκη της ιστορίας τους πριν από μερικές εβδομάδες, αν και χρειάστηκε η σκανδαλώδης μη αποβολή του τερμαφύλακά τους για να συμβεί αυτό. Πέρσι ο ΠΑΟ χωρίς Μέντες, Σίλντενφελντ, στο ντεμπούτο Ατζαγκούν, Ρισβάνη, Πράνιτς με το ζόρι γλίτωσε τον πόντο στα Χανιά, ισοφαρίζοντας λίγο πριν τη λήξη τον Πλατανιά (1-1).

Τέλη Οκτώβρη ο Πανθρακικός σκάρωσε μεγάλη «κηδεία» στην Λεωφόρο με τις αντιδράσεις να είναι έντονες κατά του Στέφανου Καπίνο. Βέβαια στο δεύτερο γκολ η ευθύνη ήταν 100% του Νάνο που αργότερα προς τιμήν του ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του μιας και άφησε τον Ρομέου να κάνει άλμα στην μικρή περιοχή ανενόχλητος.

Μετά το πέρας Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς η ομάδα την «πάτησε» στο Αγρίνιο (0-1) με τον Καπίνο να ξαναβρίσκει τη θέση του στην 11άδα γλιτώνοντας την ομάδα από… χειρότερα, στο παιχνίδι που αποτέλεσε αποθέωση για τον 36χρονο Καμαρά, που έκανε Σίντενφελντ/Κουτρουμπή να βλέπουν… αστεράκια, με τον Κροάτη να τελειώνει τον αγώνα με σπασμένο δάχτυλο! Στο μοναδικό 90λεπτο που ήρθε το τρίποντο ήταν με τον ΠΑΣ, τέλη Νοέμβρη, με την παρέα Ντι Βιτσέντι, Ίλιτς να βαστά γερά την ισοπαλία ως το 84ο λεπτό (1-1), όταν με γκολάρα ο νεοεισελθών Νίκος Καρέλης έλυσε τον γόρδιο δεσμό, σκοράροντας άλλο ένα τέρμα λίγο πριν τη λήξη, ευγενική χορηγία του Μάρκους Μπεργκ που του πέταξε το τόπι προ κενής εστίας..

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ